Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek a hibája ami történt...

Kinek a hibája ami történt velem? Az enyém vagy a szüleimé?

Figyelt kérdés

Nos arról van szó,hogy nem tudom eldönteni,hogy az életem miért vett ilyen irányt?!A szüleim hibája vagy az enyém?Amikor 16 éves voltam rendes családban éltem apa,anya tesó iskolába jártam stb. ha anyámék azt mondták 8ra itthon légy otthon voltam,néha néha ellógtam a suliból az elsö órát dde ennyi!Aztán egy nap, apám (karácsony elött pár nappal) bejelentette,hogy elköltözik itthonról,mert már nem szereti anyámat,és nem tud vele élni,de hogy mindig számithatok rá és lélekben mindig itt lesz velem,csak fizikálisan nem.Én akkor ezt fel sem fogtam,azt hittem soha nem megy el,de elment, és akkor ugyan nem fogtam fel de nagyon összetörtem.Anyukám teljesen összeroppant,gyógyszerezte magát és hát leszart engem,csunyán mondva.Én meg 16 éves fejjel kihasználtam a helyzetet,nem jártam tovább suliba,és el kezdtem élni az uj felnött életemet.Minden éjszaka kimaradtam!Diszkó, pia ,nös férfiak csábitgatása ,késöbb néha drog is,de nem a keményebbek közül!Nagyon rossz társaságba keveredtem,de akkor azt hittem ök a "barátaim-szerelmem"!de hát ez csak valami álca volt,nem vettem észre,hogy keményen kihasználnak,és hogy micsoda feröbe keveredtem,csak majd késöbb jöttem rá ,olyan 22 éves korom körül,hogy valami nincs rendben az életemmel,és hogy olyan irányt vett,ami nem is az én stilusom,tul veszélyes,és tul romlott.Aztán szép lassan kezdtem kimászni abböla az árokból,elkezdtem estin befejezni a sulit és jövöre érettségizem.Ja az el felejtettem irni,hogy miután apám elköltözött 3 év mulva anyám vissza fogadta,de akkor már hiába probáltak fegyelmezni,már "késö volt".Szóval az érdekelne,hogy mi lett volna ha akkor apu nem megy el?Lehet most lenne 1 jó munkám,diplomával,kis gyüjtött pénzel a bankszámlán.De nincs!Még csak most fogok érettségizni 25 évesen,és ugy érzem hogy rengeteg év elment felettem és nem jutok semmire soha.Ugy szégellem magam,másnak ilyen korára jó munkája van,vagy egyetemre jár,stb. az 1etlen jó dolog,hogy van most 1 ké hónapos kisfiam,ö a mindenem és ö ad eröt nekem,hogy igen is lesz belölem valaki,hogy jó pédát mutassak,és szép boldog nyugodt családban nöljön fel!De akkor is zavar,hogy mi lett volna ha,akkor nem megy el apám,és nem történik meg velem ez a pár éves szörnyü életvitel,amit soha nem tudok kitörölni:(( Kinek a hibája ez???

Bocsi,aha zavaros és hosszu lett!

2010. jún. 29. 22:33
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
62%

22:45 leírta a lényeget, így kéne hozzáállni, nem támadni, mert SAJNOS nagyon sok tini jut ilyen sorsra, (szülők válása, majd rossz társaság, rosszabb esetben drogok is, és van, aki nem tud kiszállni).

Egy 16 éves még NEM tudja felmérni a tettei következményeit, nincs benne felelősségérzet (bennem se volt, csináltam dolgokat, nem ilyeneket, másfajtát, de a lényegen nem változtat), ilyenkor még nem gondolkodik az ember, bele lehet vinni minden "jóba"...

Ahogy valaki írta, vagy mindenkié, vagy senkié.

Anyukád figyelhetett volna rád jobban, oké, de ha össze volt törve lelkileg-idegileg, akkor... na...

Te pedig megválogathattad volna, kikkel barátkozol, de ha valaki mélyponton van, akkor a legkönnyebb befolyásolni, és sorra követi el a hibákat.

(Nekem ugyan megvolt már az érettségim, és 19 éves voltam, szakmát kezdtem el tanulni, de ott hagytam, fél évig se suli, se munka, se 1 normális pasi, csak az éjszakai élet, nagyon lent voltam. Azóta elvégeztem egy egyszerűbb sulit, most 22 leszek, van egy 8 hónapos kislányom, helyre jöttem szerencsére.)

