Normális, ha a szülők a jegyekre adnak zsebpénzt?
Mit gondoltok? Helyes, hogy egy szülő a gyereke osztályzataira ad zsebpénzt?
5= 5000Ft
4= 4000Ft
3= 3000Ft
2= 0
1= -1000Ft
egyes osztályzatért a gyerek fizat a szülőknek vissza a zsebpénzéből.
Mi nem hogy pénzt adunk neki, hanem ha rosszabb jegyet hoz a 4-esnél, jön a büntetés. Telefon letétele, számítógép használatának betiltása -illetve felügyelet mellett csak a tanuláshoz szükséges információk beszerzésének idejére korlátozása.
Barátok, barátnők off, buli nyista, satöbbi. Kushad a szobájában, és tanul.
#44es a jutalmazás bizonyítottan jobb módszer mint a büntetés...
Amúgy szerintem ez tök jó módszer, bár nem tudom milyen gyakran kapnak jegyeket, mármint én anno heti 4 jegyet simán kaptam a gimiben, szóval elég gyorsan meggazdagszik így a lány. Persze ha ez neked belefér, oké, de én kevesebbet adnék.
Mondjuk
1=-500
2=0
3=500
4=1000
5=2000
44. Most tiltjátok pár rosszabb jegy miatt a barátaitól, aztán pâr év múlva csodálkoztak, hogy miért nincsenek barátai és miért esik nehezére úgy általánosságban az emberekkel való szocializálódás.
Milyen remek szülők vagytok!
#44 Ha az volt a célod, hogy a kérdésben említett motivációs módszernél is nagyságrendekkel rosszabbat találj ki, akkor gratulálok, sikerült.
Majd csodálkoztok, ha a gyerek nem mondd el nektek semmit, nem fog bízni bennetek, és ha felnő, jól otthagy titeket (jól is teszi).
En altalanos iskolatol kezdve igy voltam. Otosert kaptam 200Ft-ot, negyesert szazast. De soha nem vettek tolem el penzt. Gimibe matekert es fizikaert kaptam otosert 500Ft-ot, negyesert 300Ft-ot, harmasert szazast. Volt, hogy nagyim is adott vagy apa is adott vagy mindenki :D Egyebkent nem penzert tanultam, ez nem osztonzott. Nem volt semmi olyan, amire gyujtottem. Ezert egy ido utan jo kis summa gyult ossze :D Nem tudtam mire kolteni,mindent megvettek nekem, plusz utaltam vasarolni. Na, nem kell autora, meg rohadt draga ruhakra es tarsaikra gondolni. Nem voltam soha nagy igenyu. Soha nem kertem a jegyekert penzt, nem koveteltem, ha elfelejtettek. Anya jott mindig "elszamolni". Neha kellemetlennek is ereztem.. Ha mentem valahova, adtak penzt, hogy ne a "sajatombol" menjen. Kaptam plusz zsebpenzt is hetente azt hiszem 500-1000Ft-ot. Amit termeszetesen eltettem, mert csomagoltak be nekem edesseget es menzas voltam x)
28/N
Hjaj es felevi/ev vegi jegyekert is kaptam penzt. Kicsit tobbet, mint egyebkent a jegyekert. Tehat itt pl. otosert otszaz forintot kaptam. Es atlagert is kaptam. A cel az volt inkabb, hogy megtanuljam kezelni egyben a penzt is. Ha kicsuszott volna a kezeim kozul es minden baromsagra elkoltottem volna, tuti nem ilyen bokezuek. Igy szivesen adtak.
En jo modszernek talalom. A kislanyomnal tuti befogom vezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!