Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan neveljem ki a szüleimbő...

Hogyan neveljem ki a szüleimből a kisember felfogásukat?

Figyelt kérdés
Nem vagyok tipikus mamahotelezős, mert csak félévente 1-2 hétre veszem igénybe a kiszolgálást. Másik egyetemre járok, nyaranta Görögországba és Spanyolországba járok idénymunkára. Idén felmerült, hogy elmehessek az USÁba dolgozni, a szüleim ezen végig vannak sértődve, mondván, az ő közalkalmazotti fizetésükből én amerikázni akarok, meg hogy ők életükben először a rendszerváltás után mehettek tengerpartra nyaralni és akkor is kempingezni, én meg önző és telhetetlen vagyok. Meg hogy ők erejükön felül gondoskodtak arról, hogy nekünk mindenünk meglegyen, én meg így hálálom meg.
2020. jan. 19. 18:30
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
97%
Nem tudod átnevelni megnevelni nem is kell,fogad el öket így ahogy vannak ,csak olyat mesélj el nekik amin nem tudnak megbántodni semleges témák stb,pl 30000 Ft fodrász pont nem kell elmondani,telefont meg nem kell megmutatni,elmesélni.
2020. jan. 20. 06:01
 32/39 anonim ***** válasza:
79%
Magadon annyiban korrigálj, hogy ne legyél egy nagyképű suttyó. A többi dolog rendben van: ők egy más világ, másként gondolkodnak. Légy hálás, hogy felneveltek és ne akard őket megváltoztatni, plusz ne nézd le őket!
2020. jan. 20. 06:27
 33/39 anonim ***** válasza:
71%

Azt én sem értem, miért kell nekik tudni, milyen telefonod van (nyilván nem értenek hozzá, akkor tudják csak, ha dicsekszel vele), és hogy mennyit költöttél fodrászra.

Manapság amúgy el lehet költeni 30.000,- Ft sajnos simán, nekem is sikerült már többször is, amikor a teljes hosszú hajamat kell festeni vagy tartós egyenesítőzni, de nem szoktam világgá kürtölni, hogy mennyibe került.

2020. jan. 20. 09:40
 34/39 anonim ***** válasza:
67%

De miért az "ő pénzükből" mennél dolgozni meg nyaralni? Nálam is ilyenek, nem értik, hogy az ilyen munkák általában ösztöndíjból mennek, de ha nem is, többszörös árat keresel vissza. Persze ha az odamenést kifizetik, akkor illik vissza adni. A szülőnek, ha teheti, illik nem elfogadni.

Boomerek sajnos. Ez van, én is azt várom hogy vége legyen az egyetemnek és elköltözzek.

2020. jan. 20. 12:53
 35/39 anonim ***** válasza:
28%
Utolsó ne gyere már te is ezzel az idióta "ok, boomer" dumával, már nagyon fárasztó, és unalmas.
2020. jan. 20. 18:23
 36/39 anonim ***** válasza:
15%

Sajnos a legtöbb nagyképű egyetemista -a szülei pénzén- kivakarja magát a sz@rból, és rögtön megtagadja szüleit és azt, hogy honnan jött.

Azt hiszik mert elvégeztek egy büfészakot, akkor ők már valakik lettek.

Remélhetőleg a saját gyerekeik majd őket fogják sík hülyének nézni -magukhoz képest- ha felnőnek...

2020. jan. 21. 10:49
 37/39 A kérdező kommentje:
Azzal én tényleg nem tudok mit kezdeni, hogy az apám azzal jön, hogy ő 10 éve azért nem tudott új autót venni, mert nekem vagy valamelyik testvéremnek költöttek táborra/nyelvvizsgára/jogsira, vagy hogy az anyám amiatt panaszkodik, hogy mindig a mi ízlésünk szerint főzött és amikor a testvérem anorexiás volt, ők halálra aggódták magukat és ez kihatott a család életére.
2020. jan. 22. 00:03
 38/39 anonim ***** válasza:
93%
Mi a büdös francot csinált a fejeddel a fodrász harminc ezerért?
2020. jan. 22. 03:08
 39/39 anonim ***** válasza:
100%

Ki akarta cserélni egy normálisan gondolkodóra.

Mint látjuk, nem sikerült...

2020. jan. 23. 21:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!