Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálja ezt állandóan...

Miért csinálja ezt állandóan az anyám? Teljesen kikészít idegileg.

Figyelt kérdés
Államvizsga előtt állok, de folyamatosan dobálja rám a hülyeségeit. Bánt a párkapcsolatom miatt, sajnáltatja magát. Tegnap nekem esett, hogy miért nincs kitakarítva a ház. Egyszerűen nem bírja felfogni, hogy tanulnom kell. Mikor ezt megmondom neki, akkor jol fel is idegesitem magam,aztán odafigyelni sem tudok.
2019. dec. 30. 07:08
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
43%
Hát nálunk alapvetően én takarítok, ezér cserébe fizetik a bérletemet és a telefonszámlámat. Évek óta így megy. De ha nagyon meg vagyok csúszva a tanulással akkor anyukám magától kitakarít vagy besegít. Bármiféle megjegyzés nélkül.
2019. dec. 30. 08:54
 12/28 anonymousreview60 ***** válasza:
81%

Menj a könyvtárba tanulni. Ebédre se menj haza, csak vacsorázni.

Anyád a feszültségét vezeti le rajtad. Ő nem felnőtt (legalábbis mostanság), különben képes lenne az államvizsgát figyelembe venni, és a párkapcsolatát nem rádzúdítani.

2019. dec. 30. 08:54
 13/28 anonim ***** válasza:
22%
Van mellette munkahelyed netán? Ha igen érthető, ha meg nincs, ne mondd hogy nincs időd akár napi 1,5 órát takarítani mert helyben szörnyet halok.
2019. dec. 30. 09:07
 14/28 anonim ***** válasza:
20%
16, a munkahely se nagyon lehet kifogás, sokan oldják meg munka, család mellett. Arról nem beszélve, hogy az államvizsga semmi újat nem követel, csak az elmúlt évek alatt elsajátított anyag rendszerezése. Akinek dec. 30-án hajnalban magolni kell hozzá, az vagy béne vagy hazudik.
2019. dec. 30. 09:15
 15/28 Davandaa ***** válasza:
82%
Szerintem az lenne a legjobb ha nem otthon tanulnál. Ülj be a könyvtárba vagy valamelyik ismerősnél ahol csend van és tudsz koncentrálni. Jobb megoldást nem tudok. Sok sikert az államvizsgához, remélem sikerül!
2019. dec. 30. 09:17
 16/28 anonim ***** válasza:
29%

Mondjuk én sem értem, miért reggel 5kor magolsz. Az minden, csak nem produktív. Tanulni is jobban lehet, ha normálisan pihensz előtte, meg anyàd sem pampogna a villanyégetés miatt.

Ez akkor is igaz, ha pacsirtatípus koránkelő vagy, mielőtt ezt hozod kifogásnak.

2019. dec. 30. 09:49
 17/28 anonim ***** válasza:
27%

Azért csinálja, mert nem akarja, hogy végezz, diplomát kapj, és önálló felnőtt emberként a saját lábadra állhass.

Nézd, ha tényleg le akarsz diplomázni, akkor kemlny határokat kell húzni anyunak, vagy azonnal elköltözni a diplomáig valahova, bárkihez.

Nem baj, ha ordítasz vele, nem baj, ha hisztizik, ha cirkuszol, ha sajnáltatja magát: egy legyen a fontos: a diploma. És ha anyád szeret, akkor ezt a képbe is kell vágni: ha szeret, akkor hagy tanulni. Takarítson ő, hagyja békén a párkpacsolatodat és téged is. És ne legyen bűntudatod azért, ha ordítasz is vele, mert kiprovokálja, tehát megérdemli.

De a legjobb volna elhúzni onnan, amíg tanulsz.

Ps: hallgass rám, ha jót akarsz magadnak. Én ezt már végigcsináltam annak idején ilyen "szerető" szülőkkel.

2019. dec. 30. 09:54
 18/28 anonim ***** válasza:
80%
Beszéljétek meg: Pl.:Anya, ma úgy tervezem, hogy délelőtt tanulok, ebéd után porszívózok. Holnap meg ebéd után ...
2019. dec. 30. 10:03
 19/28 anonim ***** válasza:
35%
Szegény hamupipő, aki nyolc órákat tanul.. és nincs fél órája hogy az anyja ne játsszon cselédet mellette.
2019. dec. 30. 10:08
 20/28 anonim ***** válasza:
22%
Amúgy meg babám, nem pár nap alatt kell bevágni az éves anyagot, akkor nem kell játszania mártírt vizsga előtt.
2019. dec. 30. 10:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!