Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Akinek majdnem 4 évesen sem...

Akinek majdnem 4 évesen sem akart bilibe, wc-be kakálni a gyereke, azoknak mikor és hogy oldódott meg ez a probléma? Teljesen tanácstalan vagyok, nem tudom mi lehet a gond.

Figyelt kérdés
október végén lesz 4 éves kislányunk és nem akar bilibe wc-be kakálni,bugyiba intézi. És meg van érve a szobatisztaságra,mert szól hogy kakálni kell meg hogy szedjem ki. Teljesen normális kisgyerek nincs ezen kívül lemaradva semmivel. Bármit próbálok,Ő nem akarja. Két napja a kisöccse is bilibe kakál,pedig 23 hónapos. Bármilyen tanácsot szívesen fogadok. Pár hónapja kérdeztem a védőnőt is.Ő azt mondta ne erőltessük,hát nemtudom....
2016. aug. 5. 07:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A mi fiunk ugyan még csak 3 lesz októberben, de ugyanezzel küzdünk hónapok óta. Nekünk is azt mondta mindenki, hogy legyünk türelmesek. Azok vagyunk, de kezdené az ovit és félünk, hogy ott gond lesz ez. Bár abban bízunk, hogy ott nem fog kakilni, inkább hazahozza. Nekünk mondták a matricagyűjtést, ha sikerül a wc-be. De eddig egyszer se sikerült, mert visít, ha rá akarjuk ültetni ilyenkor. Egy másik ötlet volt, hogy mondjuk azt, hogy a WC sír, ha nem kap kakit, de a bugyi meg azért sír, mert kap kakit. Ez annyiban vált be, hogy mondja, hogy a bugyi sír a kaki miatt, de mindegy, dobjuk a wc-be és akkor a WC nem sír. Próbáltuk azzal meggyőzni, hogy a barátai is wc-be kakilnak és mit mondanak, hogy ő nem. Erre az lett a reakció, hogy amikor szóba kerül köztük a téma, akkor azt mondja, hogy ő wc-be kakil. Úgyhogy most hagyjuk inkább az egészet tényleg. Agyilag érti, hogy a wc-be kell, tartani is tudja, reméljük, hogy lassan tényleg sikerül a wc-be kakilni. De várom a tippeket én is. Hátha ad valaki egy átütő sikerű tippet.
2016. aug. 5. 08:29
 2/7 anonim ***** válasza:
szia, az én kisfiam április végén múlt három éves és gyakorlatilag ugyanezzel küzdünk, én is mindenkitől ezt hallom, hogy nem szabad erőltetni, de szeptemberben ovi és egyelőre nem nagyon akar megoldódni a probléma, ti amúgy mivel próbálkoztatok eddig? legutóbb azt a tanácsot kaptam, hogy étkezések után próbáljam meg legalább 10-15 percig valahogy a bilin, wc-n tartani mesével, akármivel, na ez kb. pár percig megy is, de persze annyi idő alatt nincs produktum :-(, már matricázunk a bilire, lassan a wc-fala, ajtaja következi, magyaráztuk neki, kap ajándékot bármit, de nem, egyelőre semmi siker, addig már eljutottunk mi is, hogy legalább szól, korábban hiába láttam, hogy kakil, le is tagadta..., sejtettem, hogy nem feltétlen egyszerű a szobatisztaság, de hogy ilyen küzdés legyen, nálatok az oviban mit mondanak erre?
2016. aug. 5. 08:30
 3/7 A kérdező kommentje:
Én nem mondtam az oviban hogy van ez a problémánk, a védőnőnk azt mondta úgy sem fog az oviba kakálni és tényleg nem volt gond, de csak délig járt, szeptembertől egész nap lesz,kíváncsi vagyok... Majd később még írok csak most mennem kell,addig várom a tanácsokat. :-)
2016. aug. 5. 08:36
 4/7 anonim ***** válasza:

egy ismerősöm bizony lefizette a gyerekét :) nem matricákkal, hanem legóval.

ha máshogy nem, megoldás lehet, hogy bizony "ha sikerül a vécébe (1-2-3x) kakilni, megvesszük a drága X játékot, amit olyan régen szerentél"

2016. aug. 5. 08:37
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is a játék volt a megoldás, ha x idaig wcbe kakil akkor kap egy legót.

Vettünk wc szűkítőt ő választotta.

Igaz 60ezer forintba került a lego de a gond megoldódott.

2016. aug. 5. 09:08
 6/7 anonim ***** válasza:

a matricák az enyémet sem hatották meg. sikítófrászt kapott a vécének az említésétől is.

ellenben ha dinót ígértem...

amúgy nálunk egyszerűen oldódott meg, tényleg magától.

mindig edtam, hogy a nagyfiúk már a bilibe/vécébe intézik a dolgukat, bblabla... de hiába téptem a szám. aztán egyszer séta közben elkezdett kiabálni, hogy "anya, néz egyszerre mindkét lábam leér már a bicikliről. akkor én már nagyfiú vagyok" - és ettől a pillanattól kezdve mindig minden a vécébe ment.

2016. aug. 5. 09:26
 7/7 anonim ***** válasza:
4,5 éves korában szűnt meg. Már pszichológushoz is elmentünk. Békén kell hagyni és idővel ráül.
2016. szept. 10. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!