Az egyetlen, ami számít, hogy még időben észbe kaptál, és váltottál. Meg persze a kisfiad, aki előtt biztos jó példa lesz, a hozzáállásod ezt tükrözi:-)

2010. jún. 29. 23:16
 32/48 anonim ***** válasza:
Nekem is ez volt, és az ember fiatalon tényleg ebbe a világba menekül. Én csak 13 éves voltam, buliztam, ittam, cigiztem, és tulanjonképp semmi sem érdekelt ezen a rhadt világon. Az iskolát is úgy szrtam le ahogy volt. Igaz, én még most csak 16 éves vagyok, de egyetlen egy személy segítségével 2 év után kilábáltam ebből a helyzetből. A bulizás most is megy, de mértékkel, és még annyi hátrány száramozott ebből, hogy a matematika teljesen kimaradt, most fogok pótvizsgázni, apámat gyűlölöm.Szerintem a szüleid hibája, gyermekfejjel ezek a dolgok megemészthetetlenek, én teljesen átérzem. Akik leférgezek meg egyebek, ők nagyvalószínűséggel nem élték át, vagy már nem tinédzserkorban merült fel ez a probléma.
2010. jún. 29. 23:18
 33/48 anonim ***** válasza:

nyilván, mind két fél hibája.nem kell okolni senkit.megtörtént, kész.együtt kell vele élni. vagy feldolgozod, vagy nem.DE

egy ismerősöm azt szokta mondani, h ha a Mátyás templomnak csizmája lenne, ő lenne a legnagyobb ember......

ne gondolj arra, h mi lenne HA!!!NE GONDOLJ ARRA, HOGY MIT ÉRT EL A MÁSIK!!!!!CSAK!!!Magadra gondolj, h még mit érhetsz el ilyen fiatalon és mit nyújthatsz majd a gyerekednek!ilyen fiatalon, még bármit elérhetsz akarat erővel, és amit írt egy előttem szóló sok embernek, még érettségije sincs,örülj, h benned meg van az a tudás igény, ami másokból hiányzik.

2010. jún. 29. 23:20
 34/48 anonim ***** válasza:

22.56-os vok:)

Már rendezve van:9

2010. jún. 29. 23:23
 35/48 A kérdező kommentje:

23:18nak:

13 éves?Na az már kemény,az véleményem szerint csak is a szüleid hibája!!!Miért ilyenek a szülök????Ha már 1x vállaltak minket akkor miért hagynak akkor magunkra amikor a legnagyobb szükség van rájuk!

Én nem régóta vagyok szülő,2 hónapos a kisfiam,de 1 férfi sem ,és semmi sem tudna olyan történni,amiért a "sorsára" hagynám!

MINDIG mellette leszek ha szüksége van rám,és jó irányba terelgetem,hogy szép boldog élete legyen!!!

2010. jún. 29. 23:24
 36/48 anonim ***** válasza:

23:20-as vok

ezt még elfelejtettem:sok sikert a későbbiekben!

és tényleg ne okolj senkit!megbocsátani tudni kell másoknak és magadnak egyaránt :-)

2010. jún. 29. 23:24
 37/48 A kérdező kommentje:

22: 56nak!

Örülök,hogy neked is sikerült felállnod!

Kitartás minden olyan fiatalnak aki ilyen helyzetben van!

2010. jún. 29. 23:25
 38/48 A kérdező kommentje:

23:20-as!

Köszönöm!:)

2010. jún. 29. 23:26
 39/48 anonim ***** válasza:
Lehet lepontoztok sokan, amit most írok. 12 éves koromban atóbalesetből életreszóló betegséget kaptam.Egyből felnőtté kellett válnom, nem volt gyerekkorom, csak a fegyelmezett élet. Piszkosul hiányzott az életemből a felhőtelen szórakozás, és az ha elmegyek valahov azt ehetem amit szeretek, csak úgy lazán, büntetlenül. Nekem egész életemben fegyelmezetten kell élnem, ahhoz, hogy éljek. Irigylem a mai napig is azokat, akik fiatalon kitombolhatták magukat, didzsi, egy kis pia. De énnekem ezeket nem lehetett megélnem. Az ötvenhez közel állok, és nem volt fiatalságom, csak a korlátok, 15 évesen és 20 évesen, 30 évesen is ugyanezt az életet kellett élnem mint most. Nem kell ahhoz családi negatív háttér, hogy az ember egy nap alatt átváltozzon, elég hozzá egy autóbaleset.
2010. jún. 30. 00:04
 40/48 anonim ***** válasza:
Sok gyerek csonka csaladban no fel, megis probalnak emberkent elni drogok, pia nelkul. Nem mindenkinek egyforma a turokepessege, sokan osszeroppanak, de ez nem magyarazat arra, hogy valaki ennyi eveken at drogozzon, pialjon, nos ferfiakkal kezdjen ki stb. Az en ferjemnek nem volt apja, megis normalis felnott lett, nem maradt ki az iskolabol, nem kezdte magat rombolni...ne haragudj, de en azt gondolom, hogy inkabb te tudat alatt arra fogtad, hogy elment apukad, de igazabol nem ezert tortent a dolog. Szerintem nem kellene magadat ezen emeszteni. Helyes iranyt vett az eleted, es ez szamit. Te magad kimasztal ebbol, ami nagyon nagy dolog am! Ugysem tudsz a multon valtoztatni, ne okold se magadat, se a szuleidet, hanem a jovodre koncentralj. Minel kevesebb a rossz erzes benned a multat illetoen, annal jobban fog ez menni. Sok sikert!
2010. jún. 30. 06:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!