Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az én életbiztosítási pénzem...

Az én életbiztosítási pénzem miért a szüleimé?

Figyelt kérdés

Kb 13 éves koromban nyitottak nekem valamilyen életbiztosítási számlát, amire nekem gyűjtöttek pénzt, havonta tizenvalahány ezret. Évekig hallgattam havonta befizetéskor, hogy ők ezt rakják nekem, milyen jó nekem ez. Nemrég lejárt valamilyen szerződés, és igényelhető lett az eddig befizetett pénz... Amiből én semmit sem kapok :)...

Arra a kérdésemre, hogy akkor ezt most nekem rakták, az én pénzem, miért ők rendelkeznek felette, csak hisztit kaptam (óvodás szinten: elégedetlen vagyok, nekem semmi sem jó, az ő pénzük hiszen ők keresték meg, stb).

Én az életben nem venném el a gyerekem pénzét, nem értem...

2020. jan. 6. 18:35
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
90%
Mert az ő pénzük- de ettől még szemétség hogy hajtogatták hogy neked rakják félre, utána meg pattognak mert az az övék mégis.
2020. jan. 6. 18:56
 12/33 anonim ***** válasza:
73%
Mert végtelenü önzőek. Őket nevezed szülőknek?
2020. jan. 6. 18:58
 13/33 anonim ***** válasza:
89%

Lényegében akkor maguknak tették félre, hogy NEKIK könnyebb legyen az, hogy fizetik Neked az OKJ-t.

Ezzel nincs is gond, csak nem tudom, miért kellett ezt tizenéves korodtól az orrod alá dörgölni. Nem NEKED tették félre, akkor miért mondták...?

2020. jan. 6. 19:00
 14/33 A kérdező kommentje:
Amúgy a sulit is többször én fizettem (havonta kellett csekken), csak nem dörgöltem az orruk alá, nem gondoltam, hogy ennyire kicsinyesnek kéne lenni. De ez már csak részletkérdés.
2020. jan. 6. 19:04
 15/33 anonim ***** válasza:
56%

"Anno arról volt szó, hogy fizetik az OKJ képzésemet, én csak tanuljak, erre most azt is vonják ebből a pénzből."

Milyen pénzből? Abból, amit elvileg neked szántak, mégsem kapod meg?

Csak én nem értem, hogy hogyan vonják abból, amit megtartottak végül maguknak?

Nem elképzelhető amúgy esetleg, hogy megkapod ezt az összeget, csak később akarják odaadni, vagy beleszólást szeretnének abba, hogy mire költheted el?

2020. jan. 6. 19:04
 16/33 A kérdező kommentje:
Kezdődött úgy, hogy megkapom a pénz felét (miután rákérdeztem, hogy ezt most hogy gondolják, kinek is a pénze). Aztán jött az, hogy levonják a megmaradt összegemből a suli díját, ami fél millió forint. Azóta várom a maradék összeget.
2020. jan. 6. 19:07
 17/33 A kérdező kommentje:
25 évesen beleszólás abba, hogy mire költöm el? Szép is lenne
2020. jan. 6. 19:08
 18/33 anonim ***** válasza:
73%
ezt a logikát én sem sem igazán értem. A szüleid nyitottak neked egy biztosítási számlát amire raktak fel sok pénzt tehát a te nevedre került és amikor ez leketyegett akkor visszaveszik. Lényegében az övéké. Én arra tudok gondolni hogy lehet volt valami tartozásuk vagy kitudja és így akarták védett helyre tenni a spórolt pénzüket amit most biztonságosan kivehetnek. Nyilván nem kötöttek mindent az orrodra. Én ezt tartom logikusnak ebben az esetben, lehet nem így van, nem tudom nem ismerem őket, de így elsőre ez jut eszembe.
2020. jan. 6. 19:16
 19/33 anonim ***** válasza:
27%
Én leszek a gyökér, ha ez ennyire egyértelmű, de életbiztosítást nem a halálukkor kapsz? Mert anyukámnak is volt életbiztosítása, amiben én és tesóm voltunk a kedvezményezettek, és akkor kaptuk meg, mikor meghalt.
2020. jan. 6. 19:24
 20/33 A kérdező kommentje:
Valamilyen életbiztosítás + megtakarítás számla volt. Pár helyen alá kellett írnom amikor kötötték, de pontosan én sem tudom, 13 évesen nem érdekelt igazán
2020. jan. 6. 19:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!