Aki rossz körülmények között nőtt fel, miért gondolja azt, h majd ő jobban fogja csinálni?
Ugye legtöbbször nem ez történik. És valamiért mégis gyereket vállalnak az emberek. Én most 25 éves vagyok, megtaláltam a helyem a világban, mégis tudom, hogy rossz szülő lennék.
Több volt osztálytársam szült már, és nekik is borzalmasak voltak a szülei. Most nem részletezem, de tényleg. Ismertem őket. Nem vagyunk már olyanba, hogy erre rákérdezzek náluk.
De ha itt van valaki aki rossz családból jött, és mégis gyereket szeretne, az hogy van ezzel?
Nah az én férjem pont ebbe a kategóriába tartozik. Az apja alkoholista volt, 12 éves korában látta utoljára. Összeházasodott velem, aki már attól rosszul van, ha egy szerette iszik a közelébe. 5 éve vagyunk házasok, van egy 2éves gyerekünk, de én 5 éve nem láttam a férjemet alkoholt inni. Bár nem mondható ki biztosra, hogy ez 10 év múlva is így lesz, de én pl nem tűröm meg a lakásomban az alkoholt, így határozottan kevesebb az esély arra, hogy bármelyikünk is alkoholista lesz.
Én szegény családból származom, leginkább emiatt szenvedtem gyermekkoromban, ezért nem is tervezünk kettőnél több gyereket. 2 gyereket a jelenlegi anyagi helyzetünkkel még tisztességesen el tudunk tartani.
Egyébként pedig sok esély van rá, hogy azok akik rossz körülmények között nőttek fel, azok ki tudnak ebből törni és jobb körülményeket tudnak biztosítani a saját gyermekeiknek, hiszen a világ sokat változott, pl 1994 óta mióta megszülettem. Ma már nem csak az őrültek járnak pszichológushoz, bárkinek lehetősége van bármit megtalálni az interneten, sok helyről tudnak a fiatalok segítséget kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!