Miért beszélnek itt mindig arról, hogy egy szülőnek foglalkoznia kell a gyerekével, ha egyszer nincsenek összhangban?
A tudomány iránti szeretetet egyik szülőm sem plántálta belém. Magam kezdtem el érdeklődni, és megfigyeléseket folytatni gyerekkoromban a természet iránt. Ma benne van a pakliban, hogy tudós leszek, ez még elválik, mert szeretnék továbbtanulni.
De a lényeg az, hogy annál nagyobb törődés, amit kaptam, nekem nem kell. Nem sok közös témánk volt, szóval felesleges, amit a szakemberek mondanak. Ezek a "törődések" engem rohadtul untattak volna, inkább kimentem volna a természetet figyelni az egyik haverommal...
Kedves kérdező!
Ha már a természetszeretetet írtad, a kerti növény is igényli a törődést, szemben a gyomnövénnyel, vagy a kutya is ellenben a farkassal. Ha nem igényeltél volna nagyobb törődést, mint amit kaptál, az valószínűleg annak a jele, hogy eleget törődtek Veled. Nyilván azért is jutottál el idáig. Az érdeklődés kialakulása nem feltétlenül a nevelés eredménye. Viszont vannak olyan szülők, akik teljes mértékben ignorálják a gyermekeik igényeit, lepasszolják valamelyik családtagra vagy a bébiszitterre, de olyanok is vannak, akik beadják az állami gondozásba. Ott viszont néhány nevelő van a sok gyermekre, akiknek van saját családjuk is. No azokkal a gyerekekkel nem törődnek a szülők.
,,Tudós? Belőled? Még azt sem értetted meg, hogy mit jelent egy szülő számára az, hogy foglalkozik a gyerekével..."
Ezek lelki dolgok, semmi közük az igazi tudományhoz. Ha megnézed, a legtöbb zseni furcsa, különc. Még a Big Bang Theory-ban (Agymenők) is a főszereplő milyen kis különc, antiszoc, mégis nagyon okos.
Túl jó dolga van. Megkockáztatom, hogy baromira el van kényeztetve és lenézi a szüleit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!