Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg én vagyok a rossz,...

Tényleg én vagyok a rossz, mert nem engedtem el?

Figyelt kérdés

Van egy 17 éves lányom, és idén bejelentette, hogy az egyik barátnőjénél szeretne szilveszterezni. Mondta, hogy ez csak egy laza házibuli lenne, semmi több, de sajnos tudom ezek hogy működnek, főleg ugye szilveszterkor, láttam rá elég példát, így nem engedtem el. Azóta iszonyatosan haragszik rám, nem beszél velem, és az egyik rokonom akinek csak egy évvel idősebb a lánya az enyémnél, ő mondta hogy túl szigorú voltam vele, mert ő elengedte már 15 évesen is a lányát.

Az a baj, hogy látom hogy mennek ezek a bulik. Fiatalok isznak jobbra balra, aztán hiába házibuli, gondolnak egyet átugranak a közeli szórakozóhelyekre, meg az idi*tábbikja elszór egy két petárdát is. Pesten élünk, szóval szerintem jogos a félelmem.

Nem tudom, ti mit gondoltok? Engednétek?

2020. jan. 5. 15:58
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
43%

A 18 alattiak nem mennek házibuliból sehova, mert nem is engedik be őket szórakozóhelyekre, csak proli kocsmákba, ahol max. inni lehetne, annak meg semmi értelme.

Meg minek is költenének még belépőre, piára, mikor a házibuliba már vittek piát, ott is van tánc, zene, meg még szexelni is jobban el lehet vonulni. Meg ott biztonságosabban elengedhetik magukat, vigyáznak a baráti kör tagjai egymásra.

Persze úgy biztonságos ha hajnalban mész érte, vagy taxival jön haza (ami akkor már nem olyan drága, ha 3-4-en is egy környéken laknak).

Szerintem aggódó anyukaként most kezd elengedni házibulizni lányod.

Arra bíztasd hogy keressen magának egy normális sráccal monogám kapcsolatot, hogy amikor már 18 éves lesz tényleg ne barátnőivel lófráljon pasizni, piálni szórakozóhelyekre az éjszakában - ami tényleg veszélyes - hanem addigra már megállapodottabb legyen.

Az olyan csajok, akiknek van barátjuk, ha le is mennek szórakozóhelyekre ott is visszafogottak, meg vigyáz rájuk barátjuk. Nem is maradnak sokat, hanem már úgy 1 óra előtt lelépnek, amikor még a szórakozóhely közönségének többsége döntő normális (mert kevés még a bepiált). Egyszerűen csak azért mert az éjszaka hátralevő részére jobb programjuk is van. :)

2020. jan. 5. 17:51
 32/49 anonim ***** válasza:
91%
Azért lett naiv, mert nem engeded sehová, nem tudott tapasztalatot szerezni, nem engedted hibázni. A világ nem fog megváltozni, ilyen erőszakos fog maradni amilyen, te viszont megtagadtad a lányodtól, hogy alkalmazkodjon, hogy megtanulja megvédeni magát. Így tényleg ki van téve a veszélyeknek. Megértem, hogy félted a lányodat, de ezzel, hogy burokban tartod, többet ártasz neki, mint amennyit a környezete valaha tudott volna, ha nem fogod olyan szigorúan.
2020. jan. 5. 17:52
 33/49 A kérdező kommentje:
#31 De, sajnos beengedik őket, hiába nem múltak el 18 évesek.
2020. jan. 5. 17:56
 34/49 anonim ***** válasza:
87%
36 éves vagyok,nyolcadikosok voltunk,amikor az osztállyal együtt szílvesztereztünk szülök nélkül.Ittunk egy pezsgőt,reggel mindenki hazament.Utána is sokat bulizunk.Igazán inni 18 éves korom után kezdtem,de minket mindig elengedtek,és nem korlátozták olyan nagyon.Legközelebb engedd el,rég nem kislány már.
2020. jan. 5. 17:58
 35/49 anonim ***** válasza:
92%
Tehát 17 évesen meg van engedve neki, hogy egyedül menjen az iskolába meg haza, esetleg fagyizzon egyet, ha előre bejelenti. Értem, hogy félted, de engedd már egy kicsit élni. Ez a "láttam már ilyen bulit" annyira gáz, jövőre meg majd jön, hogy "nem, jányom, nem mész az egyetemre, láttam én mán ilyen egyetemistákat, azok csak inni tudnak, gyüssz mellém a gyárba szépen".
2020. jan. 5. 18:24
 36/49 anonim ***** válasza:
94%
Azért éretlen meg "naiv" mert nem engeded felnőni. Tele vannak az egyetemi bulik ilyen kis szende szüzekből kirobbant rib_ncokkal. Nem ismerik a saját határaikat, minden szart összeisznak, minden farokba beleülnek, mert addig ugye nem lehetett semmit. Rettenetesen szánalmas.
2020. jan. 5. 18:43
 37/49 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező, nekem is ilyen szüleim voltak, soha sehová nem engedtek el, mindig otthon kellett ülnöm. Gimis koromban, mikor már egyedül jártam haza a suliból, ha 5 percet késtem a megszokotthoz képest, anyám már folyamatosan hívogatott, hogy hol vagyok. (Ebédeltem, és ezt amúgy tudta is...)

