Szüleim miért nem használják a mosogatógépet?
Ebéd után mindig mindenki nyavajog, hogy tanulni kéne, fáradtak vagyunk, nem akarunk mosogatni.. Ott a mosogatógép...
Anyám is.. Ott szenved a csapnál, hogy már hulla fáradt, de akkor sem mossák el géppel.. Minden ebéd után mondom, hogy nagyon egyszerű ,csak belerakjuk a tányérokat és elindítjuk...
vagy nem figyelnek rá, vagy anyám jön a nagy környezetvédős dumájával, hogy nagyon sok vizet fogaszt..
MEGMÉRTEM!
mosogatógép oldalán fel van tüntetve, hogy milyen programban mennyi vizet fog elhasználni, ehhez képest anyám folyamatosan folyatja a vizet a csapnál..
több vizet pazarol sima mosogatással..
Hogyan tudnám meggyőzni őket?
Add meg a számukat és megkérdezem tőlük!
Többek között azt is, hogyha nem használják ilyen-olyan indokkal, akkor mi a francnak kellett nekik.
Aztán majd megírom itt neked, hogy mit mondtak!
Ne haragudj, tényleg nem bántani akarom a szüleidet, de sehogy nem fogod tudni meggyőzni őket, mert nyilván nem tudják kezelni és ezért félnek tőle, mint nagyanyám a telefontól.
Sajnos már nincs meg a statisztikám, pedig egyszer kimértem! Bedugtam a mosogató medence dugóját, és folyó vízben elkezdtem mosogatni. Alig jutottam 4-5 tányérig, és pár pohárig - megtelt a 20 literes mosogató. És sehol a lábasok, egyebek, amiket még hosszabban kell mosogatni kézzel.
Ehhez képest a gép kb. 13 litert fogyaszt.
Próbáld elvégezni vele ezt a kísérletet...
Itt egy poszt Fűszeres Esztertől... Nem teljesen aktuális, mármint az árak szempontjából, de a fogyasztási adatok helytállóak! Akkor, 2012-ben 124 ft-ra jött ki egy mosogatás. Hozzáteszem, hogy én manapság se használok 10 ft-nál drágább tablettát, tehát még ennél is kevesebbre jöhet ki egy menet.
Sose értettem az ilyen begyepesedett szemléletet...
A mosógépet miért tartják magától értetődőnek, a mosogatógépet meg valamiféle luxusnak...?????? Pedig nagyon nem az!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!