Normális, ha a szülők a jegyekre adnak zsebpénzt?
Mit gondoltok? Helyes, hogy egy szülő a gyereke osztályzataira ad zsebpénzt?
5= 5000Ft
4= 4000Ft
3= 3000Ft
2= 0
1= -1000Ft
egyes osztályzatért a gyerek fizat a szülőknek vissza a zsebpénzéből.
nem normális
ne pénzzel jutalmazd mert rossz módszer
az életben is ez lesz amin méri magát amit nem kellene ...
az egyetemen hogy fogod jutalmazni ha nincsenek havi jegyek ? mert h nincsenek!
11-es. egyetemen van ösztöndíj :) ott adnak helyettem...
és mint írtam, nem ehez fogja magát mérni, mert bizony van olyan munkahely, ahol nem adnak fizetésemelést a legnagyobb teljesítményre sem.. És jelen helyzetben ez a legjobb ösztönzés, hogy tanuljon. És lássatok csodát, bevált..
Igen, suli függő, ahol naponta kapnak jegyet, pl röpikre, szódogákra, ott azért húszós lenne havi 150-200e Ft-ot kicsengetni a gyereknek csak azért, mert iskolába jár..
Ez szerintem pont a határán van. ösztönzi, hogy jól tanuljon, mert van azonnali eredménye, de nincs is eltúlozva..
Kedves kérdező!
Ugyan miért tetted fel a kérdést, ha te egyértelműen jónak tartod és látszólag eszed ágában sincs ezen változtatni?
9-es. Hát így jártál :D erre most csak ezt tudom mondani..
Szerintem meg nem sok az az 5000 egy ötösért.. Korrekt emberek vagyunk, akik majd megbeszélik (én, lányom és az apja) hogy i hogyan változik.. Tudom, éretségivel meg záporozni fognak a felmérő jegyek, ott lehet, hogy 300Ft-ot fog érni egy ötös és úgyisugyanannyi pénze lesz hó végén, mint most..
múlt hó végére, amit ma számoltunk el összesen 26.000Ft ot kapott.. Ez azért tényleg nem sok.. ennyit bőven megérdemel egy gyerek, aki 8tól 16 ig suliban, 16 tól 18 ig sulis edzésen 18 tól 20 ig magánórán ül, aztán meg még 1 óra haza vonattal. és 9 kor áll neki tanulni, 23-ra tud egy kicsit szórakozni, aztán alszik és újra ugyanez..
9es vagyok
Ha csak rátok tartozik, akkor minek tetted fel a kérdést? Nem panaszkodok, dolgozok egyetem mellett, ösztöndíjam is van, furcsa is lett volna, ha valaha is azért kaptam volna pénzt anyáméktól, mert ötöst vittem haza😂 Amire kell, van pénzem, köszönöm a negatív hangvézelt.
Őszintén, mi az édes... tetted fel a kérdést, ha ennyire büszke vagy a szenny, sz* r módszeredre, te szerencsétlen nyomorult
Nem, nem normális és nem ösztönzöd vele a tanulásra. Max magolásra ösztönzöd. Pont annyi értelme van, minta veréssel való nevelésnek.
A zsebpénz független kellene hogy legyen a jegyeitől. Max az évvégi bizonyítványért lehetne valamit beígérni, de akkor sem pénzt. Pl az én lányom jövőre fog nyelvvizsgázni. Ha sikerül neki, akkor elviszem pár napra egy olyan helyre, ahol az adott nyelvet beszélik.
Maga a módszer tetszik, ha ot ezzel lehet ösztönözni akkor ezzel kell, most kell jól tanulnia ha tovább szeretne tanulni.
Egy dolog van akivel nem értek egyet...illetve 2, én hármasert és 2esert is vonnek le tőle. Úgy gondolom ha ilyen rendszert használsz akkor a jó érettségi tovább tanulás a cél, az összegek is jónak tűnnek ha nincs sok doga, de azért egy 3asert gyakorlatilag a könyvet sem kell kinyitnia nehogy már hátba legyen értve veregetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!