Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan neveljem ki a szüleimbő...

Hogyan neveljem ki a szüleimből a kisember felfogásukat?

Figyelt kérdés
Nem vagyok tipikus mamahotelezős, mert csak félévente 1-2 hétre veszem igénybe a kiszolgálást. Másik egyetemre járok, nyaranta Görögországba és Spanyolországba járok idénymunkára. Idén felmerült, hogy elmehessek az USÁba dolgozni, a szüleim ezen végig vannak sértődve, mondván, az ő közalkalmazotti fizetésükből én amerikázni akarok, meg hogy ők életükben először a rendszerváltás után mehettek tengerpartra nyaralni és akkor is kempingezni, én meg önző és telhetetlen vagyok. Meg hogy ők erejükön felül gondoskodtak arról, hogy nekünk mindenünk meglegyen, én meg így hálálom meg.
2020. jan. 19. 18:30
1 2 3 4
 1/39 A kérdező kommentje:

A múltkor azon borult ki anyám, hogy 30.000. ft-ot hagytam ott a fodrásznál és tavaly teljes áron vettem egy Iphone SE-t.

Illetve mindig felhozzák, hogy gyerekként ők mennyit költöttek arra, hogy a két testvéremmel bejárjuk Magyarországot, én meg már olyan magasan hordom az orrom, hogy meg se állok a Kanári-szigetekig.

2020. jan. 19. 18:33
 2/39 anonim ***** válasza:
27%
Adj nekik egy valag pénzt!
2020. jan. 19. 18:37
 3/39 anonim ***** válasza:
98%

Ne akard őket nevelni, maguk nevelődnek a felnőttek.

Mert ahogy Mark Twain írja: "Tizennégy éves koromban apám annyira ostoba volt, hogy alig bírtam ki a társaságában. Mire huszonegy éves lettem, csodálkozva láttam, mennyit fejlődött hét év alatt."

2020. jan. 19. 18:38
 4/39 A kérdező kommentje:

Nálam pont fordítva volt. Nálam 14 évesen ők voltak a minden, de 21 évesen rájöttem milyen buták.

De komolyan, arra mit lehet mondani, inkább azt várnák tőlem, hogy menjek haza dolgozni fele annyi pénzért, mint amit most keresek a nyáron? Folyton degradálják a munkámat, hogy egyetemistaként görögök/spanyolok/németek szolgája vagyok.

2020. jan. 19. 18:42
 5/39 anonim ***** válasza:
57%
Te tényleg fenn hordod az orrod.
2020. jan. 19. 18:49
 6/39 anonim ***** válasza:
98%
Nem egészen értem, hogy mi beleszólásuk van, ha te fizeted az utazást. Menj el, aztán majd hazajössz és vagy képesek lesznek neked örülni vagy sem. De egy jó lehetőséget azért nem hagynék ki, mert nekik nem tetszik.
2020. jan. 19. 18:49
 7/39 anonim ***** válasza:
20%
tényleg nem valami okosak :) A Kanári elég szar hely :)
2020. jan. 19. 18:50
 8/39 anonim ***** válasza:
85%
Mondjuk ne nevelni akard őket. Ha annyi pénzed van, akkor elhívhatnád őket, hogy legyenek közös emlékeitek felnőttként is. Én inkább örülök, hogy megmutathatok a szüleimnek olyanokat, amire nekik nem volt lehetőségük. Nem pedig lehülyézem őket.
2020. jan. 19. 18:52
 9/39 A kérdező kommentje:
Alig vagyok otthon, nem járhatok velük nyaralni. És amikor felajánlottam nekik hogy menjünk el együtt egy általuk kijelölt városba, nem tudtak angolul se semmilyen nyelven, és ki se akartak jönni a hotel körüli részről. Wellneszezni meg igazán nem hívom el őket, mert van SZÉP-kártyájuk, ha abból nem akarnak igénybe venni belföld utazást, akkor valószínűleg belföldön se szeretnének menni.
2020. jan. 19. 18:58
 10/39 anonim ***** válasza:
76%
Álld a saját kiadásaidat, költözz külön, legyen saját háztartásod, ne vedd igénybe a mamahoteles "szolgáltatást", gondoskodj saját magadról, a saját kiadásaidról. Ha nem a szüleidet fogsz élősküdni, nem őket fogod pumpolni, hanem érett felnőttként fogsz viselkedni, nem pedig hisztis gyerekként, akkor ők sem vethetik majd a szemredre, hogy mire költöd a saját kereseted. Amíg ez nincs így és a szüleid állják a kiadásaidat, meg hozzájuk jársz "szolgáltatást" igénybe venni, addig elég furcsa a hozzáállásod.
2020. jan. 19. 18:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!