Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg én vagyok a rossz,...

Tényleg én vagyok a rossz, mert nem engedtem el?

Figyelt kérdés

Van egy 17 éves lányom, és idén bejelentette, hogy az egyik barátnőjénél szeretne szilveszterezni. Mondta, hogy ez csak egy laza házibuli lenne, semmi több, de sajnos tudom ezek hogy működnek, főleg ugye szilveszterkor, láttam rá elég példát, így nem engedtem el. Azóta iszonyatosan haragszik rám, nem beszél velem, és az egyik rokonom akinek csak egy évvel idősebb a lánya az enyémnél, ő mondta hogy túl szigorú voltam vele, mert ő elengedte már 15 évesen is a lányát.

Az a baj, hogy látom hogy mennek ezek a bulik. Fiatalok isznak jobbra balra, aztán hiába házibuli, gondolnak egyet átugranak a közeli szórakozóhelyekre, meg az idi*tábbikja elszór egy két petárdát is. Pesten élünk, szóval szerintem jogos a félelmem.

Nem tudom, ti mit gondoltok? Engednétek?

2020. jan. 5. 15:58
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
96%
Mindenki a saját kárán tanul. Az a baj ezzel a tiltással hogy amikor meg elkezded engedni akkor durván fogja nyomni mert mindent egyszerre akar majd megtapasztalni. Több ilyet láttam a környezetemben hogy 18-19 évesen elkezdik engedni és megőrül a gyerek.
2020. jan. 5. 16:46
 12/49 Andizsuzsi ***** válasza:
13%

Nem vagy rossz, te vagy a felelős érte, így döntöttél. Ha abbahagyta a duzzogást, ülj le vele és mondd el neki, hogy miért döntöttél így, beszéljétek meg, hogy miért és mitől félted.

Aki szerint azért kell megengedni valamit a gyereknek, hogy ne nevessék, csúfolják ki mondanám, hogy pont emiatt abnormális szintre süllyedt a szülők kontrollja. Az iskolában, ahol dolgozom negyedikes! (9, 10) éves kislányok közösítik ki maguk közül azt, aki pl nem hord melltartót/topot, szőrös a hónalja/lábaszára. Többeknek szedik a szemöldökét, jönnek ünnepek után géllakkal iskolába, illetve megjelenik a tanga is. És a szülők megengedik jobb érzésük ellenére is, mert a többieknek is.

2020. jan. 5. 16:49
 13/49 A kérdező kommentje:
Tényleg féltem, mostanában nagyon szabadjára vannak engedve a fiatalok. Utolsó, ha gondolod privát üzenetben mesélek.
2020. jan. 5. 16:59
 14/49 anonim ***** válasza:
94%

Leírtad a másik végletet. Nem negyedikes kislanyról, hanem egy majdnem felnőttnek számító kamaszról szól a kérdés, akit nem engedtek a barátaival ünnepelni, mert a kedves anyuka fél.

Nem látom a párhuzamot.

És igen, ha működne a kommunikáció, nem utólag kellene elmagyarázni a lánynak a semmit, hanem eleve meglenne a bizalom oda-vissza.

2020. jan. 5. 17:01
 15/49 anonim ***** válasza:
10%

Tényleg mindenkinek nagyon igaza van itt. Nehogy már utáljon a gyerek téged hogy félted! Az a lényeg manapság úgyis,hogy a gyerek kénye kedve szerint kell rohangálni és hogy nem kell óvatosnak lenni mert ugyan minek csak egy "laza buli" és "max telefonáljon".... Csak amikor majd azon a "laza bulin" összetalálkozik egy valakinek a haverjával aki majd leitatja meg megerőszakolja vagy éppen ahogy írod a jó kis petárdázás közben majd valami balul sül el.Vagy ha túl unalmas a buli akkor néhányan előveszik azt a bizonyos "port" celofánba csomagolva és ha nem sikerül az önkontroll akkor ott is vannak kemény dolgok.Sőt a mai fiatalok is manapság nagyon el vannak engedve és egyáltalán nem érzik a bajt vagy,hogy mikor kell leállni és hol vannak a határok.Ráadásul pont a mai világban ahol tényleg csak a hülyének nem tűnik fel milyen veszélyes már minden.

