Szüleim miért nem használják a mosogatógépet?
Ebéd után mindig mindenki nyavajog, hogy tanulni kéne, fáradtak vagyunk, nem akarunk mosogatni.. Ott a mosogatógép...
Anyám is.. Ott szenved a csapnál, hogy már hulla fáradt, de akkor sem mossák el géppel.. Minden ebéd után mondom, hogy nagyon egyszerű ,csak belerakjuk a tányérokat és elindítjuk...
vagy nem figyelnek rá, vagy anyám jön a nagy környezetvédős dumájával, hogy nagyon sok vizet fogaszt..
MEGMÉRTEM!
mosogatógép oldalán fel van tüntetve, hogy milyen programban mennyi vizet fog elhasználni, ehhez képest anyám folyamatosan folyatja a vizet a csapnál..
több vizet pazarol sima mosogatással..
Hogyan tudnám meggyőzni őket?
Az én anyám használja:
.
.
.
.
.
.
.
belerakja száradni a kézzel elmosogatott edényeket. 🤣😂😂🤣🤣🤦♀️
Én szeretek mosogatni. Szerintem tök megnyugtató.
Úgyhogy valószínűleg ha lenne mosogatógépem (és időm meg energiám,) akkor sem használnám azt.
De te legalább nem veszel, hogy aztán ne használd!
Az az érthetetlen, amikor valaki megveszi (talán mert a szomszédnak is van) aztán kézzel mosogat, de ettől közben halni készül.
Mond meg anyádnak, hogy vegyen még egy mosogatógépet,
mert két gépen stabilabban áll meg a mosóteknő.
:)
Mosogatógéppel sokkal olcsóbbra jön ki a mosogatás, mint kézzel, főleg, ha folyó csapvíz alatt mosogat valaki.
Mutasd meg anyukádnak a feleleteinket, vagy készíts egy számítást. Használd a villanyáram, víz, csatornázás, tabletta árát. A gép amortizációja - ami kétségkívül létezik - elhanyagolható, de ha akarod oszd el az árát (10 év élettartamot számítva) heti 3-szori mosogatással. Fiam pár éve végzett ilyen összehasonlító számítást és egyöntetűen győzött a mosogatógép.
Idős emberek idegenkedni szoktak az újtól...
11. :D
Mi anyumnak akartunk venni mosogatógépet, de nem, nem AZ NEM JÓ. Ennyi.
"már rég bepakoltam volna és negyed annyi idő alatt el lennének mosogatva a tányérok, fele annyi vízből, nulla munkával"
Sokminden stimmel, de az időtartam nem. Nyilván a mosogatógép nem dörzsöl, csak lötyböli, spriccolja a szennyezett dolgokat, amit bele teszel. Ezért aztán, hogy az eredmény tökéletes legyen, lötybölésből 100-szor annyi kell. Nálam az ECO program is 2 óra hossza. Ha későn vacsorázunk, el sem indítom, mert nem akarom, hogy miután elszundítok a csipogásával felzavarjon éjfélkor.
De valóban víz és energia takarékos. Egy folyóvizes kézi mosogatás minimum 5-ször annyi pénzbe kerül, mint a gép víz-áram-vegyszer fogyasztása.
Nekem is van ilyen ismerősöm és még csak nem is idős korosztály.
Rögtön elmosogat mindent használat után, hiába a gép, nem teszi bele, mert hogy nem szereti, ha "ott áll". Fogalmam sincs, mire jó az ilyen gondolkodás.
Nekem volt mosogatógépem, de válás után el kellett adnom és most még nem tudtam venni. Alig várom, hogy beruházhassak, kevés jobb dolog van a világon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!