Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akinek serdül a gyereke,...

Akinek serdül a gyereke, azoknak is rossz az életük?

Figyelt kérdés

12 éves lányomnak most minden sz@r,még én is. Kérdezem, próbálok vele kommunikálni, de a NEMTUDOM a válasz mindenre. Már elkeztük az iskolai pchihológust is, de sajnos még egyxer volt alkalmam vele találkozni. Azt mondja, h.mindenkinek sz@r az élete. Van, h.a körmére nézek a messengeren, hát igen csak padlót fogok. Az egyik a falba veri a fejét mert válni akarnak a szülei, a másik már ott tart, h.vagdosni akarja magát.

Annyira féltem, h.valami hülyeséget csinál. Mondom is neki, h.nagyon féltem meg mindent megteszek, h.neki jó legyen, próbálok megadni neki mindent amire szüksége van. Voltak időszakok amikor ki ki akadtam, persze én vagyok a rossz mert kiabálok. Nem tudom mit tegyek, h.kezeljem ezt az egészet. Tudom, h.kis tini, de talán van valaki más is hasonló helyzetben. Vagy volt és tud tanácsot adni.

2019. dec. 10. 09:12
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
93%

Ez egy ilyen idoszak sok atmegy rajta.

Legyen kozos programotok amit o szeret csinalni, ha arra vagyik hogy egyedul legyen akkor hagyd kicsit magara.

Nem kell pszichologus se semmi csak hagyni lenyugodni ot es kiadni az erzeseit.

2019. dec. 10. 09:29
 2/26 A kérdező kommentje:
A pszihologus keresett meg engem. Féltem nagyon. Próbálok türelmes lenni. Azon agyalok, h.elveszem a telefont,mert sajnos észreveszem, h.elég rossz hatással vannak rá bizonyos dolgok. Ti, h.kezelitek?
2019. dec. 10. 09:39
 3/26 anonim ***** válasza:
64%

Ha a gyereked pszichológusra szorul 12 évesen és nem született pszichopata - elenyészően kevesen vannak, szerencsére -, akkor az marad, hogy szépen a fürdőszobai tükörhöz ballagsz, és megkérdezed magadtól, hogy hogy te magad és a kedves apuka (a gyereké), vagy a gyerek másik nevelője mit szúrtatok el ennyire a nevelés során, hogy ő ennyire kezelhetetlen?

"Gyermeked szemébe nézve lásd önmagadat." (Deák Ferenc)"

2019. dec. 10. 09:46
 4/26 anonim ***** válasza:
89%
Persze, hogy rossz, szülőnek lenni minimum addig szívás amíg a gyerek nem a saját felnőtt életét éli
2019. dec. 10. 09:47
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Elveszed a telefont gyulolni fog :)
2019. dec. 10. 09:55
 6/26 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem kezelhetetlen. Sőtt. Áldott jó gyerek, csak ez a beburkolózás, az állandó feketébe járkálás(ezt már meg emésztettem), de az, h.engem hibáztat a nem tudom miért és sajna ő sem tud rá magyarázatot adni csak, h.nem tudom a válasz mindenre.

Rettenetesen fáj és nem tudom, hogyan kezeljem vagy mit mondjak még neki.

2019. dec. 10. 09:59
 7/26 anonim ***** válasza:
29%

Foglald le!

Zavard el sportolni!

Ha meg hibáztat a semmiért, akkor mond meg neki, hogy rendben, akkor vegyen magának lakást, meg zabálni valót, és adja vissza a telefont meg a laptopot is.

2019. dec. 10. 10:01
 8/26 A kérdező kommentje:

Nem viseli meg, h.elveszem a telijét, sőtt ide is adja ha mondom neki, bár valszeg belülről tombol. Tegnap kifakadtam amikor felolvasta, h.elküldött egy fiút a francba,aztán nem is értettem az üzenet értelmét, csak, h.ilyen meg olyan sz@r az életem. Most ez lenne a menő?

Nem tudja megmagyarázni mi sz@r.Ha mondom neki, h.mondd el nyugodtan, ha valami sz@r,megbeszéljük és teszünk ellene, h.ne legyen az, de ha nem tudom az okot, nem tudok segíteni. De a válasz, nem tudom. 😔

2019. dec. 10. 10:05
 9/26 A kérdező kommentje:
Az a baj, h.ha olyat teszek, h.mondogatom neki, h.én adok ennivalót meg fedelet a fejed fölé, félek, h.azt fogja hinni, h.rákiabálok dolgokat. Nem akarom megbántani, elég ha nekem fáj. Évekig sportolt, de mivel külvárosban lakunk és elég későig eltartott az edzés a tanulás rovására ment. Nem egy szivacs agyú sajnos. 😔
2019. dec. 10. 10:08
 10/26 A kérdező kommentje:
5 ös válaszolónak írnám, h.nem nekem rossz az élet, hanem a gyereknek. Jó szülőnek lenni, csak vannak most ilyen olyan gondok amit nem tudok kezelni és tanácsért fordulok emberkékhez akik talán már túl vannak ilyesmi dolgokon. Megoldani szeretném ezt a problémát.
2019. dec. 10. 10:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!