Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek gond lenne a...

Szerintetek gond lenne a szopizással, ha a kislányom naponta egyszer cumisüvegbőlkapna enni?

Figyelt kérdés

5 hetes múlt a kislányom. Hála istennek az elejétől kezdve rengeteg a tejem, sosem volt gondunk a szoptatással, ő is nagyon ügyesen szopik.

Viszont brutálisan sok ez a tej, ami van. Igyekszem nem fejni, csak ha muszáj, ez napi max 2 alkalom, és csak annyit fejek le, hogy ne robbanjanak fel a melleim, de így is rengeteg. 100 ml-t fejek le egy mellből, és így érzem egy kicsit jobban magam, ezután ha kell, a lányom még gond nélkül jóllakik ugyanabból a cicből is akár, és még mindig van benne utána.

Arra gondoltam, hogy a reggeli fejés termését megkaphatná cumisüvegből, eddig fagyasztottam, de így legalább annyival kevesebb inger érné a mellemet, hátha egy picit csökkenne a tejmennyiség. Szerintetek lenne ebből olyan gond, hogy utána nem fogadja el a cicit? Nyilván anyatejet akkor is tudna kapni fejve, de én szoptatni szeretném, ezért félek, hogy nem kéne neki utána cici. Bizonytalan vagyok. Cumizni szokott, és mellbimbóvédővel is szoptattam már, mikor nagyon megviseltek voltak a melleim, eddig egyik se okozott gondot. Teát is kap cumisüvegből, azzal sem volt probléma, de tartok tőle, hogy ha tejet kapna, akkor már azonosítaná a kajával a cumisüveget, és inkább abból kéne neki.

Mit gondoltok, leszokna így teljesen a ciciről? Mert akkor inkább nem csinálom így.

2015. aug. 12. 11:15
 1/8 Bella169 ***** válasza:
Azt nem tudom, hogy leszokna-e, de én pl utánna kérdeznék, hogy a lakhelyeteken van-e lehetőség anyatej leadásra. Így szoptathatnál, a kislány biztos nem lesz cumizavaros, és az oep még jó pénzt is fizet egy bizonyos limitig (napi max 800 ml adható le ha jól emlékszem) az anyatejért, ami esetleg nem rossz plusz jövedelem. Pár vizsgálaton kell átesni, hogy alkalmas vagy e leadónak.
2015. aug. 12. 11:29
 2/8 anonim ***** válasza:

nekem minden szopi után pótlást kapott üvegből, 3 hós korára mégis kizárólag anyatejes baba volt...

próba cseresznye...van olyan baba kit ez nem zavar, van olyan, akit megzavar..

2015. aug. 12. 11:45
 3/8 A kérdező kommentje:
Sajnos itt nincs lehetőség leadásra, ez egy 1700 fős kisváros. Én is gondoltam rá egyébként, de a legközelebbi lehetőség 25 kilométerre van tőlünk.
2015. aug. 12. 11:51
 4/8 LadyLoss ***** válasza:

Abszolút gyerek függő, mit fogad el, mihez szokik hozzá, mit szeret jobban, vagy éppen tök mindegy neki miből mit kap.

Azt biztos, hogy egy újszülöttnél még könnyedén lehet váltogatni az eszközöket (mell-üveg-cumi) később azonban 2-3 hónapos kora körül még kialakulhat cumizavar, ha addig nem is.

Egyébként még jó eséllyel csökkenhet a tejed mennyisége. Úgy értem mikor nekem volt 5 hetes a lányom, még nekem is spriccelt a tej a másik mellemből is mikor szoptattam az egyikből, majd szét pukkadtak a melleim. Azt csináltam amit te is. Keveset fejtem, csak amitől megkönnyebbült a mellem kicsit és olyan pár hét (nem nap) alatt beállt a kereslet kínálat.

Persze lehet, hogy neked tényleg extra sok a tejed, nagyon nagy kár, hogy nem tudod leadni. Úgy tudom már olyan is van hogy háztól házig viszik, tehát kijönnének hozád.

2015. aug. 12. 14:20
 5/8 anonim ***** válasza:
Totál gyerekfüggő. Van olyan gyerek, aki a cumisüveg után hallani sem akar a cicről. Az én fiamnak spec. abszolút nem számított, h miből, honnan kap kaját, csak kapja.
2015. aug. 12. 15:00
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Arra jutottam, hogy megpróbálom azt, hogy csak annyit adok neki üvegből, hogy még éhes legyen utána, és kénytelen legyen ciciből is enni, így majd meglátjuk, hogy okoze gondot, vagy nem.

Szerintetek ez működhet?

2015. aug. 12. 15:13
 7/8 anonim ***** válasza:

Kerdezd meg a vedonot, mert sokszor el lehet intezni, hogy hazhoz jojjenek az anyatejert.

Nagyon gyerekfuggo, nalunk bezavart a cumisiveg ( sajnos potlas kellett ) , igg egy speci 9000 ft os cumisuveget vettem, hogy visszaszokjon a cicire. Szerencsere mukodott.

En nem kockaztatnek!

2015. aug. 16. 11:36
 8/8 anonim ***** válasza:

A cumizavar bármikor bejöhet, lehet, hogy nem most, de később is. De az is lehet, hogy erre nem fogékony, és semmi nem lesz.

Mérlegelnék: hogy tudok az extra-termeléssel élni, esetleg csökkenteni.

(azért még "csak" 5 hetes, tehát fog még alakulni. Pl. mennyi időnként cserélsz mellet?)

Illetve mit tennék, ha netán mégis cumizavar lenne (fejés-fejés-fejés.cumisüveg...)

Igen, én egyértelműen az első mellett tettem le a voksom hasonló helyzetben...

2015. aug. 18. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!