Miért jó a szülőnek ha csicskának tekinti a gyerekét, elnyomja, szereti egyáltalán?
Van akinek a gyerek csak egy használati tárgy, tartja ameddig hasznos, ha nehézséget okoz akkor meg elzavarja.
Persze lelkileg éppen annyira tönkreteszi az ilyen szülő a gyereket, hogy az majd később bűntudatból gondoskodjon róla, amikor önmagát már nem tudja ellátni a szülő.
Szóval van akinek befektetés a gyerek.
Mert úgy van vele, ha már megszült akkor igazán megteheted érte.
Nekem pl anyám elvárta volna, hogy 20 évesen amiért otthon laktam (de fizettem a rezsit és a saját kajámat) eltartsam őt.
Ő már dolgozott eleget, nem azért szült meg hogy "csak legyek".
Volt egy műtétem, utána minimum 1 nap pihi kellett volna és 1 hónapig nem emelhettem. Neku fájt az ujja, nekem kellett emelgelgetni a vödröt amit kézi mosáshoz használt, gyomlálni. Lett is szövődménye..
De sok ilyen van... Mindenben elvárta hogy én csináljam meg, mert ő megszült. Ha nemet mondtam, akkor mindenféle g.. .cinek elhordott.
Mintha az alattvalója lennék.
Nem, az ilyen nem szereti a gyerekét.
Nem mindenki kábszeres, piás háttérrel rendelkezik! Előre nem ítélhetünk meg senkit. az, hogy miért válik azzá, hát el kell gondolkodni, mert lehet, h. neki is épp nagyon rossz családi háttere volt, v. netán állami gondozott, és verték is!
Mindig a családi hátteret kérdezi meg 1-őször a pszichológus is, hiszen abból jól látja, már adott, vagy felnőttként szerzett problémáról van-e szó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!