Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az én életbiztosítási pénzem...

Az én életbiztosítási pénzem miért a szüleimé?

Figyelt kérdés

Kb 13 éves koromban nyitottak nekem valamilyen életbiztosítási számlát, amire nekem gyűjtöttek pénzt, havonta tizenvalahány ezret. Évekig hallgattam havonta befizetéskor, hogy ők ezt rakják nekem, milyen jó nekem ez. Nemrég lejárt valamilyen szerződés, és igényelhető lett az eddig befizetett pénz... Amiből én semmit sem kapok :)...

Arra a kérdésemre, hogy akkor ezt most nekem rakták, az én pénzem, miért ők rendelkeznek felette, csak hisztit kaptam (óvodás szinten: elégedetlen vagyok, nekem semmi sem jó, az ő pénzük hiszen ők keresték meg, stb).

Én az életben nem venném el a gyerekem pénzét, nem értem...

2020. jan. 6. 18:35
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
56%
Elmebetegek.
2020. jan. 6. 18:44
 2/33 anonim ***** válasza:
98%
Mégsem neked rakták félre,hanem maguknak.
2020. jan. 6. 18:49
 3/33 anonim ***** válasza:
83%
Ez szép! Furcsa szüleid vannak. Hány éves vagy? A te neveden volt? Neked kellett volna felvenni a pénzt. Elhiszem, hogy jó kis csalódást okoztak.
2020. jan. 6. 18:49
 4/33 anonim ***** válasza:
23%
Tettel te egy szalmaszálat is keresztbe azért a pénzért?
2020. jan. 6. 18:51
 5/33 anonim ***** válasza:
86%
Hivatalosan tenyleg az o penzuk, de attol ez meg genyosag toluk. De majd itt leosztanak a gyikes kcsogok h haszonleso vagy..
2020. jan. 6. 18:53
 6/33 anonim ***** válasza:
82%

Felfogás kérdése. Én a lányomnak 1 éves korában kötöttem, 18 éves korában járt le. Az egész 2,5 M-t persze nem adtam oda neki rögtön (én bankszámlámat jelöltük meg, hogy ide utalják). Úgy beszéltük meg, hogy havi apanázst kap az egyetemi évek alatt. De aztán azt mondta, ne utaljak neki, mert diákmunkázik is közben. Diploma után viszont az egész összeget átutaltam neki, mert nem az én pénzem (ő pedig akkor kezdte a közös életét a vőlegényével).

Vőlegényének ugyanúgy tettek félre a szülei kicsi kora óta. Aztán felvették a srác 18 éves korában, és szépen fel is élték, lófaxt nem kapott. (Amúgy nagyon jó tanuló volt az egyetemen, szép ösztöndíjat kapott, még haza is adott belőle a rezsire. Ezzel együtt sem volt szép, hogy a lényegében ő pénzét elköltötték magukra úgy, hogy apjának-anyjának normális fizuja van.)

2020. jan. 6. 18:53
 7/33 A kérdező kommentje:

25 vagyok, az én nevemen volt, bár gondolom 18 éves korom előtt ők írtak alá mindent. Nem tudom pontosan hogy megy ez, nem vagyok biztosításban jártas.

Anno arról volt szó, hogy fizetik az OKJ képzésemet, én csak tanuljak, erre most azt is vonják ebből a pénzből. De mindegy is, mert elvileg 2 hónapja megkapták, én mégsem tartottam a kezemben semmit belőle. Nekem ez csalódás, és nem a pénz, hanem a hozzáállás miatt. Ha most odaadnák, el sem fogadnám már.

2020. jan. 6. 18:54
 8/33 anonim ***** válasza:
90%
Az az igazság, hogy a szülőd a szerződő, Te meg vagy a biztosított, szóval tényleg nem tudsz mit tenni. Ezzel együtt proli dolog a szüleid részéről.
2020. jan. 6. 18:54
 9/33 A kérdező kommentje:

Igazából a kérdést csak azért írtam ki, mert most érett meg a fejemben, hogy igencsak el szeretnék költözni innen, viszont szülői segítség nélkül lakást vásárolni lehetetlenség. Másoknak segítenek, nekem megígérik, és mégsem.

Nem vagyok olyan típus, aki elbulizza a pénzt.

2020. jan. 6. 18:55
 10/33 A kérdező kommentje:
Jogilag nem is tennék semmit, nem vagyok kcsg. A hozzáállás zavar nagyon.
2020. jan. 6. 18:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!