Egészséges hogy így élek ennyi idösen?
30 éves férfiként szülöknél lakni. Csakis az észérvek motiválnak a 2 testvérem elköltözött de albérlet után kevesebb marad nekik mint nekem, így nem látom értelmét hogy elköltözzek mert itthon csak jelképes összeget kell leadni havi 15 ezret semmi más költségem nincs. Viszont elköltözés esetén magamra vagyok utalva semmiben se támogatnának, pedig megtehetnék mivel 5 lakásuk van de testvéreim se kapnak semmit, szóval gondolom ez a cél hogy ne legyünk függetlenek,mivel függöség jobban megéri. Mert hiába keresnék 200-al többet ha lakást kellene bérelnem és kaját mindent fizetnem így viszont elteszem havonta a kereset nagyrészét.
Magánélet nincs mert konzervativok az ultra tipusból, házba senkit se fogadhatok. Önállósodni se lehet így hogy otthon mindent megcsinálnak.
Kérdező, mit szólsz ahhoz, hogy a válaszolók 99 %-a nem tartja egészségesnek, hogy 30 évesen a szüleiddel élsz, mint egy kisgyerek.
A szüleid se százasok, hogy nem szeretnék, hogy kapcsolatod és normális életed legyen. Gyakorlatilag nem is szeretnek téged, mégis velük akarsz maradni, anyagi érdekből.
Persze az is lehet, hogy van itt más is. Lehet, hogy nincs bátorságod az önállósodáshoz? Félsz a felnőttek életét élni? Félsz a felelősségtől?
Ahogyan más is írta, 40 évesen 0 szerelmi és párkapcsolati tapasztalattal nagyon szerencsétlen leszel.
40 évesen nehezebb alkalmazkodni is és barátságokat kötni is, de te tudod. Ha majd akkor fogod megbánni, késő lesz.
Mondjuk reális célok kellenek. Eszembe se jutott a lakás árára gyűjteni. Akkor 50 évesen is otthon élnék :D Önerőre gyűjtöttem. A hitel sem ördögtől való, hanem normálisan utána nézel és képben vagy a részletekkel.
Az sem reális, hogy arra vársz, hogy majd a szüleid nyugdíjba mennek, majd elköltöznek, stb. Ez a te életed.
Most szerintem még nem gáz, hogy otthon élsz. Az viszont gáz, hogy ezt 40 éves korodig tervezed. Ráadásul úgy, hogy közben nem felnőttként élsz otthon, éltek egymás mellett. Hanem beszabályoznak, mint egy kisgyereket.
Egyszer élünk és nem tudhatjuk meddig tart. Ennyire ráizgulni a pénzre és a materiális javakra szerintem felesleges, sokkal fontosabb, hogy boldog legyél és úgy élj, ahogy szeretnél.
Én biztos nem vállalnám be amit írsz, hogy 40 éves korodig a szülőkkel lakni. Mikor lesz komoly párod esetleg gyerekeid? Mikor fogsz önálló és független lenni? Honnan tudod, hogy lesz rá időd?
Mennyi félre rakott pénzed van? (nem kell leírni csak gondold át)
El tudnál indulni vele? Mennyi hitelt kéne felvenned? Mennyi lenne a törlesztője?
Ha még kevés a félretett pénz, akkor akár egy külföldi meló is lehet megoldás. Egyrészt kimozdulsz a komfort zonadbol, új tapasztalatokat gyujtesz, világot látsz, másrészt meg jóval többet tudsz félre tenni, úgy, hogy közben magadat tartod fent.
Nem véletlenül csináljak sokan így.
Igy nem lehet parkapcsolatot kialakitani.
Megismerkednel valakivel de nem viheted haza mert szulok ott vannak, lehet nem is akarnad még bemutatni.
Vegyel fel hitelt es vegyel lakast.
Sok ember hitelre vesz maganak lakast.
Kulfoldon ez teljesen normalis hogy van lakashitel.
Igen 29-es, ebben egyetértek lehet semmit se érnék a nagy szabadsággal,kétlem hogy vonzó a személyiségem nök számára,nem vagyok az a nagy társasági ember.
30-as azért nem egy 30 as nöre vágynék szó al ez nem gond.
31-es igen tisztában vagyok vele hogy szüleim nem szeretnek,mind2re tökéletesen illik a nárcisztikus jelzö,igy érthetö hogy nem érdekük az hogy független legyek. Azért maradok mégis mert így kényelmesebb meg anyagilag jobban járok. Leginkább az hogy félek kilépni a komfortzónámból. Mert így munkahelyet lakhelyet mindent változtatnom kell ha költözöm új emberek új környezet és anyagilag is kB hasonlóra jönnék ki mert plussz bevétel lakbérre menne meg kaja stb ...
32-es
Ilyenek javithatatlanok szerinted miért költöztek el a többiek, nem az hogy hagyom magam beszabályozni , nincs kivel beszélni, ide embert nem hozhatok egyik testvérem se tudott , mert ennyire furák a szülök.
Nem garancia az hogyha egyedül kezdek élni akkor olyan sok minden változna,mint valaki irta ha nem vagyok vonzó személyiségü nök számára akkor aztán mindegy hogy hol élek akkor sem leszek. Van annyi pénzem hogy évekig meg lennék munka nélkül lakbért fizetve megélni de saját lakásra kevés.
Baràtokra már most nincs igényem de azért egy párt szeretnék magamnak.
Egy biztos hogy maximum 40 éves koromig gondoltam az együttélést szüleimmel ezt már eldöntöttem hogy legkésöbb addig.
Inkább az a kérdés hogy várjak e addig vagy talán mégha hitel árán is vagy lakbért fizetve elkerüljek itthonról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!