Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg én vagyok a rossz,...

Tényleg én vagyok a rossz, mert nem engedtem el?

Figyelt kérdés

Van egy 17 éves lányom, és idén bejelentette, hogy az egyik barátnőjénél szeretne szilveszterezni. Mondta, hogy ez csak egy laza házibuli lenne, semmi több, de sajnos tudom ezek hogy működnek, főleg ugye szilveszterkor, láttam rá elég példát, így nem engedtem el. Azóta iszonyatosan haragszik rám, nem beszél velem, és az egyik rokonom akinek csak egy évvel idősebb a lánya az enyémnél, ő mondta hogy túl szigorú voltam vele, mert ő elengedte már 15 évesen is a lányát.

Az a baj, hogy látom hogy mennek ezek a bulik. Fiatalok isznak jobbra balra, aztán hiába házibuli, gondolnak egyet átugranak a közeli szórakozóhelyekre, meg az idi*tábbikja elszór egy két petárdát is. Pesten élünk, szóval szerintem jogos a félelmem.

Nem tudom, ti mit gondoltok? Engednétek?

2020. jan. 5. 15:58
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
91%

Ismét lesarkítva.

Boltba miért engedi el egyedül, hiszen manapság annyi az autó az utakon, bármikor lehet gond!

Te is tudod, hogy mindenből és akármikor lehet baj, függetlenül a gyerek személyiségétől.

Ismét csak annyi lenne: BIZALOM. Ha a saját anyjától nem kapja meg, mégis, kitől várja? És nehogy azzal gyertek, hogy hogy nem benne, hanem a tarsaiban nem bíztok, ne röhögtess.

De ez is tipikusan az a téma, amiben soha nem lesz konszenzus, de nem is kell.

Féltett egy kérdést, a válaszolók leírták a véleményüket.

Nem kell a litánia.

2020. jan. 5. 17:18
 22/49 anonim ***** válasza:
74%
Uristen mekkora baja lehetett volna egy hazibuliban! Lehet egy fiu megcsokolja, vagy megiszik ket vodkanarancsot. URISTEN. ilyen korlatolt anyam lenne 18 evesen lepnek otthonrol...
2020. jan. 5. 17:19
 23/49 anonim ***** válasza:
88%
Van valami oka annak, hogy nem bízol a lányodban?
2020. jan. 5. 17:22
 24/49 A kérdező kommentje:
Nagyon naiv, a mai világ meg túl erőszakos, és veszélyes. Tudom én is, hogy nem köthetem meg, nincs is megkötve. Egyedül jár iskolába, egyedül jár haza. Féltem, de muszáj önállósulnia ilyen szempontból. Ha a barátnőivel suli után elmegy fagyizni, vagy megesznek egy pizzát, meg van engedve. De akkor és ott én megijedtem, mert láttam milyenek ezek a bulik, ezért nem engedtem el. Pár éve is szilveszterkor a kolléganőm fiát találta el egy petárda, pedig nem ő petárdázott, csak a részeg fiatalok felelőtlensége miatt esett áldozatául. Én akkor és abban a pillanatban jónak gondoltam a döntésemet.
2020. jan. 5. 17:27
 25/49 anonim ***** válasza:
15%
Hát elnézve , beszélgetve a 17 éves unokahúgommal, én megértelek ha félted a lányod, és nem engedted el. Unokahúgomat nézve aki a törvény szerint 1 év és felnőtt nő lesz, iszonyű gyerekesen gondolkodik, viselkedik, és megy a sok bolond után. Aki azt hiszi az a menő ha 16-17 évesen hányásig isszák magukat. A mai fiatal lányok nagy részének nincs önálló gondolata. olyanok mint a birkák. Kivülről is egyfomán majmolják egymást, és belülről is. Nem is értem honna ered a butasága, gyerekességei, mert komoly iskolba jár, és jól is tanul. De mégis..
2020. jan. 5. 17:29
 26/49 anonim ***** válasza:
95%

Szintén befolyásolhatatlan külső körülmény az említett példa..

Hogy fog kinőni a naivitásból tapasztalatok nélkül?

A gyerekneveles pont az, amit a legkönnyebb elb aszni, mindig lesz pro és kontra. Most már ne ostorozd magad, legközelebb talán megtalaljatok a középutat.

2020. jan. 5. 17:36
 27/49 anonim ***** válasza:
92%
Majd ha elkerül a lányod egyetemre és majd nem tudod megkötni, akkor fogod látni, hogy most mekkora hibát követtél el. Én középsuliban kolis voltam és jó sokat buliztunk, túléltük nyílván. Egyetemre elkerülve tudtam minden határom, viszont, akik akkor kezdtek el élni, azok nagyon túlkapták a dolgot. Semmi tapasztalatuk nem volt arról, hogy hogyan kell mértékkel szórakozni és akkor hirtelen mindent egyszerre akartak.
2020. jan. 5. 17:38
 28/49 Andizsuzsi ***** válasza:
22%

"Nem látom a párhuzamot"

Ez nem az én problémám.

2020. jan. 5. 17:41
 29/49 anonim ***** válasza:
92%

17 évesen engem sem engedtek el szilveszterezni házibuliba. Meg is szöktem otthonról és buliztam egy jót. Másnap félve mentem haza, végül is nem kaptam ki.

Ez a tiltás nem egyedi eset volt, elég szigorúan fogtak, 18 évesen el is költöztem.

2020. jan. 5. 17:41
 30/49 anonim ***** válasza:
75%

Akkor hát itt az idő, magyarázd el kérlek:)

Tehát hogyan kapcsolódik a 9-10 éves lányok külsejük miatti kikozosítése a KÉRDÉSHEZ és a szülő-gyerek bizalmi viszonyhoz?

A problémát nem nálam kell keresni 😀

2020. jan. 5. 17:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!