Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek a hibája ami történt...

Kinek a hibája ami történt velem? Az enyém vagy a szüleimé?

Figyelt kérdés

Nos arról van szó,hogy nem tudom eldönteni,hogy az életem miért vett ilyen irányt?!A szüleim hibája vagy az enyém?Amikor 16 éves voltam rendes családban éltem apa,anya tesó iskolába jártam stb. ha anyámék azt mondták 8ra itthon légy otthon voltam,néha néha ellógtam a suliból az elsö órát dde ennyi!Aztán egy nap, apám (karácsony elött pár nappal) bejelentette,hogy elköltözik itthonról,mert már nem szereti anyámat,és nem tud vele élni,de hogy mindig számithatok rá és lélekben mindig itt lesz velem,csak fizikálisan nem.Én akkor ezt fel sem fogtam,azt hittem soha nem megy el,de elment, és akkor ugyan nem fogtam fel de nagyon összetörtem.Anyukám teljesen összeroppant,gyógyszerezte magát és hát leszart engem,csunyán mondva.Én meg 16 éves fejjel kihasználtam a helyzetet,nem jártam tovább suliba,és el kezdtem élni az uj felnött életemet.Minden éjszaka kimaradtam!Diszkó, pia ,nös férfiak csábitgatása ,késöbb néha drog is,de nem a keményebbek közül!Nagyon rossz társaságba keveredtem,de akkor azt hittem ök a "barátaim-szerelmem"!de hát ez csak valami álca volt,nem vettem észre,hogy keményen kihasználnak,és hogy micsoda feröbe keveredtem,csak majd késöbb jöttem rá ,olyan 22 éves korom körül,hogy valami nincs rendben az életemmel,és hogy olyan irányt vett,ami nem is az én stilusom,tul veszélyes,és tul romlott.Aztán szép lassan kezdtem kimászni abböla az árokból,elkezdtem estin befejezni a sulit és jövöre érettségizem.Ja az el felejtettem irni,hogy miután apám elköltözött 3 év mulva anyám vissza fogadta,de akkor már hiába probáltak fegyelmezni,már "késö volt".Szóval az érdekelne,hogy mi lett volna ha akkor apu nem megy el?Lehet most lenne 1 jó munkám,diplomával,kis gyüjtött pénzel a bankszámlán.De nincs!Még csak most fogok érettségizni 25 évesen,és ugy érzem hogy rengeteg év elment felettem és nem jutok semmire soha.Ugy szégellem magam,másnak ilyen korára jó munkája van,vagy egyetemre jár,stb. az 1etlen jó dolog,hogy van most 1 ké hónapos kisfiam,ö a mindenem és ö ad eröt nekem,hogy igen is lesz belölem valaki,hogy jó pédát mutassak,és szép boldog nyugodt családban nöljön fel!De akkor is zavar,hogy mi lett volna ha,akkor nem megy el apám,és nem történik meg velem ez a pár éves szörnyü életvitel,amit soha nem tudok kitörölni:(( Kinek a hibája ez???

Bocsi,aha zavaros és hosszu lett!

2010. jún. 29. 22:33
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
47%

a tiéd, ne háríts.

az hogy nős férfiakat csábítgattál és drogoztál arra is a szüleid vettek rá?

törődj bele, hogy féreg vagy. nem fogsz bebábozódni, és pillangóvá válni, mert az embervilágban ilyen nem létezik.

2010. jún. 29. 22:38
 2/48 anonim ***** válasza:
87%
Az az igazság, hogy ha valaki hibás akkor mindenki, és ha nem, akkor senki sem az.Valamiért sajnos így kellett lennie :( Sajnálom ami veled történt, nekem is hasonló volt a gyerekkorom, de anya nem hagyta el magát! talán a te anyudnak kellett volna erősebbnek lenni és apudnak sem így eltűnni.Mindenesetre lágy büszke magadra és a kisfiadra!Gratulálok hozzá, hogy "visszatértél" Erős vagy és hidd el ha végig csinálod, akkor neked is lesz diplomád és a többi! Én szorítok neked!!!
2010. jún. 29. 22:42
 3/48 anonim ***** válasza:
76%

Ez a saját hibád,mert TE döntöttél úgy annak idején,hogy így akarsz élni.A felnőttség ott kezdődik,hogy vállalod a döntéseidért,tetteidért,és annak következményeiért is a felelősséget.

Én nem ítéllek el,emberek vagyunk,hibázunk.Fiatal vagy,és még újra kezdheted.Számtalan lehetőség áll előtted.

4/48 anonim ***** válasza:
81%
Hát a diploma már nem ér semmit, ha ez vigasztal. Hidd el én tanulok, nem drogoztam, ritkán iszok, mintagyerek vagyok, de nem látom a jövőmet. Vagyis mindent elterveztem, csak azt nem tudom mit dolgozzak és miből szerezzek pénzt.
 5/48 A kérdező kommentje:

Mint irtam hogy NÉHA drog is elökerült,és nem a keményebbek közül,szóval NEM voltam kábitószer függö!

Ja és aa féreg TE vagy szerintem!!

Légyszi aki nem tud kulturáltan válaszolni NE irjon!!!!!

És nem háritani akarok csak 1 kérdést tettem fel!

2010. jún. 29. 22:43
 6/48 anonim ***** válasza:
40%
2010. jún. 29. 22:43
 7/48 anonim ***** válasza:
58%
A tiéd, nem kell köntörfalazni. Az, hogy apád lelépett anyád meg megzuhant ettől, az (sajnos) nem akkora dolog, hogy ezzel takarózzál. Egy csomó mindenkivel megesik, csak nem mindenki fogja rá a saját fszságát.
2010. jún. 29. 22:44
 8/48 anonim ***** válasza:
74%
Nem csak a te hibád.16 évesen az ember hajlamos elszállni,azért vannak a szülők,hogy ilyenkor visszahuzzanak ha gond van.Ha nincs elötted jo példa nehéz jonak maradni,de persze nem ok arra,hogy abba hagyd a sulit piálj stb.De tanultál belőle,és egyáltalán nem késő.Nem te vagy az egyetlen aki késön jön rá és neki áll tanulni.Azt jelenti erős és megfontolt ember lettél.Légy jo példa a gyermekednekhogy ő ne essen bele ebbe az életben
 9/48 anonim ***** válasza:
85%

Nana.Okosan.Saját hibámból tudom,hogy a szülők is lehetnek hibásak,de ők soha a büdös életbe nem ismerik be.Én is elkanászosodtam egy ideig,de pont a határról sikerült megfordulnom!Úgylátom neked is,és grt.

Ui.:Hibás vagy te is,szüleid is,ezt nektek meg kell beszélnetek

10/48 anonim ***** válasza:
90%
Én is csináltam érdekes dolgokat,de én ezt nem írom annak a számlájára hogy nem volt apám,anyámmal se voltam nagyon jóban,stb.Ez így alakult,és kész,én is kikeveredtem a hülyeségekből,és nem bánom a múltam,mert sokat tanultam belőle.Sokkal inkább örülök annak hogy ilyen vagyok,mint amilyenné váltam volna,ha minden rendben lett volna körülöttem.
2010. jún. 29. 22:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!