Kicsit hízik a babám, nagy gond lehet?
Minden baba más és más. Nagy gond akkor lenne ha egyáltalán nem hízna. Ha az megnyugtat akkor kérdezz rá konkrétan a gyerekorvosnál, hogy ő mit gondol erről a súlygyarapodásról.
Amúgy ha nem ordít az éhségtől akkor nem hiszem, hogy nagy gond lenne, bár tény hogy némileg átlag alatti a gyarapodása, de az átlag pont ettől átlag, hogy van aki alatta van aki felette teljesít de ettől egyik sem lesz rosszabb vagy jobb.
Szerintem nyugodj meg. Az aggodalom amúgy se tesz jót a tejtermelésnek. Amíg a kicsi vidám nem lehet nagy gond.
Az én kislányom is aznap született mint a tiéd. Egyidősek a kicsik. Nálunk ellentétes a probléma, nagyon sokat szopizik így sokat is bukik. 3860 grammal született, 3580-al engedtek haza minket, 4 hetesen 3830 gramm volt. a percentilise 97, tehát kicsit ducika. Kezd "michelen" baba lenni.
Ha nem tud bimbóvédő nélkül szopni hogy hagyja el? Nem olyan egyszerű az!
Nálunk is keveseket hízik, volt 4 hónaposan egy 250 g 1 hónap alatt. Ekkor követtem el a nagy baklövést és az orvos és védőnő szavai szerint cselekedtem. Az orvos mondta, hogy végülis hízott ő...nincs gond...de azért felírta a tápot. Én meg elkezdtem adni...ekkor lecsökkent a tejem és felborult minden. A pici már csak a tápot szereti és alig akar szopcsizni. Nagyon bánom, hogy nem tettem azt amit éreztem, hogy tennem kell. Gyakrabban szoptatni és így megnövelni a tejet. Egyébként lehet,hogy nem is volt kevés a tej, neki ennyi kellett. Ma is keveseket eszik, ő ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!