Sok anya miért nem támogatja a gyereke nemi életét?
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teher..
Ez a kérdés ihlette a kérdésemet, ahol a 2. Oldalra egyértelműen kiderül, hogy a szülők a hibásak abban, hogy olyan lett a gyerekük amilyen.
Az ilyen szülők ostobák, vagy vakok? Vagy ők nem voltak tinédzserek?
Miért jobb az, hogy felelőtlenül össze-vissza kufircol a gyerekük megkockáztatva pár jó kis nemi betegséget, meg nem kívánt terhességet, minthogy támogatnák, fizetnék a védekezést, és felkészítenék a felelősségteljes szexre?
Mert hülyék azért ne legyünk. Mint a példa is mutatja, a gyerek szexelni fog, ha van pénisze/hüvelye, akármennyire is tiltjuk, csak az a nem mindegy hogyan.
Nem értem miről van pontosan szó, mert már nem tudom elolvasni a másik kérdést. Ott miről volt szó?
Azért az sem mindegy, hogy hány éves gyerekről van szó. Egy 13-14 kislányt (de még egy 15 évest se) én sem támogatnék kifejezetten abban, hogy szexeljen, se abban hogy fiúzzon...
Ennyi idősen még nem való nekik a szex.
A másik kérdésben a 18 éves kérdező arra tett fel kérdést, hogy meddő-e, ha 2 és fél év alatt 27 pasival szexelt megszakítással, de nem esett teherbe.
Mint később kiderült, a szülei konkrétan tiltották, hogy szexeljen, ezért nem is mert fogamzásgátló módszert kérni tőlük.
Nem egy 13-14 éves gyerekről volt szó, hanem egy majdnem 16 éves tininek tiltották, hogy kielégítse a természetes vágyait.
#21 Sokan 22-24 éves korukig tanulnak, nem tudnak érdemben dolgozni. Elvárnád a gyerekedtől, hogy addig várjon a szüzessége elvesztésével?
Bár valószínűbb, hogy megoldanák így is-úgy is, csak ki tudja, mennyire biztonságos módon.
Egyetértek veled. Nekem egyáltalán nem tiltották a szülők, mondjuk inkább hogy homokba dukták a fejüket. Pedig nem titkoltam hogy van barátom 16 évesen, ők se tiltották. Bár nem is volt olyan komoly hogy lefeküdjek vele. Arra az első szerelmemmel került sor. Valamiért mégse beszélgetünk erről anyámmal. Mielőtt bárki rossz szülőnek bélyegezné elmondom hogy imádom, és csak az érdekli hogy boldog legyek. Valószínű azért nem beszéltünk erről soha mert ő nagyon szerény nő, és kis faluban nőtt fel. Én az exeimtől tanultam a dolgokat mert még nem volt ilyen elterjedt az internet. Szerencsére a nagy Ő-nek az anyukája mindig vett óvszert neki ezért ez nem volt probléma. Akkor furcsáltam, de ma már én is így tennék annyi különbséggel hogy a férjemet állítanám rá a dologra ha fiam lenne. :)
Persze most az internet korában megváltoztat a dolgok. Utána lehet nézni sok dolognak. De a bárki számára elérhető felnőtt filmeket veszélyesnek tartom abból a szempontból hogyha ezt egy 12-13 éves nézi meg. Nincsenek tisztába azzal hogyan működik a férfi és a női test, csak leegyszerűsítve látják a dolgokat. Óvszert persze nem használnak a filmben, amiből a gyerek azt szűri le hogy ha ők nem használnak akkor nem is kell. Meg minek mert úgyis kényelmetlen... Igen. A szülőnek kell okosabbak lennie, hiszen a gyerek jövője múlhat rajta amit ők tiniként még nem érzékelnek.
Azert, mert prűdek. Lehet mas kifejezest is hasznalhatnek, de alapbol ez jellemzi a mai magyar nok tobbseget hiaba elunk a 21. szazadban. Peldaul a vallasos most ujra divatos kereszteny csaladokban, foleg katolikuseknal nem is szabad elvezni a szexet es nem gyereknemzes celjabol csak ugy szexelni. Innentol kezdve egy iylen csaladban a mai 40-50-es noi korosztaly hogyan tamogassa a lanyai vagy fiai szexualis eletet? Szegyellik a temat, illetlennek tartjak es vallastol fuggetlenul mai napig sokan ugy erzik a szex a legbensobb maganugyuk es nem is hajlandoak beszelni rola. Persze a gyerekeink meg a sajat korosztalyukban a maguk modjan kibeszelik a temat, de az o biologiai tudasuk es fellelossegerrzetuk meg sokszor a nulla fele tendal.
Kerdezo te tudtad, hogy mar evekkel ezelott a 13-14 eves korosztalyban az elso szex altalaban az anal szex volt, mert arrol tudtak ugy nem lehet teherbe esniAki képes volt rá, az megérdemli. Ez egyfajta változata annak az ötletnek, hogy a szülőket tegyük érdekeltté a gyermekvállalásban. Aki négy gyermeket felnevelt és UTÁNA rendesen dolgozik, az már eleget tett a társadalomért, maradhat adómentes. És senki ne higgye hogy ezt a pénzt nem fogja azonnal a gyerekeire költeni, majd az unokáira - vagyis hogy ne adózna belőle azonnal ÁFA-val. Aki 4 gyerekesként dolgozik, az nem a Bahamákra fog utazni belőle, nem magának fogja gyűjtögetni, hogy részvényeket vegyen nyugdíjas korára, hanem a gyerekeit, családját fogja tudni belőle kissé jobban tartani.?
Mas meg egesz eleteben odzkodik tole. Beszelni rola, a veszelyeirol a hogyanjarol uuuu na kepzelheted, ha az ovszerrol a olyasrol se beszelnek otthon a csaladokban.
Masik, hogy anyuka nem csak prud lehet, de esetleg a tudasa is elegge hianyos es jo ha talan egyszer fehozza a temat a tini lanya meg raugat, hogy anyaaa hagyjal mar tuok mindent. Es anyuka felsohajt hu ezt megusztam.
Engem x evtizeddel ezelott is felvilagositott anyam, vett eleg komoly kepanyaggal rendelkezo konyvet, ami tiniknek szolt, de abban a pettingtol kezdve az aktus abrazolasan at (mi hova megy be es hol vannak az egyeb szerveink), a ni nemi ciklus, a fogamzasgatlo modszerek es hatekonyaaguk mind benne voltak. Sajnos ezt a konyvet mar reg nem lehet kapni amik vannak azok eleg gagyik.
En elmeseltem anyamnak a szexualis eletem nagy reszet is. Es ra szamithattam ha netan megis hulyeseget csinaltam. (Ilyen szerencsere nem volt amugy marmint vedekezes nelkuli szex...).
Anyam vett ovszert is. Sot o mondta inkabb mindig legyen nalam egy a taskamban, mert sose lehet tudni es a ferfiakra ebben nem szamithatok.
En mostohakent probaltam a mostohalanyom szexszualis felvilagositasaba besegiteni, de a nagylany annyira elutasito volt (kiveve hogy tolem kert huvelygombara kremet), hogy tobbszori nekifutasra se sikerult ertelmesen legalabb felmerni tenyleg kepben van-e. Sajnos amugy nincs, mert anyja erosen katolikus es szerinte gyerekeket kell nemzeni, az apja meg ugy van vele ez az anyja dolga. De 19 es meg nogyogyaszhoz se vittek el soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!