Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egészséges hogy így élek...

Egészséges hogy így élek ennyi idösen?

Figyelt kérdés

30 éves férfiként szülöknél lakni. Csakis az észérvek motiválnak a 2 testvérem elköltözött de albérlet után kevesebb marad nekik mint nekem, így nem látom értelmét hogy elköltözzek mert itthon csak jelképes összeget kell leadni havi 15 ezret semmi más költségem nincs. Viszont elköltözés esetén magamra vagyok utalva semmiben se támogatnának, pedig megtehetnék mivel 5 lakásuk van de testvéreim se kapnak semmit, szóval gondolom ez a cél hogy ne legyünk függetlenek,mivel függöség jobban megéri. Mert hiába keresnék 200-al többet ha lakást kellene bérelnem és kaját mindent fizetnem így viszont elteszem havonta a kereset nagyrészét.

Magánélet nincs mert konzervativok az ultra tipusból, házba senkit se fogadhatok. Önállósodni se lehet így hogy otthon mindent megcsinálnak.

2020. jan. 6. 08:41
 61/101 A kérdező kommentje:
Igen nem várok olyan sokáig max 1-2 év
2020. jan. 6. 15:35
 62/101 anonim ***** válasza:
71%

Én sajnállak nagyon több szempontból is. Nem elég, hogy mamaotthonban laksz, mert még mindig nincs bátorságod leválni,nem elég, hogy antiszoc vagy, 0 igényed, de olyan felett akarsz kontrollt gyakorolni ami felett nem lehet.- Infláció - egyrészt bármikor lehet egy újabb válság. Bármikor szembe jöhet veled egy kíválló árajánlatú ház amire nem kell 10 évet várnod éa stb oda vissza.

Bármikor érhet baleset/betegség - igen ez most sarkallatos példa mert nem szabad ilyenktől rettegni "mi van ha" - de a lényeg a lényeg nem is élsz csak vegetálsz. Sok mindenről lemaradsz. A legszebb éveidet kellene megélned. Saját magadhoz is fukar vagy.

Mint nő a saját véleményem: én baromi furának tartok egy olyan férfit akinek 40 éves korára se kutyája se macskája - családja- elgondolkodtat mit csinálhatott az elmúlt 20 évben és tuti defektesnek tartom. Így egyébként hogyan szeretnél ismerkedni? Szerinted milyen nő állna szóba veled?

Nem azért élsz, hogy dolgozzhass, azért dolgozol, hogy élj.

2020. jan. 6. 16:58
 63/101 anonymousreview60 ***** válasza:
86%
Nem!!! Nem 1-2 év! Idén!
2020. jan. 6. 17:38
 64/101 anonim ***** válasza:
100%
Nem hogy nem egészséges,de még szánalmas is,hogy így élsz. Ez egy börtön vagy zárda kb. Attól,hogy a szüleid antiszoc arrogáns nárcisztikusok, még neked nem kell annak lennek. Kövesd a tesóid példáját.
2020. jan. 6. 18:59
 65/101 anonim ***** válasza:
83%
De miért nem költözöl a szüleid egyik lakásába? Te, figyelj, most vagy fiatal. Lépj, menj! Meg fogod bánni, ha nem lépsz.
2020. jan. 6. 19:04
 66/101 A kérdező kommentje:

Nem olyan egyszerü a helyzet mint vázoljátok.

Pl van 50 kmre egy üres lakásunk a megyeszékhelyen,ahova akármikor mehetek ha úgy tartja kedvem, azért nem költözöm oda mert akkor a napi 500 méter oda visszajárásból(séta), lenne napi 100 km a munkahelyemre. Szóval ezt elég nehéz lenne kimagyaráznom hogy hé fater adjátok már oda lakást mert az 500 méteres séta helyett inkább bejárnék naponta 50 km be és 50 km vissza. Az egyetlen mód hogy ez müködjön hogyha munkahelyet váltok akkor rá beszélhetöek lennének hogy idegleinesen ott lakhatok amig sajátra nem tellik pénz.

Viszont bejárás az pénz lenne, meg időbe se annyi lenne hogy egy utcával arrébb besétálok a munkahelyemre, fizethetném az autós bejárást meg kb napi 1 órám biztos bánná. A munkahelyváltás meg nem opció mert nagyon jó helyem van az átlaghoz képest mármint a keleti országrészhez, ezt így nem hagyhatom itt.

2020. jan. 6. 20:19
 67/101 anonim ***** válasza:
100%

Kifogás. 🤷‍♀️

Legalább ne mondanád, hogy változtatni akarsz, ha valójában nem is. Szerinted nem jár áldozatokkal a függetlenedés? Ha meg mégsem igényled annyira, akkor ne rinyálj! Idő megy a bejárással a gépezés elől. Ez azért hidd el, hogy bőven eleget elmond.

2020. jan. 6. 21:31
 68/101 A kérdező kommentje:

Ha csak havi 20 napot is számolok akkor is a napi 100 km, az 2000 Ft kiadás naponta bejárással és végeredményben az -40 ezer FT/havonta, és akkor erre rájön az hogy súlyadó,kötelező biztosítás,karbantartás,lényegében már ott vagyok hogy simán kijön havonta 60 ezer forint költségre az hogy bejárnék ekkora távot meg a tény hogy már autó is kell így, nem is beszélve az időről.

Tehát nem logikus, és akkor már kénytelen lennék inkább váltani ami elsősorban a munkakörülmények miatt lenne kérdéses, ugye nem mindegy hogy milyen a munkatársak meg fönök körülmények stb, meg lehet többet kellene dolgozni ugyanazért és nem lenne biztos már a hely.

Szóval igen ez a baj itt, hogy nagy ára lenne az eféle függetlenségnek erre jönne még az idő is.

De tegyük fel hogy megteszem nem tudom hogy mi változna, talán az hogy független vagyok és ellátok magam teljesen mindent és ez adna vmiféle önbizalmat? Mernék élni talán? Csak ezt tudom elképzelni jó esetnek.

Akarok változást ha lehetséges az hogy normál életet érhettek el vele.

2020. jan. 6. 22:17
 69/101 anonim ***** válasza:
100%
www.kifogasokvilaga.hu
2020. jan. 6. 22:30
 70/101 A kérdező kommentje:
Pedig minden igaz amit irtam
2020. jan. 6. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!