Miért csinálja ezt állandóan az anyám? Teljesen kikészít idegileg.
Menj a könyvtárba tanulni. Ebédre se menj haza, csak vacsorázni.
Anyád a feszültségét vezeti le rajtad. Ő nem felnőtt (legalábbis mostanság), különben képes lenne az államvizsgát figyelembe venni, és a párkapcsolatát nem rádzúdítani.
Mondjuk én sem értem, miért reggel 5kor magolsz. Az minden, csak nem produktív. Tanulni is jobban lehet, ha normálisan pihensz előtte, meg anyàd sem pampogna a villanyégetés miatt.
Ez akkor is igaz, ha pacsirtatípus koránkelő vagy, mielőtt ezt hozod kifogásnak.
Azért csinálja, mert nem akarja, hogy végezz, diplomát kapj, és önálló felnőtt emberként a saját lábadra állhass.
Nézd, ha tényleg le akarsz diplomázni, akkor kemlny határokat kell húzni anyunak, vagy azonnal elköltözni a diplomáig valahova, bárkihez.
Nem baj, ha ordítasz vele, nem baj, ha hisztizik, ha cirkuszol, ha sajnáltatja magát: egy legyen a fontos: a diploma. És ha anyád szeret, akkor ezt a képbe is kell vágni: ha szeret, akkor hagy tanulni. Takarítson ő, hagyja békén a párkpacsolatodat és téged is. És ne legyen bűntudatod azért, ha ordítasz is vele, mert kiprovokálja, tehát megérdemli.
De a legjobb volna elhúzni onnan, amíg tanulsz.
Ps: hallgass rám, ha jót akarsz magadnak. Én ezt már végigcsináltam annak idején ilyen "szerető" szülőkkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!