Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Sok anya miért nem támogatja...

Sok anya miért nem támogatja a gyereke nemi életét?

Figyelt kérdés

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teher..

Ez a kérdés ihlette a kérdésemet, ahol a 2. Oldalra egyértelműen kiderül, hogy a szülők a hibásak abban, hogy olyan lett a gyerekük amilyen.

Az ilyen szülők ostobák, vagy vakok? Vagy ők nem voltak tinédzserek?

Miért jobb az, hogy felelőtlenül össze-vissza kufircol a gyerekük megkockáztatva pár jó kis nemi betegséget, meg nem kívánt terhességet, minthogy támogatnák, fizetnék a védekezést, és felkészítenék a felelősségteljes szexre?

Mert hülyék azért ne legyünk. Mint a példa is mutatja, a gyerek szexelni fog, ha van pénisze/hüvelye, akármennyire is tiltjuk, csak az a nem mindegy hogyan.

2020. jan. 10. 12:46
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
23%
Miért kéne fizetni egy szülőnek hogy a gyereke szexelhessen? Ha már elég nagy digidugizni akkor keresse meg a fogamzásgátló árát, ne a szüleivel akarja kifizettetni. Jaa...szexelni felnőtt de dolgozni még gyerek?
2020. jan. 10. 16:53
 22/43 anonim ***** válasza:
74%

Az én szüleim alkoholisták voltak. Napi szinten a sárga földig leitták magukat- Nővéremmel ketten gondoskodtunk önmgaunkról. Mi nem hogy felvilágosítást, de egy szép szót nem kaptunk.Nem voltunk nevelve, volt, hogy a 13 éves nővérem, és én 12 évesen hetekig egyedül voltunk a lakásban. Enni csak azért tudtunk, mert a szomszéd nénike mindig adott enni. Takarítást, mosást meg mi magunk oldottuk meg. Mégis volt annyi eszünk, hogy elmenjünk a könyvtárba és olyan könyveket kölcsönözzünk amiből némi felvilágosítást kaphattunk.

Mai fiataloknak sokkal több lehetőségük van ha érdekli őket a biztonságos szex, vagy ha nemi felvilágosítást szeretnének. Csak meg kell nyitni a Googlet. Amin ugye nem csak facebookozni lehet, meg nem csak a gyakori van. Minden értelmes fiatal maga utána tud járni.

Az aki fiatalon ma felelőtlen az ha csodás szülei lennének, és minden felvilágosítást megkapna, akkor sem érne el vele semmit.

2020. jan. 10. 17:23
 23/43 A kérdező kommentje:

Azért töröltettük a válaszokat, mert egy beteg állat volt, aki nem is a kérdésre válaszolt, csak gusztustalan módon azt akarta meg tudni, hogy én mikor kezdtem el szexuális életet élni, és hogy apám jelen volt-e amikor megtörtént. Hát ne haragudj, de ilyen válaszoknak a +18as topikba sincs helye, nemhogy itt. És ez mind egy személy volt. Semmilyen más választ nem töröltettünk.

Egyébként kár, hogy törölték a másik kérdést, mert ott konkrétan tiltották a szülők a lánynál a nemi élet élését, így nem véletlen, hogy egy könnyűvérű nő lett belőle. Mint tudjuk a tiltott gyümölcs a legédesebb. És mint tudjuk, minnél jobban tiltanak valamit annál inkább csináljuk.

Hát néhány válaszoló elég érdekesen áll ehhez a témához. Én inkább kifizetem a gyerekemnek a fogamzásgátlót, minthogy elcsessze az életét. Az pedig, hogy elég felnőtt szexelni, nem jelenti azt, hogy elég felnőtt megkeresni a pénzt rá. Egy 18 éves szerintem már elég érett rá, hogy szexeljen, de még nagy eséllyel érettségi előtt áll, és szeretem annyira a gyerekemet, hogy nem küldöm el dolgozni érettségi előtt, hogy elcsessze a jövőjét, hanem inkább megveszem neki azt ami ahhoz kell, hogy biztonságosan tudjon nemi életet élni.

De hát mások vagyunk.

2020. jan. 10. 17:56
 24/43 anonim ***** válasza:
93%
az ilyen emberek mint a #21 rendesen ruházni se szokták a gyerekeiket? arra keressék meg ők a pénzt, ha nem akarnak megfagyni? ételt kapnak?
2020. jan. 10. 18:07
 25/43 anonim ***** válasza:
93%
Azért, mert a nemi élet a felnőttséghez vezető út egyik mérföldköve, azaz az önállóságé. Aki ezt nem támogatja, az nem támogatja a gyereke leválását, önállósodását. Ha nem élsz nemi életet, akkor még kisfiú és kislány vagy. Akkor pedig kellenek a szülők, igaz? Na erről van szó.
2020. jan. 10. 18:30
 26/43 anonim ***** válasza:
10%
24es, ruházni kötelességünk a gyereket. Fogamzásgátlót fizetni neki nem. Ha szexelni akar akkor keresse meg az árát. Egy szülőnek se kötelessége fizetni. Hiszen ha valaki az egyik dologhoz elég felnőtt, legyen az a másikhoz is nem igaz?
2020. jan. 10. 18:44
 27/43 anonim ***** válasza:
95%
Hm. Hat az en gyerekem 16 eves. Dolgozik, nem is keres vele rosszul. A fogamzasgatloja ingyenes -kulfoldon elunk, 18 eves kor alatt eleve benne van az egészségügyi biztosításában- de ha nem az lenne is én fizetném. Pont úgy, mint akármilyen más gyógyszert, vagy gyógyászati segédeszközt. A fogamzásgátlás egeszsegugyi kerdes, ergo a szülő felelőssége.
2020. jan. 10. 18:51
 28/43 A kérdező kommentje:
Nem kötelességed fizetni, végülis, ha szeretnéd, hogy egy nem kívánt terhességgel abortuszra menjen, vagy szülessen egy gyereke és tönkre vágja az életét, esetleg belehaljon valami jó kis nemi betegségbe. De azért normális anya ezt nem szeretné. Nem ilyen hord erejű dologgal kell megtanítani, hogy tanuljon a hibáiból. Végülis a 2 éves gyereket is engedd ki a kocsi elé az útra, majd ha meghal megtanulja, hogy ne szaladjon ki, ugye?
2020. jan. 10. 18:52
 29/43 anonim ***** válasza:
98%
#26 oké, az kötelesség. ajándékokat nem kapnak? családi nyaraláson is maguknak kell fizetniük mindent? moziba sose viszed őket? csakis kizárólag a minimumot (ruha, étel, lakhatás) kapják meg a gyerekeid?
2020. jan. 10. 19:24
 30/43 anonim ***** válasza:
95%
#26 "Hiszen ha valaki az egyik dologhoz elég felnőtt, legyen az a másikhoz is nem igaz?" - nem, nem igaz, ki mondta neked azt, hogy a szex a felnőttek privilégiuma? Az kérlek a kamasz kornak is TERMÉSZETES része.
2020. jan. 10. 19:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!