Tudod, mit értek el ezzel a szüleim? Egyrészt a szociális készségeim durván visszamaradtak, és még most huszonévesen is nagyon nehezen tudok barátkozni és emberi kapcsolatokat fenntartani. Másrészt ha valami baj volt, sosem éreztem úgy, hogy fordulhatok a szüleimhez, mert tudtam, hogy nem segítenének, mégcsak végig sem hallgatnának rendesen, csak pánikolnának. Mindig egyedül kellett megoldanom, ha valami gáz volt. Harmadszor pedig természetesen elkezdtem hazudni nekik, pedig semmi durvát nem csináltam. Sosem drogoztam, sosem ittam annyit, hogy kórházba kerüljek, sosem szexeltem védekezés nélkül (ami persze nem a szüleim érdeme volt, mert ők semmit nem tanítottak nekem, csak annyit, hogy ne szexeljek amíg nem megyek férjhez :DDD). Elmentem egyetemre egy másik városba, esténként szépen felhívtam anyut, hogy minden oké, otthon vagyok, tanulok, aztán letettem és mentem bulizni.

Szerintem gondold át, hogy szeretnéd-e, hogy a te lányod is ilyenné váljon, mert jó úton haladsz efelé.

(Amúgy nem azért írtam ezeket, hogy téged támadjalak, de az ilyen viselkedés tényleg ide vezet és a te lányod talán nem lesz olyan visszafogott, mint én, és akkor nagyon meg fogsz lepődni.)

2020. jan. 5. 18:46
 38/49 anonim ***** válasza:
87%

Menthetetlen vagy kedves anyuka :D Csak azt tudod ismételgetni hogy pár fiatal mennyire veszélyes és ezért zárod be 4 fal közé a lányod :D Igen . Igazad van abban hogy egy hétvége folyamán 500 fiatalból 1 detoxra issza magát és páran sexelnek részegen , de ilyen alapokon most senki ne engedji ki a 17 éves gyerekét ?

Nem elég hogy 30 ember azt írja hogy változtass ? Kell még másik 30 ember hogy felfogjad ? Már bocsánat :)

2020. jan. 5. 19:21
 39/49 anonim ***** válasza:
91%

Hát kedves kérdező, akkor jó úton jár a lányod afelé, hogy azt csinálja, mint én: amikor végre kiszabadultam otthonról, elkezdtem ész nélkül bulizni, hazudni anyukámnak, amiért szégyellem is magam, másrészt viszont minderre nem lett volna szükség, ha bízik bennem és elenged akkor és ott, amikor annak helyen van. Ehelyett 20-24 éves korom között, kisebb-nagyobb megszakításokkal állandóan buliztam, ittam, mikor a kortársaim már rég túl voltak ezen.

Ez nem a követendő példa és már elmúlt ez az időszak, de sajnos, volt és van ilyen is.

2020. jan. 5. 19:36
 40/49 anonim ***** válasza:
88%

Lehet ezzel nem leszek népszerű, de szerintem az se tragédia, ha egy kamasz egyszer detoxra issza magát. Én kolis voltam, láttam sok mindent, és aki olyan hülye volt, hogy ki kellett mosni a gyomrát, az ne félj megtanulta egy életre, hogy meddig mehet el. Emellett meg ugyan úgy felnőttek, egyetemet végeztek és most normális emberek.

Nem azt mondom, hogy ez követendő példa, vagy dicséretes dolog, de egy kamasznál lehet nagyobb hatást ér el az, amit a saját bőrén tapasztal, mint ha anya löki a rizsát és prédikál, mert az az egyik fülén be a másikon ki.

2020. jan. 5. 19:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!