Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az én életbiztosítási pénzem...

Az én életbiztosítási pénzem miért a szüleimé?

Figyelt kérdés

Kb 13 éves koromban nyitottak nekem valamilyen életbiztosítási számlát, amire nekem gyűjtöttek pénzt, havonta tizenvalahány ezret. Évekig hallgattam havonta befizetéskor, hogy ők ezt rakják nekem, milyen jó nekem ez. Nemrég lejárt valamilyen szerződés, és igényelhető lett az eddig befizetett pénz... Amiből én semmit sem kapok :)...

Arra a kérdésemre, hogy akkor ezt most nekem rakták, az én pénzem, miért ők rendelkeznek felette, csak hisztit kaptam (óvodás szinten: elégedetlen vagyok, nekem semmi sem jó, az ő pénzük hiszen ők keresték meg, stb).

Én az életben nem venném el a gyerekem pénzét, nem értem...

2020. jan. 6. 18:35
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
80%
Neked gyűjtötték, de kellett nekik a pénz valamire és elköltötték? Nekem legalábis ez jön le. Miután ők rendelkeznek a pénz felett, nem tudsz mit tenni.
2020. jan. 6. 19:38
 22/33 anonim ***** válasza:
78%

13 évesen egészen biztosan nem kellett semmit sem aláírnod, hiszen akkor még jogilag cselkvőképtelennek számítottál(ez 14 éves korig van, 14 és 18 között is csak korlátozottan cselekvőképes a fiatalkorú), így egy bármilyen aláírás jogilag semmis, biztosan nem kérnek ilyesmit egy 13 évestől, sehol nem kell semmit szignóznia egy ekkora gyereknek. Mondjuk ez részletkérdés. Sajnálom, ha ilyenek a szüleid, érthető a csalódottságod.

Elnézést az offért, de mégis milyen okj bír fél millába kerülni? Csak kíváncsiságból kérdem, nem muszáj persze elárulni.

2020. jan. 6. 20:03
 23/33 anonim ***** válasza:
12%
Ha férjhez mész majd, akkor biztosan előveszik azt a pénzt a lakodalomra.
2020. jan. 6. 20:14
 24/33 anonim ***** válasza:
65%
Nem mondom hogy szép dolog de hasonló esetekre szokták joggal mondani hogy jó lenne meghallgatni a másik felet is. Így komoly álláspontot foglalni gyakorlatilag lehetetlen. Hozzáteszem: nem hibáztatlak egyáltalán és akár hiszek is neked de nem tudjuk az ő véleményüket vagy indokukat.
2020. jan. 6. 20:38
 25/33 anonim ***** válasza:
38%

A szüleid unit linked biztosítást kötöttek, úgy nevezett befektetéssel kombinált. Ennek nyilván te voltál a kedvezményezettje, ami csak annyit jelent, ha meghalnak, te öröklöd. De amúgy azt a pénzt semmi más nem köti jogilag hozzád, életükben ők rendelkeznek felette. Az, hogy ők neked szánták, az szép elgondolás volt. Csak hát aztán szemenköpték magukat.

Sajnos vannak ilyen önző szülők. Az enyémek még a nászajándékot is visszakérték.

A saját gyerekemnek én többek között ezért babakötvényt nyitottam, amihez csak ő tud hozzáférni, 18 éves kora után.

2020. jan. 6. 21:26
 26/33 A kérdező kommentje:
De ha csak kedvezményezett voltam, miért volt minden csekk az én nevemen? Miért kellett aláírnom nekem is a papírokat? A megszüntetést is én írtam alá
2020. jan. 7. 09:54
 27/33 anonim ***** válasza:
75%
kötéskor valóban nem írhat alá 14 alatti, de még 18 se, ha kivették akkor igen, de ott se mindegy ki a lejárati kedvezményezett, ha fix idejű. Ha lejárt rendesen és az te vagy, akkor mindenképp téged illet, és ez gyakorlatilag lopás. Ha ők, vagy mint szerződők simán visszavásárolták akkor jogilag övék. Szereplőktől és eseménytől függ.
2020. jan. 7. 10:27
 28/33 anonim ***** válasza:
75%
Jah, ha meg aláírtad a megszüntetést, akkor jó nagy bolond vagy.
2020. jan. 7. 10:28
 29/33 A kérdező kommentje:
A megszüntetés előtt volt belőle kisebb balhé, mert nem akarták tovább fizetni nekem, én meg nem láttam értelmét annak, hogy én fizessem. (Nekem másfajta megtakarítási számlám van, amivel jobban járok, nem kell várni, hogy kivegyem a pénzem, stbstb.) Pont volt egy lejárati idő is, sok pénzt lehetett felvenni belőle, így szüntettük meg. Én csak a papírt írtam alá, többit ők intézték (anya barátnőjének a férjénél kötöttük, háznál, nem kellett sehova bemenni)
2020. jan. 7. 11:00
 30/33 anonim ***** válasza:
31%

Kiskoromtól fogva mást nem hallgattam anyáméktól minden hónapban hú hát ők fizetik nekem a fundamentát majd ha nagy leszek lesz pénzem. Huhuhu.. Milyen jó lesz nekem, ők micsoda szupi szülők, hogy előre gondoskodnak a gyerekeikről..

Eeegen.. Aztán jött a lakás felújítás, és síri csend mire betöltöttem a 18,meg az : én mit képzelek..

A dolog pikantériája, hogy míg nővéremnek házat toltak a segge alá, amit váláskor elpotyázott, addig én semmit nem kaptam. De nem is bánom, nem kell tőlük semmi. Mindenért megdolgoztunk amink van férjemmel. Senkinek nem kell hálálkodnom, senkinek nem kell elszámolnom senki nem tud vissza élni ezzel.

Míg nővérem elmúlt 40 nem tud felmutatni semmit pedig havi 700 e keres és folyamatosan kölcsön kéreget 60-400 e ft között. Addig nekem saját házam van önerőből.

Életemben 2x mertem 10 000 ft kölcsön kérni anyáméktól. Azóta mindenkinek azt kürtölik, hogy én folyamatosan kéregetek.

2020. jan. 7. 13:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!