Mi lehet a gond szoptatásnál?
Szopizás kezdetekor szépen bekapja a cicit, el is indul a tejleadó reflex a másik mellemben nem sokkal később (van, hogy abban a mellemben is érzem, amiből épp szopizik), gyerkőc szív, majd egyszer csak elkezdi húzni a mellemet különböző irányokba, erősen szorítva tépi, néha úgy, hogy szinte fáj, majd vagy hirtelen elengedi vagy el sem engedi, csak így forgatni kezdi a fejét.Ha elveszem tőle a cicit, van, hogy sírni kezd, de ez a ritkább, a gyakoribb az, hogy kiköpi a cicimet és elkezdi rágni, nagy cuppogásokkal szopni az öklét, képes mélyen a szájába tuszkolni, úgy nyammogni rajta.
Nincs elég tejem esetleg, vagy van, csak nem tudja kiszívni? Vagy esetleg túl erős a tejleadó reflex? Vagy pont ellenkezőleg: nem elég erős, és emiatt húzza a cicimet?
Szerintem nyelvlenövés és más ilyesmi anatómiai problémánk nincs, mert eddig ügyesen szopizott, szépen gyarapodott is a súlya. Végül is még most sem csökkent a súlya, csak olyan, mintha éhezne, és nem akarom, hogy eljussunk addig, hogy éhezzen, már ha egyáltalán ez a baj.
Kétségbeejtő, hogy az eddig gyönyörűen szopizó babám szinte majdhogynem egyik pillanatról a másikra rémesen szopizóvá vált.
Most 14 hetes.
Nekem akkor viselkedik így a kislányom (most 4 hós) amikor az adottt ciciből kifogyott a tej.
Szopi után közvetlenül fejd meg azt a melled és megnézed mennyi jön ki belőle. Ha kevés minimális akkor kevés a tej.(ne csak megnyomd, mert nekem pl egy nyomásra mindig jött valamennyi sokszor kispriccelt de mikor megfejtem akkor kijött max 5-10 mili tehát jócskán üres volt)
Ha nincs fejőd megpróbálhatod azt is, hogy átteszed a másik cicire ha amúgy csak egyből szokott egyszerre enni, és ha azt elvei és szívja akkor a másikban kevés volt. Ugyan ez a teendő ha a mellfejéssel úgy látod tényleg üres az adott cici.
Nem. Mivel egyrészről az én kislányom nem fogadja el se a cumisüveget se a kanalat se a poharat. Másrészt mikor ő tépi a cicit és megfejem ellenőrzés gyanánt 5 milinél még többet nem sikerült lenyühülnöm az meg semmi.
Ráteszem ilyenkor a másik cicire és befejezi azon az étkezést.
És ilyenkor a másik melledet teljesen ki tudja üríteni, vagy ott is fejésre kényszerülsz?
Meg azt olvastam, hogy létezhet olyan, hogy a baba az úgynevezett hátsó tejet, ami zsírosabb, nem tudja kiszívni, és ilyenkor hiába tesszük át másik mellre, ott sem fogja tudni kiszívni, tehát mindig kicsit éhezik, mivel a zsírdús részhez így sosem (vagy csak nagy ritkán) jut hozzá.
A második mellből csak annyit eszik, hogy jóllakjon, és azt nem is szoktam megfejni.
Azért is írtam hogy fejd meg közvetlen szopi után. A mellszívó elég erős, ha az meg tudja indítani akkor van még benne.
De nagy a valószínűsége a kevés tejnek mert már 14 hetes a kicsid. 6-8 hetes korukra megerősödnek annyira hogy ki tudják üríteni a mellett. Ha eddig kitudta akkor azt nem felejti el egyik napról a máikra.
Sajnos előfordult, hogy volt, mikor megijedtem, hogy nincs elég tejem, és adtam neki lefejt tejet vagy tápszert cumisüvegből...
akkor lehet, hogy kialakult nála a cumizavar, és ezért csinálja most ezt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!