Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egészséges hogy így élek...

Egészséges hogy így élek ennyi idösen?

Figyelt kérdés

30 éves férfiként szülöknél lakni. Csakis az észérvek motiválnak a 2 testvérem elköltözött de albérlet után kevesebb marad nekik mint nekem, így nem látom értelmét hogy elköltözzek mert itthon csak jelképes összeget kell leadni havi 15 ezret semmi más költségem nincs. Viszont elköltözés esetén magamra vagyok utalva semmiben se támogatnának, pedig megtehetnék mivel 5 lakásuk van de testvéreim se kapnak semmit, szóval gondolom ez a cél hogy ne legyünk függetlenek,mivel függöség jobban megéri. Mert hiába keresnék 200-al többet ha lakást kellene bérelnem és kaját mindent fizetnem így viszont elteszem havonta a kereset nagyrészét.

Magánélet nincs mert konzervativok az ultra tipusból, házba senkit se fogadhatok. Önállósodni se lehet így hogy otthon mindent megcsinálnak.

2020. jan. 6. 08:41
 71/101 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, ne legyél már ilyen tö.ketlen, komolyan! 60 ezer ft...mindennek ára van! Nem mersz lépni, pedig megvan hozzá a pénzed. Ott fogsz megpenészedni anyádék mellett. Költözz már el! Lakásod van, ember! Tudod, milyen szerencsés vagy?
2020. jan. 6. 22:48
 72/101 anonim ***** válasza:
100%
Te tuti csak szívatod itt a népet 😨 Nem hiszem el, hogy ilyen ember van a világon, aki 50 km-en rinyál. Egyébként is, ha egész nap nem csinálsz semmit a munkán kívül, akkor mit számít az az egy óra utazás? Más emberek vért izzadnak egy önerōért lakáshitelhez, van, aki 100 km-t utazik oda-vissza a munkahelye és a lakhelye között, hogy tudjon élni és félretenni is! Bárcsak az én szüleimnek lenne lakása üresen, azonnal húznék is oda a cuccaimmal együtt, bárhol is van, amég összeszedem magam! Ez vagy kamu, vagy te vagy az egyik legnyafkább ember, akirōl valaha is hallottam/olvastam!
2020. jan. 7. 00:55
 73/101 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
Kérem, ne pocskondiázzátok a kérdezőt, mert nagyon rossz elmeállapotban van, ugyanis a magánüzenetekre, amikben instruálni igyekeztem, adott válaszaiban eléggé gyámoltalannak, félősnek tűnt. Tehát vagy halálosan komolyan veszi a trollkodást vagy tényleg a maga ellensége. Remélem hamar felébred.
2020. jan. 7. 04:48
 74/101 anonim ***** válasza:
74%

"Senki nem nyerészkedne rajtad. Egy szolgáltatást fizetsz meg. Megfizeted egy életmódot, egy önálló élet lehetőségét. (Baj van a fejekben, nem kicsi.)"

A szüleinek van elég nagy baj a fejében.

5 lakásuk van,de az összes gyereket,a saját gyerekeiket magukhoz láncolják.

Hát,persze,megfizetik a függetlenséget,ez is volt a cél,a CSOK-kal,felverték az ingatlanárakat,hogy még jobban függjél másoktól.

Az mindegy,hogy a szüleinél lakik,vagy olyan 5 ingatlanos embereknél lakik,akik másokból nyerészkednek,a függetlenség egy illúzió,amire csak azoknak van joguk,mint a kérdező szüleinek,akiknek több lakásuk van.

És erre tapsikol 2 millió agyhalott,hogy minél jobban kiszolgálja a gazdagoknak,megadva ezzel a "függetlenséget".

Csak a bérek nincsenek olyan szinten,mint nyugaton,de a lakáskiadók már olyan nyereségből élnek,mint nyugaton.

2020. jan. 7. 08:20
 75/101 anonim ***** válasza:
100%

"Kit akarsz majd 40 évesen különben? Egy kétségbeesett elvált nőt több gyerekkel, aki "apucit" keres a sarjainak? Ne hidd, hogy annyi szabad nő van 30 fölött!"

Hidd el,majd a bebukott CSOK-os naivák közül lesz bőven 10 év múlva válogatni.

2020. jan. 7. 08:23
 76/101 anonim ***** válasza:
21%

Mielőtt a kérdezőt lefikázzátok!

40 évesen sem lesz késő.

Egyik unokatestvérem 20 éves kora óta éli a "függetlenek" életét,most 35 évesen jutott oda,hogy azt mondta elég.

Több millió Ft-ot kifizetett a 15 év alatt,amiből ma már saját lakása lehetne.

Sajnos neki nem volt opció a mamahotel sem,mert a szüleinek sem volt saját lakása.

Az elmúlt 15 évben volt vagy 3-4 barátnője,de végül is egyikkel sem tudott haladni semmire,mert ő is,és a barátnők is mind albérletben tengődtek,és ez megrontotta a kapcsolatukat.

Most talált egy vele egyidős nőt,akivel végre eltudnak indulni az életben,35 évesen.

Szerintem az hülyeség,hogy 40 évesen nem fognak rá tapadni.Addigra hitel nélkül lesz saját lakása,még mások nyöghetik 50 éves korukig a CSOK hitelt,ha bele nem gárgyulnak a családozásba,és el nem válnak.

A kérdező,akkor is vonzó lesz a fiatalabb nőknek,akiknek még nincs gyerekük,vagy esetleg nem is akarnak.

