Elegem van a szüleimből! A házban cigiznek. Mit tegyek?
Mindennap füstbe kelek/fekszek/vagyok.
Öt ezerszer mondtam már, hogy hagyják abba, vagy legalább ne a házba csináljak de semmi. Moshatom ki mindennap a cuccaimat, a hajamat is naponta kell mosnom illetve minimum 3szor kell fürdenem egy nap, mert büdös leszek. 2 ismerősünk halt meg dohányzás miatt, meg érintette őket, meg mondogatták hogy na most le tesszük a cigit. Aha persze. Ez tartott egy napig, ugyanúgy megy a napi 15-20 szál. Ráadásul már a nővérem is rá szokott szóval háromszoros a füst. A falak el vannak sárgulva, a bútorok büdösek, nem merek senkit ide hívni, mert szégyellem. Nem egyszer kérdezték már meg hogy cigizek e. Ha lehetne egy kívánságom biztosan azt kívánnám, hogy egy füst mentes normális házban lakhassak. Enni sem tudok nyugodtan mert közben is cigiznek, meg nem is az, hogy maradnának egy helyen. Nem. Mászkálnak vele mindenhova. Nagyon unom már, el költözni nem tudok, de már alig várom hogy el mehessek innen. Ilyen esetben mit lehet tenni?
Azért annyira nem kell szégyellni, hogy a szüleid dohányoznak. Ez téged sokkal jobban zavar, mint bárki mást. Mást sztem rohadtul nem érdekel, hogy hú a pistike anyukája rágyujtott mekkora szégyen... szerinted kit érdekel az egész rajtad kívül?
Különben igazad van, én is így nőttem fel sajnos, ugyanez volt a problémám, mint neked. Könyörögtem hogy ne kelljen már minden nap cigifüstben lenni, de hiába. Azóta én is dohányzom, de házon belül csak 1 szobában, nyitott ablaknál. Pofátlanságnak tartom bárki orra alá füstölni aki nem cigizik.
Egyébként van külön szobád, nem? Menj be oda, ott nincs füst. Mást nem tudsz tenni. Amúgy se kell a közös helyiségben lógni mindig a szülőkkel mert abból csak számonkéregetés meg veszekedés van ebben a korban. :D
Kezdj el folyamatosan köhögni. Persze csak ésszel, nehogy tényleg begyulladjon a torkod, de amikor hallják meg a közeledben vannak, akkor látványosan és feltűnően köhögj és zihálj, mondd, hogy nehezen kapsz levegőt, panaszkodj szédülésre, hányingerre, fejfájásra, stb., evés közben ha rágyújtanak melletted, rohanj ki a mosdóba, mintha hánynál...
talán ha megijednek, hogy valami bajod lett a füsttől, akkor abbahagyják.
Ha esetleg el akarnának vinni orvoshoz, akkor azonnal mondj igent. Ha megkérdezi a doki, hogy mi a panaszod, akkor szépen meséld el neki, hogy rosszul vagy a füsttől, amit a szüleid meg a testvéred az arcodba fújnak egész nap. Persze azt ne mondd meg, hogy csak szimuláltad a köhögést.
Ha jó dokid van, garantálom hogy olyan lecseszést kapnak édes szüleid, hogy nem mernek majd rágyújtani egy jó darabig...
Más ötletem nincs.
"Azért annyira nem kell szégyellni, hogy a szüleid dohányoznak."
Nem is a dohányzás a szégyen, hanem hogy bent a lakásban pöfékelnek megállás nélkül, ráadásul hárman egy háztartásban... megsárgult falak, függönyök, állandó bűz meg füst, ez bizony szégyen.
Én sem mernék senkit hazavinni, ha ilyen állapotok lennének a lakásban, mert ez gusztustalan és igénytelen.
Az meg, hogy egy szülő ennek kitegye a gyerekét... ez a legnagyobb szégyen.
Van saját szobád? Ha szigeteled az ajtaját, akkor az segíthet kint tartani a bűzt.
Amúgy sajnos tényleg csak az van, hogy elmész (pl koleszba), mert ők nem fogják abbahagyni. Az én családom se hagyta abba, amíg bele nem halt mindegyik. Most már nincs füst.
Együtt érzek veled.
Nálunk is 3 dohányos van a családban.
És a fürdőszobában dohányoznak,de előfordul a konyhában is.
Főleg télen,nem akarnak kimenni,mert lusták felöltözni,pedig családi házban lakunk,csak a teraszra kellene kiállni.
Ez intelligencia kérdése,amit minden dohányosnak tudnia kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!