Szóval nem azt mondom,hogy kössed meg a gyereket de neveld óvatosságra és ha valamire azt mondod,hogy nem akkor az nem. Az,hogy milyen bulikra engeded el neked kell tudnod így láthatatlanban nem lehet megmondani,hogy egy szórakozó hely vagy egy házibuli mennyire vagy mitől biztonságos vagy mitől nem.

És igen mindjárt jönnek a kommentek,hogy milyen "maradi" vagyok. Csak tudjátok az életre szóló sérüléseket nem lehet visszafordítani. És képzeljétek elég példa van arra is hány fiatal hal meg az óvatosság hiánya miatt,mert bizony lehetsz vagány meg laza de a halál nem válogat és ha valami történik a gyerekkel akkor nem csak nem látod többet de a te lelkeden szárad,hogy miért nem figyeltél oda.

2020. jan. 5. 17:01
 16/49 anonim ***** válasza:
4%
Ja és valamit tisztázzunk...Voltam 17 éves és a mai napig rengeteg tőlem fiatalabbal kommunikálok. Egy 17 éves leányzó az még bőven gyerek.
2020. jan. 5. 17:03
 17/49 anonim ***** válasza:
92%

Van pár barátom akik 18 évesen költöztek is el otthonról , mert 17 évesen úgy bántak velük , mint egy 12 éves gyerekekkel . Ennyit erről .

Amúgy te tipikusan az az anyuka leszel , aki még a 18 + os gyereket is erőteljesen korlátozni fog .

Ne röhögtess . Ha most nem engeded még bulizni sem , akkor 1 év múlva már mindent engedni fogsz neki ? :D

Van 1 éved változni vagy köszönhetsz el a lányodtól .

2020. jan. 5. 17:07
 18/49 anonim ***** válasza:
18%
Ja és MÉG valami. Csak egy jó tanács! Ha te úgy látod helyesnek,hogy a gyereket nem enegedted el akkor ne egy rakat ember mondja már meg hogy milyen hülyén döntöttél. A te gyereked a te felelősséged és nem a szomszédé meg nem egy rakat idegené akik szerint feleslges,hogy igy félted. Ha valami történik gondolom nem nekik kell felelősséget vállalni hanem neked.
2020. jan. 5. 17:07
 19/49 anonim ***** válasza:
94%

Én megértlek!....de

...de én nem voltam szélsőséges és vad fiatal, mégis baromi szigorúan fogtak, úgy éltem mint egy zárdában.

Mégis mindenhova elmentem, ahova akartam, csak hazudnom kellett miatta, pedig baromira utálom a hazudozást és a konspirációt.

És láss csodát, dacára annak, hogy buliztam, mégis én voltam az utolsó szűzlány az osztályban. Pedig bomlottak utánam a fiúk és hangadó vezéregyéniség voltam a közösségben.

Kár, hogy nem engedted, jövőre úgyis elmegy és semmivel nem lesz okosabb, mint idén, csak lehet, hogy vadulni fog, mert lekerült róla a béklyó.

2020. jan. 5. 17:10
 20/49 anonim ***** válasza:
93%

Nem olvastam el az eddigi válaszokat, így ha valakit csak ismétlek, akkor bocsi.

A 17 kislányod a te szemedben 30 évesen is kislány lesz, azonban el kell, hogy keserítselek, ő már nagylány. Örülj neki inkább, hogy elmondta, hogy házibuli lesz nem pedig csak két szemelyes pizsama party. ebből az latszik bízik/bízott benned. Ezek után nem csodálkoznék rajta, ha atbs a palankon legközelebb, aztán majd mindent mástól vagy utólag tudsz meg..

Hasonlóképp volt velem is, én anyum sem engedett el sehova. Aztán rájöttem hogy kell kijátszani és csak azért is mentem és csak azért is Benne voltam mindnebe, amibe csak lehetett.

2020. jan. 5. 17:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!