A fiam 32 éves, velünk él, és a számítógépes játékon kívül semmi nem érdekli. Amikor ideje van, állandóan játszik. Nincs közös programunk, enni is a gép előtt szokott. Nincs barátja, barátnője. Aggódunk érte, nem hallgat senkire. Van megoldás?
"Játszani legalább ketten kell, de inkább tízen, húszan, mert a közös játék a legnagyobb dolog az életben."
Mert a bácsi azt mondta, igaz lesz, és kényszeríteni kell mindenkit a tömegre? Akkor is, ha az rémálom neki?
#40.
Az antiszoc nem azt jelenti amire gondolsz, az pszichopatát jelent...
Nekem amúgy szociálisfóbiám van, és magad a vérnyomásom enyhe nyugtató és vérnoymás csökkentő mellett is...
A munkahelyemen 20-25 ember szokott jelen lenni, nekem néha emiatt felmegy 190-re a vérnyomásom.
Nagyon leterhel a heti 5-6 nap munka, 8-9 órában...
Én mondjuk hétvégén nem egésznap játszom, meg foglalkozom valamennyit a szüleimmel is, de én is az összes szabadidőmben otthon foglalom el magam.
Ha el lenne tőlem várva, hogy ismerkedjek, szerintem előbb-utóbb meghalnék.
Na,igen utolsó!
Sokan fogalomzavarban vannak,antiszociálist keverik a szociofóbbal.
Porckorongsérv.
Hát,az vagy a sok üléstől vagy a sok fizikai munkától alakul ki,szóval 50-50.
Másrészt heti 1 napról van szó.
Van,aki 10-12 órát végez ülő munkát,heti 5-6 nap.
Az sokkal károsabb.
Nyilván nem ez fogja meghatározni mennyit fog sportolni.
Társaságban is lehet ülni,pl egy romkocsmában ülve vedelni.
Ha pedig még ez mellé tényleg szociális fóbiás,akkor hagyjuk már meg azt az 1 napot neki,hogy kikapcsoljon.
Sokan fel sem fogják,hogy ez szociális fóbiásnak az állandó jövés-menés,tömegben tartózkodás,társaság egy nyűg.
Sokan azt gondolják,hogy valami élménytől fosztja meg magát,mert magukból indulnak ki.
Én is szociális fóbiás vagyok,igaz én nem vagyok gamer,sportolok,itthon,saját eszközeimmel,mert nem szívesen mennék egy konditerembe sem,mert nekem az nyűgös lenne,és fárasztó.
Az egyetemi éveim alatt sem buliztam soha,nem is vágytam rá.
Örültem,ha letudtam a napot,és otthon lehettem,a saját szobámban,ahol nincs senki.
Párkapcsolatot én nem is szeretnék,mert nekem az túl fárasztó lenne.
Mindig menni ide-oda.
Nagyon kevés az introvertált ember,és ha egymásra is találnak,akkor sem tudják pont ezért hosszú távon elviselni egymást,mert mindkettő szabadságkedvelő.
Ha valaki folyton a nyakamon lógna,meg is bolondulnék.
De azt ugye tudjátok, hogy nem csak az a két véglet létezik, hogy valakinek annyi az élete, hogy ül a gép előtt és játszik, ill., hogy állandó jelleggel nagy társaságban "vedel".
Van középút is, nincs azzal semmi baj, hogy valaki játszik, de tényleg rohadt egészségtelen egész nap ülni. Kellene valami mozgás, némi társaság, tudjátok, középút, balance stb.
A mozgásszegény életmód egészségtelen.
De ha szombatonként nem mozog semmit,hanem csak a hobbijának él,nem fog belehalni.
Persze általában az ilyen srácok nem is sportolnak mellette,de ez ugyanúgy elmondható azokra is átlagban,akik amúgy járnak társaságba.
Sőt,sokak pont azért nem sportolnak,mert akkor nem jutna idő a haverokra meg a párkapcsolatra.
Persze nem csak a két véglet létezik.
De szerintem ebben az országban rengeteg ember baromira nem tartja a balance-ot.
Az egyik legelhízottabb ország vagyunk,és nem mindenki számítógépes játékok miatt.
Na most tegyünk már különbséget a között aki anyja-apja nyakán élősködik, munkanélküli és nyomja a gépet egész nap.
Vagy a között akinek van normális munkája, maga után fizeti a számlákat, kaját... és a maradék pénzéből Uram bocsá különböző számítástechnikai cuccokat, videojáték konzolt, játék szoftvereket... vesz, és a szabadidejében játszik.
Nekem pl nem anyám-apám vette se a Fél milliós LED TV-met se a 160 ezres NAS Szerveremet, se a Konzoljaimat, se a Hangprojektort se az Erősítőt.... Igen ez így több millió ft összesen. + Játékok,
Egyébként hasonlóan a 44-esehez én is kerülöm a párkapcsolatokat kb ugyanolyan okokból. Pedig eddig már kaptam vagy 6 felkérést legalább.
Még házassági ajánlatot is. Ugyanakkor bocsánat de NEM !
A hónap 70%-ában bent vagyok a Kórházban ugrálok a vénacsapolás, az infúzió előkészítés, az EKG...között mint a nikkel bolha.
Nem gondolnám hogy a maradék 30%-ot fel kéne áldozzam valamire amire így is alig jut időm. Egyébként meg rendszeresen úszom.
31 F
ha online játszik másokkal, lehet, hogy egész sok barátja van. És nem egy életet él, hanem 100 másikat. Ez a 21. század.
Dolgozik, vagy élősködik, ez az egyetlen kérdés igazából.
Nekem sincsenek barátaim, csak ivócimboráim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!