Hogyan neveljem ki a szüleimből a kisember felfogásukat?
Figyelt kérdés
Nem vagyok tipikus mamahotelezős, mert csak félévente 1-2 hétre veszem igénybe a kiszolgálást. Másik egyetemre járok, nyaranta Görögországba és Spanyolországba járok idénymunkára. Idén felmerült, hogy elmehessek az USÁba dolgozni, a szüleim ezen végig vannak sértődve, mondván, az ő közalkalmazotti fizetésükből én amerikázni akarok, meg hogy ők életükben először a rendszerváltás után mehettek tengerpartra nyaralni és akkor is kempingezni, én meg önző és telhetetlen vagyok. Meg hogy ők erejükön felül gondoskodtak arról, hogy nekünk mindenünk meglegyen, én meg így hálálom meg.
Abban nevelheted meg magad, hogy ne akard a szüleidet megnevelni. Az ő életük, ha "kisember" a felfogásuk, az az ő dolguk. Szépen meghallgatod, mit mondanak, és azt csinálod, amit Te látsz jónak. És csak azt meséled el, ami tudod, hogy nem bántja őket (hacsak lehet). Pl. egy 30 ezres fodrászt és nem meséltem volna el nekik, minek.
2020. jan. 19. 19:29
22/39 anonim válasza:
Hát, a 30 ezres számla a borbélynál valóban nevetésre ingerel :)
2020. jan. 19. 19:30
23/39 anonim válasza:
Miben neveld magad? Ne legyél nagyképű és ne nézd le a szüleidet.
2020. jan. 19. 19:41
24/39 anonim válasza:
Még egy nagyképű egyetemista, aki meg van róla győződve,
hogy ő szopta hegyesre a piramisokat.
2020. jan. 19. 19:56
25/39 anonim válasza:
Ahogy ők nem tudnak megnevelni téged, úgy te se őket.
2020. jan. 19. 20:42
26/39 anonim válasza:
"A múltkor azon borult ki anyám, hogy 30.000. ft-ot hagytam ott a fodrásznál és tavaly teljes áron vettem egy Iphone SE-t."
Ha nem nyomtad volna ennyire nyilvánvalóan fullba a trollt, akkor még lett volna esélyed egy majdnem hihető, provokatív kérdésre 15 oldalnyi, téged mocskoló válasszal. Nem baj, szép próbálkozás volt, de azért még gyakorolj.
2020. jan. 19. 20:46
27/39 anonim válasza:
Az idősebb korosztály teljesen másképp szocializálódott, mint a fiatalok. Ezen a felfogáson nehéz változtatni. Sokkal több elfogadás kellene a részedről. Amellett hogy másképp gondolkodnak, talán irigyelnek is valahol, hogy milyen helyekre eljutsz. Azért azt megkérdezném, hogy mikor együtt töltötted az időt velük az általuk választott városban/hotelben, felajánlottad-e a segítségedet a kommunikációban, ha már annyira nagyra tartod az angol tudásod? Vagy csak azt vártad, hogy ők kettesben menjenek csavarogni, hogy te nyugodtan külön programot szervezz magadnak? Nem mindegy. Próbáld meg megérteni őket, beszélgessetek nyugodt hangnemben erről a témáról, ami zavarja őket. Hátha sikerül közös nevezőre jutni.
2020. jan. 19. 20:52
28/39 A kérdező kommentje:
Velük akartam menni nyaralni, olyan helyre, ami mindenkinek tetszett, ennek ellenére pánikoltak, és nem akartak tovább csavarogni. Semmi baj nincs azzal, ha valaki belföldön érzi jól magát, de akkor miért baj az, ha én meg nem, mert több lehetőségem van, és ki is használom?
2020. jan. 19. 21:00
29/39 anonim válasza:
Fogadd el, hogy ők ilyenek. Nekik még a régi rendszer a normális.
Anno én is magamnak fizettem az egyetemet, mellett jártam dolgozni, hogy meg tudjak élni.
Mégis én voltam a család szégyene, mert elmentem dolgozni és más azt gondolja, hogy nincs pénze a szüleimnek.
Nem mentem férjhez és nem szültem egy valag gyereket az egyetem után.
És van bennük egy pici irigység is. Mi már sokkal jobban élünk, mint ők valaha éltek vagy élni fognak.
De ettől nem rosszabbak vagy butábbak, mint mi. Csak nekik más a normális, a megszokott.
2020. jan. 19. 22:33
30/39 anonim válasza:
Szinte mindenben igazat adok neked, egyet is értek veled egy dolgot leszámítva.
Nem kell őket megneveln, megváltoztatni.
Tudom hogy fáj, én is végigmentem ezen, de ha belátod hogy semmi közöd a felfogásukhoz, hidd el jobb lesz neked.
Az meg, hogy ezeken háborognak, az az ő dolguk, azt meg nekik kell feldolgozni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!