Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan neveljem ki a szüleimbő...

Hogyan neveljem ki a szüleimből a kisember felfogásukat?

Figyelt kérdés
Nem vagyok tipikus mamahotelezős, mert csak félévente 1-2 hétre veszem igénybe a kiszolgálást. Másik egyetemre járok, nyaranta Görögországba és Spanyolországba járok idénymunkára. Idén felmerült, hogy elmehessek az USÁba dolgozni, a szüleim ezen végig vannak sértődve, mondván, az ő közalkalmazotti fizetésükből én amerikázni akarok, meg hogy ők életükben először a rendszerváltás után mehettek tengerpartra nyaralni és akkor is kempingezni, én meg önző és telhetetlen vagyok. Meg hogy ők erejükön felül gondoskodtak arról, hogy nekünk mindenünk meglegyen, én meg így hálálom meg.
2020. jan. 19. 18:30
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
A "szolgáltalás" csak mamahoteles öniróna volt, csak lemaradt az idézőjel. Abban az évi talán 4 hétben, amikor náluk vagyok, nincs kiaprózva, hogy mire mennyit költök, de sosem kérek tőlük pénzt semmire.
2020. jan. 19. 19:02
 12/39 A kérdező kommentje:
És nem tudok saját háztartást vezetni, mivel évközben kollégiumban lakom, nyaranta pedig szállodák és üdülőparkok személyzeti részén.
2020. jan. 19. 19:04
 13/39 anonim ***** válasza:
66%
Ki fizeti a kollégiumot és a tandíjadat?
2020. jan. 19. 19:05
 14/39 anonim ***** válasza:
65%

Jézusom, undorító, ahogy lenézed őket! Fogadd el, hogy ők máshogy élnek, és kész. Ettől nem buták.

Az meg, hogy nem tudnak angolul... na és? Őkmég nem tanultak, és nem is ömlött rájuk mindenhonnan. Amúgy 99%, hogy te sem anyanyelvi szinten beszélsz. Akkor most, aki jobb nálad, az meg hülyézzen le téged? Így jó az élet?

2020. jan. 19. 19:06
 15/39 A kérdező kommentje:

Tandíjam nincsen, a kollégiumi díjam pedig a tanulmányiból van fizetve.

És én nem sosem ítélkeztem felettük az ő életmódjuk miatt vagy a saját döntéseik miatt. Csak mindig kritizálnak, hogy igazán elkdezhetnék saját háztartást vezetni, és nekik nem tetszik, hogy félévente másik országban vagyok más népek után "takarítva". Bármit csinálok, csak zavarja őket. Ha a jó részét mondom a dolgoknak, a fizetést vagy anyagi önállóságomat vagy hogy milyen helyekre jutok el így szinte ingyen, akkor az a bajuk, hogy nekik negyvenévesen örültek, ha egy horvát kemping összejött és huszonévesen már gyereket neveltek.

2020. jan. 19. 19:13
 16/39 anonim ***** válasza:
64%

Nekem az nem tiszta a kérdésedben, hogy a szüleidnek kell-e ezekböl bármit is fizetni?

Talán azt értem, hogy a kollégiumot és az ottani életet ök fizetik. De a nyarantai munkát nem kell nekik. Kellene az amerikai utat fizetniük?

Ha kell bele fizetniük az amerikai útba akkor megértem, hogy nem tetszik nekik, nekem sem tetszene.

Se nekem se a férjemnek a szüleink nagy dolgokban nem segítettek. A férjem 18 évesen elment tovább tanulni és dolgozott is végig. Elöször egy szobát sikerült bérelnie, majd így tovább. A szülei ekkor építkeztek, így szóba sem kerülhetett, hogy bármiben is pénzelik. Az öccsét sem. Most mindegyik igen nagy fizetéssel rendelkezik. A szülei eltudnak utazni bárhova nyaranta europába, amit meg is tesznek.

Menj el dolgozni az iskola idö alatt, Tescoba vasárnap is lehet menni dolgozni.

2020. jan. 19. 19:18
 17/39 anonim ***** válasza:
88%

Ők ilyenek, akkor se fognak megváltozni, ha a fejed tetejére állsz is.Meg még ők abban nőttek fel, hogy aki náluk fiatalabb, az csak kis hülye lehet és slussz pássz,ezzel meg csak annyit tudsz csinálni, hogy te ezt nem viszed tovább és kész.

Ha nem az ő pénzükből fizetted ki a fodrászt vagy az Iphone-t, akkor engedd el a füled mellett.

2020. jan. 19. 19:21
 18/39 A kérdező kommentje:

Semmit nem kell fizetniük, ez a poén az egészben. Mégis úgy viselkednek, mintha minimum őket lopnám meg a ténnyel, hogy én milyen helyeken járok.

Hozzájuk vagyok bejelentve, ezért kapok szoctámot és tanulmányit, ami önmagában elég a kollégiumra. Minden egyebet a nyári fizetésemből fizetek.

2020. jan. 19. 19:21
 19/39 anonim ***** válasza:
92%

Ha az összes kiadásodat saját keresetböl/ösztöndíjból fizeted, akkor azt csinálsz, amit akarsz.

Ha az amerikai utat meg egyebeket ök fizetnék, akkor jogukban áll nem megtenni.

Felnött embert átnevelni nem lehet, de a kérdésed meg a válaszaid alapján még neked is rengeteget kell fejlödni, mire felnöttként tudsz gondolkodni!

2020. jan. 19. 19:22
 20/39 A kérdező kommentje:
Akkor miben neveljem át MAGAMAT?
2020. jan. 19. 19:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!