Miért maradjak csöndben, ha zavar valami? (Mostoha kérdés)
Bátran húzzatok le, de korábban épp ezen az oldalon láttak el hasonló kérdezőt jótanácsokkal, hogy szóljon.
Az adott bosszúság. A mostoha nagylányom már csak havonta, két hetente jár hozzánk. Ilyenkor azonban olyan, akit vendégnek is a legrosszabbak közé tartozónak tartanék. Tegnap késő este elment vécére. Elhasználta a wc papírt. Reggel megyek hát nincs. Eh.
Amióta itt lakunk a budival szemben karnyujtasnyira egy szekrényben vannak a gurigák és szintén egy szomszédos kamraban további gurigák.
Reggeli közben szóvá tettem, legközelebb legyen szíves tegyen maga után újat. A kifogás az volt félt, hogy felébreszt másokat, és hogy ő hajnalban volt kint.
Mondtam ha ő így megy sz.ni, akkor mégis mivel törli meg a hátsóját? Fordított esetben mit szólna? Huuuu de milyen fejet vágott. Vérig volt sértve.
Előzmény: 4 évig velünk élt, alap elvárás volt, mint figyelmesség, hogy akinél elfogy a papír az feltesz egy új gurigával. Természetesen valaki rendszeresen ezt elfelejtette, de akkoriban mindenki a másikra mutogatott, de legtöbbször ő vot a ludas. Hiába kértem szépen, kérte az apja, írtuk ki a papírtartóra valahogy nem sikerúlt ezek szerint rászoktatni.
Sorolhatnam a sok ilyet. Viszont most jól esett lecsesznem, nem pedig kérlelni, kedveskedően kérni blabla. Már felnőtt nő, ennyire igénytelen ne legyen.
Férjem meg engem piszkál jaj miért szóltál, alig van itt el tudjuk addig viselni. Hát nem.:-)
Szoval ti elturnetek minden apro, de rettento bosszanto dolgot valakitol csak, mert havi, ketheti gyakorisaggal jon hetvegen (amikor epp pihennel, orulsz a nyuginak) es nem szolnatok erte?
Ne haragudj kérdező,de ez most halál komoly,hogy egy rohadt wc papír gurigából ekkora hisztit kell csapni? Amúgy azt a részét még megérteném,hogy ha már elmondtad neki 100-szor,hogy ha elfogy vigyen már be egyet és mégsem tette,de ezt tényleg reggeli közben és ilyen hangnemben kellett neki feltenni,hogy "Ha így megy sz@rni akkor mégis mivel törli meg a hátsóját?". És csodálkozol,hogy kiakadt? Én is kibuknék,ha ezt így tálalna nekem mostohaanyám,vagy bárki amúgy.
Egyébként meg süt rólad a tipikus mostohaanya "...de akkoriban mindenki a másikra mutogatott,de legtöbbször Ő volt a ludas" Ó hát persze,hogy neked ő volt a ludas,ki más?! Az véletlenül sem fordulhatott elő ugye,hogy 1-1 alkalommal mondjuk a férjed esetleg ugyanúgy elfelejtett bevinni egy tekercset?! Amúgy meg tudom,biztos én vagyok a kötekedős idióta de miért van a budi papír külön kamrában,nem a wc-ben? Én is simán lehet,hogy reflexből mennék ki és annyi. Amúgy meg Te nem nézed meg a wc-t,hogy van-e ott papír?
Akkor ilyen alapon a mostohaanya sem "senki", mert ő meg a lány apjának a törvényes felesége.
Tehát a nőnek a lány a rokona, a lánynak a nő pedig a senkije?
"Ha ennyire nem vagytok elfogadoak, miert kezdtetek elvalt gyerekes pasival?"
Az elváltat miért feltételezed amúgy? Özvegy volt.
De én akkor a "senkije" vagyok a lánynak, ugye? Fordítva viszont el kell fogadnom maximálisan? Ez azért nem így van.
Bocs, nem akarom szétoffolni.
Csak 19-es úgy írta, "felnőtt lánya" a férjének. Azzal pedig aztán semmiféle kapcsolatot nem kell, hogy tartson, ha nem bírják egymást. Nehogy még az 50 éves nő smúzoljon a 30 éves felnőtt lánynak, azért baj van a fejekben. Semmi kötelezettsége a lány felé (amíg meg együtt éltek egy háztartásban, nyilván megtette, ha már özvegy hapihoz vezette a balsorsa).
Valaszokert kosz.
Azt irtam 4 evig itt lakott. "Amúgy azt a részét még megérteném,hogy ha már elmondtad neki 100-szor,hogy ha elfogy vigyen már be egyet és mégsem tette,de ezt tényleg reggeli közben és ilyen hangnemben kellett neki feltenni,hogy "Ha így megy sz@rni akkor mégis mivel törli meg a."
Igen minden egyes alkalommal szoltunk neki. Kiirtuk, megbeszeltuk. Nemcsak ezt, sok mast is. Mint ha valami elfogy szoljon, ha eloveszi tegye is el, ha kozos ne egyedul egye meg az egeszet, ha zuhanyzott a hajat/szoret ne hagyja ott, ha evett pakoljon el maga utan.
Azert minden hazban vannak sajat szokasok, szabalyok. Nalunk ez a ha nalam elfogyott a vecepapir, akkor teszek ujat volt az egyik. Valaki irta az en felelossegem ellenrizni van e papir. Uhumm tehat rohanok reggel felkomasan ki mert nagyon kell pisilnem, vagy veletlen hasmenesem van es nezzem van e papir, majd lepjek egyet erte nyuljak be egy polcra es utana uljek le. Oke, de ez pont gyanennyi annak is, aki mar szepen mar megkonnyebult torolt es latja elhasznalta az utolso papirkockat is. Szepen kimegy nyul egyet visszafordul lep egyet es beteszi. Apro figyelmesseg az utanakovetkezonek. Arrol nem beszelve, hogy ugye ha en oneki senkije vagyok, akkor miert is nekem kell bevasarolnom es abbol etetni ot vagy miert az en vecepapiromat hasznalja az en lakasomban? :-)
Igen ez csak egy aprosag. Most mar felnott. Nagyon buszke erre a tenyre.
Aki a sajat lanyat nem tanitja meg vecepapirt ujat tenni, az megis barmi masra megtanitja? Mint villanyt leoltani? Ajtot becsukni? Tanyert a mosogatoba rakni? Felseperni? Az a lany majd azt fogja hinni a vecepapir terem, mint a meseben a folytontermo gyumolcs? Ez hatalmas.
Szerencsere a 4 evhez kepest egy hetvege tenyleg kibirható.
Te egy rémálom nő lehetsz.
Jóságos Isten!
Mint az idióta kolléganőm, aki azért akart válni, mert a férje 10 év alatt képtelen volt megtanulni, hogy ne a közepén kezdje el kinyomni a fogkrémet, majonézt, mustárt.
Egyszerűen arról vannszó, hogy téged zavar, ha a férjed lánya odajár.
Amúgy szereltess fel egy polcot a wc-be, és pakod tele papírral.
Nem vall nagy intelligenciára, hogy a reggeliző asztalnál a wc-ről témázol.
Amúgy meg érthető, hogy éjszaka nem akart kutakodni, nehogy fölébresszen, akkor azért kötözködnél. Te vagy a háziasszony, a te feladatod odafigyelni.
Ha már nem lakik ott, ő már csak vendég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!