Normális, ha a szülők a jegyekre adnak zsebpénzt?
Mit gondoltok? Helyes, hogy egy szülő a gyereke osztályzataira ad zsebpénzt?
5= 5000Ft
4= 4000Ft
3= 3000Ft
2= 0
1= -1000Ft
egyes osztályzatért a gyerek fizat a szülőknek vissza a zsebpénzéből.
Nálunk mondjuk alap, hogy minden tőle telhetőt megtesz a gyerek, hogy 5-öst kapjon.
hármasért ezrek...???
Anyámborogass! UGye trollkérdés…?
Igen, ezen gondolkodtam én is, hogy talán a 3-ért sem járna. Az egy átlagos jegy, semmi pláne. (Legfeljebb ha javít 2-ről 3-ra.)
A félévi, évvégi jegyekért van + jutalmazás?
3-as voltam egyébként :)
Az ötlet jó, de én inkább valami ilyesmit alkalmaznék.
5 - 5000 Ft
4 - 3000 Ft
3 - 0 Ft
2 - -1000 Ft
1 - -3000 Ft
Így arra ösztönzném, hogy az egyeseket mindenképp próbálja elkerülni, egy kettes sokkal-sokkal jobb mint egy egyes (lásd egyetem). És törekedjen mindig a maximumra (ez a hozzáállás majd a munkában meg fog térülni), ezért sokkal
Valamint az ének, rajz, tesi triót kivenném a rendszerből, mert ezek alapból senkit nem érdekelnek.
Illetve célszerű lenne kitalálni, hogy mivel akar foglalkozni, milyen területen akar továbbtanulni, mert holtfelesleges ötösnek lenni irodalomból, matekból, földrajzból, németből, bioszból és fizikából is!
Priorizálás és fókuszálás a két kulcsszó!
Hogy a kérdésre válaszoljak, szerintem nem normális, mert egy gyereknek azt kell megtanulni, hogy a saját jól felfogott érdekében, és az önmaga iránti igényesség miatt tanuljon (= most az a munkája, hogy tanul. Ez a feladata, ezt kell a tőle telhetően legjobban elvégezni)
De nem ez az igazi kérdésed.
Ha már mindenképp így döntesz, én úgy csinálnám, hogy
- a készségtárgyakat kivenném
- megállapítanék egy átlagot, amit elvársz tőle, az lenne a 0 (ez szerintem valahol 3,5-4 körül lenne reális, ez a lányod képességeitől is függ), és ahhoz képest térnék el fel/le az összegekkel. Havi átlag alapján fizetnék. Így ha sok jegye van, akkor sem kapna irreálisan sokat.
Tehát csak akkor csinál valamit, ha anyagi java származik belőle.
Hármasért se kapjon pénzt, egyesért meg 10 ezret vissza. Csak ötöst hozna haza. Te meg nagyon rossz üzletasszony vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!