30 évesen amúgy is fiatal a családalapításhoz egy férfi.

Dugáshoz meg nem kell albérlet.

Ha a szüleinek több lakása van,feltételezem nem egy 1,5 szobás panelben nyomorognak.

2020. jan. 7. 08:32
 77/101 A kérdező kommentje:

62%-os

Teljes mértékben egyetértek veled,elözöleg egy pillanatra elbizonytalanodtam mikor többen betámadtak, de átgondolva csak erre jutottam, hogy most 30 tól 40 ig kényelmesen megalapozom a jövömet.

40 re mindenem meglesz saját eröböl és én sem hiszem hogy problémát fog okozni akár egy 20 év körüli lányt is találnom.

Addig is bár ide nem hozhatok senkit de egyik üres lakásba bármikor vihetnék nöt szóval ez sem ok elköltözésre

2020. jan. 7. 10:13
 78/101 anonim ***** válasza:
83%

"Van annyi pénzem hogy évekig meg lennék munka nélkül lakbért fizetve megélni de saját lakásra kevés."

Bocsi, de egyáltalán nem értem, hogyha van több milla félretett pénzed, akkor miért nem veszel saját ingatlant? A keleti régióban még városban is simán van 300ezer/m2 áron ingatlan. Veszel egy 1,5 vagy 2 szobasat és kész. Akárhogy nézem, a java megvan, a hitel hozzá kevesebb lenne, mint albérletet fizetni. És 40 éves korodra lazán a tiéd lehetne, előtörleszreni is lehet, ha jól keresel, ahogy írod.

20 éves csajokat meg simán találnál 40 évesen, saját házzal, jól látod. Más kérdés, hogy túl fognak nőni rajtad és a saját korosztályodnál labdába sem rúghatnál. Nem egészséges amit most csinálsz

A szülők lakásába én nem mennek, ha maguktól nem ajánlották fel és ki is esik.

2020. jan. 7. 11:42
 79/101 anonim ***** válasza:
66%
#75 Az tényleg tök "jó" opció, más férfi 3 gyerekét nevelgetni. Plusz apuka is majd jön a gyerekekért, beleszól, a gyerekek ki tudja, elfogadják-e a kérdezőt...Ahelyett, hogy most lépne, és lehetne saját családja!
2020. jan. 7. 12:04
 80/101 anonim ***** válasza:
100%

Nos én 29 éves nő vagyok és talán túl tudatos, de az én fejemben mindig megszólalt a vészcsengő, ha ilyen hátterű férfival találkoztam.

Közel a 40-hez, épkézláb kapcsolatot nem tud felmutatni, a szüleivel élt közel mostanáig. Nem tudok elájulni attól, hogy van saját lakása az illetőnek, főleg ha mellette életképtelen.

Gondolod másnak könnyű volt? Másnak nem jár megalkuvással a felnőtt élet?

25 évesen költöztem 200 km-re az otthonomtól, dupla fizetésért, amit jórészt el is vitt a szoba, amit béreltem. Nem baj, lelkes voltam, mondván ez most befektetés a jövőmbe. És így is lett. Élhetőbb környékre költöztem, piszkosul nehéz volt, dolgoztam és mellette még tanultam. Tömegközlekedtem, ingáztam napi 1 órát oda és 1-et vissza, csak hogy kijöjjek anyagilag.

Azóta csak 4 év telt el. A fizetésem rohamosan nőtt, mára már több, mint a háromszorosát keresem a kezdő béremnek, megismertem a páromat, közösen megvettük hitelre a lakásunkat, amit néhány éven belül végtörlesztünk. Összeházasodunk, családot alapítunk és éljük függetlenül a közös kis életünket. Néha vért izzadva ugyan, de mi sínen vagyunk és visszanézve roppant büszke vagyok magamra, hogy anno volt erőm kilépni a mamahotelből. Ráadásul úgy, hogy az akkori párom közölte, hogyha ilyen messzire költözöm ő nem jön velem és távkapcsolatban sem hajlandó élni. Mentem az álmaim után és hátra sem néztem. Életem legjobb döntése volt.

A kérdések, ami mentén lehet gondolkozni:

Mennyit ér neked a függetlenséged, a lehetőség egy normális párkapcsolatra, a minőségi emberi kapcsolatok?

Miért bérelnél, ha jelenleg a kedvező hitelkörnyezetben venni is tudsz?

Mennyibe kerül egy elfogadható lakás a közelben? Mennyi önerőd van? Mennyit kellene fizetned törlesztőrészletekre? Mennyit tudnál még megtakarítani mellette? Milyen ütemben tudnál előtörleszteni? Ezáltal mennyi idő alatt lenne tiéd a lakás hitelmentesen?

Ehhez képest mennyibe kerül mindennap bejárnod? Az autó karbantartását, adóit így is-úgy is meg kell oldanod, max egy picit gyakrabban. Ad-e a munkáltatód bejáráshoz km támogatást (a válasz többnyire igen)? Ha igen az üzemanyagköltségben mennyi pluszt jelentene neked? Úgy mennyibe kerülne egy hónapban a bejárás?

Kétség kívül a legkényelmesebb otthon ülni kvázi ingyen. Ha ez neked így jó, akkor egészségedre, folytasd így az életed. Ha nem jó, akkor viszont ne töketlenkedj, hanem ülj le, számolj és lépj.

2020. jan. 7. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!