Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha apám egy...

Mit tegyek, ha apám egy böknivaló paraszt, és anyám mindenben támogatja?

Figyelt kérdés

Bár keményen hangzik a "böknivaló paraszt", de ez a legfinomabb kifejezés rá, ami még nyomdafestéket tür. Csak hogy egy kicsit meséljek rolla: szenvedélyes alkoholista, amint teheti egyből iszik; feleségét, gyermekeit nem szereti, ujonnan ver; kemény alkoholizmusa mellet erősen dohányos; gyakran morog, gyülöli a ház körüli munkát, mindent megkellene csinálnom helyette; alkalmazotaival cudarul bánik, nincsenek barátai, csak 2, de azok is csak azért mert az alkalmazottai; bár mesteri rangban van, 2 szobás házban élünk, amihez már nem sok idő kell hogy putrinak nevezzük.

És gondolhatnánk hogy egy ilyen "ember" (erős idézőjelek között) halgatag, bántalmazott feleséggel rendelkezik. Nagy frászt! Anyám sohasem védett meg amikor apám raktam vezette le a haragját, még rákontrázott; mindig mindenhova kiőltözik, magára sokat ad, rám semmit; kisgyerek ként sokat vert; régi munkahelyéről kitették, mert évekig lopta az alkalmazotait.

Már nagyon elegem van a sok sanyargatásból, és nélkülözésböl, hogyan kerülhetek ki ebből?

2016. márc. 30. 15:40
 1/4 anonim ***** válasza:
48%

Szólsz a gyermekvédelmiseknek, és picit felturbózod a történetet, az állandó veréssel, stb.

Ekkor állami gondozásba kerülsz, ha jól adod elő.

Hogy jobb-e? :) Nem hiszem.

2016. márc. 30. 15:57
 2/4 anonim ***** válasza:
13%

Ez egy hisztis tini meséje.

Egy masszív alkoholistának nincs munkája, főleg nem alkalmazottai.

Gondolom, csak este iszik, de hótrészegen mégis hogy tudna mestermunkát végezni? Kőműves lehet, vagy hasonló.

8-10 feles után a nyakamat teszem rá, hogy nem lesz egyenes a házfal, nem lesz vízszintes a járda, vagy az ács leesik a tetőről.

Ha folyton inna, már úgy kibszták volna, mint macskát szrni.

A házat édesanyád nyugodtan rendben tarthatná, egy rendes, tiszta porta nem csak pénz kérdése, sőt. Én évekig nem tudtam költeni a házra, mikor bebuktam a lakáshitelemet, mert a párom elvesztette a munkáját. De ettől még nem lesz putri egy ház, ha ki van takarítva és rend van.

Vannak barátai, te nem vagy ott vele napi 24 órában, hogy még azt is megmondd, hogy a barátai miért a barátai.

Az meg, hogy kiöltözik... megint cysak ellentmondás. Egy alkoholista pont leszrja, hogy milyen ruhában van, főleg nem költene egy ingre vagy öltönyre, ha abból a pénzből bort is vehet. Feltételezem, nem vagytok túl gazdagok, ha már a ház putris állapotban van.

Vagy 30 éve hordja ugyanazt az öltönyt? Aha, hót részegen... 2x elesik benne, vagy az árokban alszik, és azt nem veszi fel többé, olyan ganá módon fog kinézni.

Én nem szoktam védeni az alkoholistákat, sőt rühellem őket. Gyerek mellett meg főleg.

DE ez a történet nagyon ki van színezve, egyszerűen nem életszerű. Majd felnősz, és kinövöd ezt a nagy világfájdalmat, hogy neked a legrosszabb az életed az egész világon.

2016. márc. 30. 18:28
 3/4 A kérdező kommentje:

Utolsó, nagyon okos lehetsz...

Szerinted csak kőmüves mester létezik? És csak a munkahelyén ihat?

Mester a rangja, az adott munkában. És ő konkrétan nem csinál semmit, utasitásokat ad. És itthon iszik folyton folyvást, nem a munkahelyén...

2016. márc. 31. 15:40
 4/4 anonim ***** válasza:
Te meg nagyon hisztis lehetsz. Nem csak komuves Van, olvasd ujra. Az csak egy pelda volt. Ha csak otthon iszil, azaz tud disztingvalni, az az ember nem alkoholista. Csak titeket mashogy nem tud elviselni.
2016. márc. 31. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!