Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akinek serdül a gyereke,...

Akinek serdül a gyereke, azoknak is rossz az életük?

Figyelt kérdés

12 éves lányomnak most minden sz@r,még én is. Kérdezem, próbálok vele kommunikálni, de a NEMTUDOM a válasz mindenre. Már elkeztük az iskolai pchihológust is, de sajnos még egyxer volt alkalmam vele találkozni. Azt mondja, h.mindenkinek sz@r az élete. Van, h.a körmére nézek a messengeren, hát igen csak padlót fogok. Az egyik a falba veri a fejét mert válni akarnak a szülei, a másik már ott tart, h.vagdosni akarja magát.

Annyira féltem, h.valami hülyeséget csinál. Mondom is neki, h.nagyon féltem meg mindent megteszek, h.neki jó legyen, próbálok megadni neki mindent amire szüksége van. Voltak időszakok amikor ki ki akadtam, persze én vagyok a rossz mert kiabálok. Nem tudom mit tegyek, h.kezeljem ezt az egészet. Tudom, h.kis tini, de talán van valaki más is hasonló helyzetben. Vagy volt és tud tanácsot adni.

2019. dec. 10. 09:12
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem gondolj vissza, hogy te milyen voltál ennyi idősen. Én is mindig feketében jártam. De nemcsak én. És érdekes módon senki sem akadt ki rajta és nem gondolták, hogy bármi komoly gondom lenne.

Persze nem rossz, ha van lehetőség pszichológussal beszélni, akkor is, ha egyébként semmi gond nincs. Az én gyerekkoromban még nem nagyon volt ilyen lehetőség. Illetve akkor még azt gondolták, hogy csak a betegek járnak ilyen helyre.

Szerintem elég ha tudja, hogy ott vagy neki, számíthat rád. Azt ne is várd, hogy mindent elmond. Ne nyaggasd. De érezze, hogy ha kell, akkor fordulhat hozzád bármivel.

2019. dec. 10. 10:17
 12/26 anonim ***** válasza:
1%
Megüssem vagy ne üssem... Azon tűnődtem.
2019. dec. 10. 10:28
 13/26 anonim ***** válasza:
16%

13. mond valamit!

A nevelőpofon helyrerakná.

2019. dec. 10. 10:31
 14/26 A kérdező kommentje:
Igérgetem csak a nyakonverést, de engem gyerekkoromban sokat bántottak, soxor ok nélkül és nem visz rá a lélek, h.bántsam. Na meg nem rossz gyerek, nem arról van szó.
2019. dec. 10. 10:33
 15/26 anonim ***** válasza:
26%

Akkor milyen választ vársz?

Add be kollégiumba!

2019. dec. 10. 10:47
 16/26 anonim ***** válasza:
86%

Az a baj, hogy látja rajtad, hogy imádod.

Félsz olyat mondani neki.. Nehogy megsértődjön. Mindent megteszel, hogy neki jó legyen... Stb...

Ez sem jó. Gondolom egyedül neveled.

Talán, ha közösen, elmennétek valahova. Mozi... Otthon közös film nézés. Együtt játszás. Játék, rengeteg dologra tanít. Gyereket, s felnőttet egyaránt. Arról nem is beszélve, hogy közben lehet, beszélgetni.

2019. dec. 10. 10:49
 17/26 anonim ***** válasza:
92%

Neked volt valaha PMS-ed? Tudod, az az állapot mielőtt megjön, amikor csak sírni meg zabálni akarsz és kitéped a szívét annak aki hozzád szól, pedig csak megkérdezte hozzon-e valamit a boltból.

A kamaszodás is ilyen. Az egyik nap még aranyos kislányból lett egy valami, ami még messze van a nőtől, de már nő a melle, esetleg menstruál, nyurgulnak a végtagjai.. Persze hogy nem tudja megmondani mi a baj, mitől szar az élete, mert ő sem tudja, csak állandóan "idegállapotban" van, amire a csodás oktatási rendszer is rátesz egy jó lapáttal. Ahogy olvasom, semmi rosszat nem csinálsz, jóban vagytok, de szegény azt se tudja, merre van az előre. Vagdosni valószínűleg nem fogja magát, vagy más módon ártani magának, ez most csak egy ilyen korszak. Ami még fura lehet neked, az a fiatalokra állandóan jellemző "életundor", biztos hallottál már két tizen-huszonévest olyanokkal poénkodni mint "ha ebből beveszel kettőt meghalsz - szuper akkor adj hármat". Ők sem akarnak meghalni, ez ilyen, ez lett az általános humor, biztosan ti is anno poénkodtatok olyannal, amitől a szüleitek haja égnek állt. Csak szeresd tovább ugyanígy, legyél a stabil hátországa, aztán majd folytatjátok ahol abbahagytátok ha túl lesztek ezen a hullámzó korszakon :)

2019. dec. 10. 11:09
 18/26 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem a legtöbb ilyen korúnak - vagy kicsit idősebbnek van ilyen időszaka, majd kinövi

(én is ilyen voltam)

2019. dec. 10. 11:12
 19/26 A kérdező kommentje:
17 es kommentelő. Köszönöm, ez most jól esett. Kicsit talán megnyugtatom magam így.
2019. dec. 10. 11:55
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, gondolj bele, milyen hullámvasúton ül most a hormonális változások miatt. Nekünk magunkat is elég elviselni, pedig nekünk ciklikusan jön a dolog, viszonylag "tervezhető".
2019. dec. 10. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!