Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért baj egy szülőnek, ha a...

Miért baj egy szülőnek, ha a gyereke nem (csak) vidám verseket ír?

Figyelt kérdés

A napokban az egyik szülőm megtalálta azt a füzetet, amiben verseket írtam. Nem ócsároltam a családot, nem kívántam a halálukat.

Milyen témák voltak benne? Pl. az, hogy az emberek pénzért dolgozzák halálra magukat.(Ezt is általánosan fogalmaztam meg.) Improvizált versek is voltak benne, amiknél leültem és egyszerűen elkezdtem írni azt, ami eszembe jutott. (Szintén nem ócsárolás és társai.)

Erre meg másik családtagtól tudom meg azt is, hogy ezeket a verseket depisnek tartja és hogy ezek után hozzám se akar szólni.

És nem értem, miért kell versírás miatt ilyent tenni.Nagy költők se írtak mindig happy verset. A zenék se mindig vidámak.

2019. nov. 21. 22:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Mert aggódik ilyekor, hogy a gyerek depis. Anno én is átmentem ezen mikor még írtam verseket. El kell dugni előlük a füzetet, netre meg álnévvel kell feltenni és kész. Vannak kifejezetten ilyen oldalak ahol hozzáértők olvassák, és véleményezik a szerzeményedet.
2019. nov. 21. 22:14
 2/4 A kérdező kommentje:

Szerintem vannak jó versek is, amiket írtam és nyilván rosszak is.

Még mindig jobb így levezetni a feszültséget, mintha innék, drogoznék.

így viszont úgy tűnik, hogy nem örül annak, hogy írok és talán azt kívánja, bárcsak egy verset se írtam volna.

Lehet depis vagyok, de megvan az okom rá és nem akarok öngyilkos lenni. Lehet másnak jó lenne, de magamnak nem. Így nem leszek öngyilkos.

És nem is vagdosom magam.

Mindez mellett nem értem, miért baj, ha a világot másként látom, hogy pl. nem akarom egy gyárban ledolgozni az életemet, mint ahogy mások teszik. Nem értem, miért baj arról írni, hogy létezik szegénység, létezik hajléktalanság.Miért baj arról írni, hogy mondjuk van egy hajléktalan, aki kukából szedi ki a kaját?

Mintha személyemet "támadná", hogy rossz vagyok, ahogy vagyok, változnom kellene és nem jó az a vonal, amit képviselek.

Köszi a hasznos választ. :)

2019. nov. 21. 22:25
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell mindig vidám verseket írni, ebben teljesen igazad van. Senkinek nem kell megfelelned ilyen téren, nyugodtan írj olyan verseket, amilyeneket szeretnél.

Ha tényleg depressziós vagy, akkor lehet, hogy erről beszélned kéne valakivel, akiben teljesen megbízol. Nem kell feltétlenül pszichológussal, nekem az nem segített, mert nem tudtam megnyílni. Én az öcsémmel beszélgettem sokat, ő húzott ki a gödörből úgy, hogy nem is tudott róla.

A füzetedet tényleg próbáld valahova eltenni. Amúgy nem is értem, hogy miért olvasgatják az engedélyed nélkül? A mi családunkban alap, hogy nem nyúlunk a másik cuccaihoz, főleg ilyen személyes dolgokhoz.

2019. nov. 22. 04:31
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Én is írtam verseket kamaszkoromban, egy vidám se volt köztük. Nekem sokat segített, mert voltak olyan gondolataim, amiket senkivel sem tudtam megosztani akkoriban. Igen, voltam depressziós is egy ideig, de magamtól sikerült túljutnom rajta. Az én szüleim is valószínűleg aggódtak volna, de egyrészt nem tudtak róla, másrészt pedig főleg angolul írtam, nem értették volna :)

A művészet gyakran foglalkozik nyomasztó, szomorú témákkal. Versek, regények, zene, filmek, képzőművészet... Attól, hogy valaki ilyet alkot vagy ilyet olvas, hallgat stb., még nem feltétlenül depressziós, bár előfordulhat. Ha szülőként ilyen helyzetbe kerülnék, mint a te szülőd, nem haragudnék meg, hanem inkább megpróbálnék beszélgetni a gyerekemmel ezekről a témákról, meghallgatni a véleményét, elmondani az én véleményemet.

2019. nov. 22. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!