Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire szégyelleni való,...

Mennyire szégyelleni való, hogy a szüleim távolságtartast kértek ellenem?

Figyelt kérdés

Anyummal nagyon elfajultak a dolgok és nagyon rossz kapcsolatunk volt. Elég durván megalazott és passzívan bántalmazott kiskoromban. Ez alatt azt értem, hogy inkább passzív agressziót kaptam a részéről, és nem fizikait. De ez is épp elég volt. Végül odáig fajult a dolog, hogy nekimentem többször anyának. Nem azt mondom, hogy ez szép dolog vagy elnezheto, de eszkoztelennek és tehetetlennek éreztem magam vele szemben és eldurrant az agyam attól ahogy viselkedett velem. Végül a verekedesunk után tavolsagtartast kértek ellenem 2 hónapra. Ez nagyon megviselt és nagyon szégyellem magam. Úgy érzem, aki ezt tudja rólam, azt gondolja, hogy egy elmebeteg bűnöző vagyok, mert általában ilyen emberek ellen kérnek ilyet. Úgy érzem ez egy bélyeg rajtam és rossznak érzem magam. És nemtudom elengedni és megemeszteni az egészet, hogy ez történt.

25L

2019. dec. 25. 18:20
 121/154 A kérdező kommentje:
Nem ritka jelenség, hogy az agresszív szülő agresszív válaszreakciot kap. Aztán meglepődik és ertetlenkedik. Mégis mit várt. És a végén a gyerek a szar, gonosz, rossz, neveletlen hálátlan szemtelen dög.
2019. dec. 27. 20:47
 122/154 anonim ***** válasza:
19%
Nem érted. És nem is fogod megérteni. Nincs rá képességed, hogy kiláss a saját fejedből. Fogsz te még verekedni, ha így legitmizálod. Csak majd mással. 5-6 évenként lesz egy verekedésed. Ahogy másoknak is, akik így működnek...
2019. dec. 27. 20:52
 123/154 A kérdező kommentje:
Neharagudj de óriási baromságokat beszélsz. Az hogy valaki egyszer verekedett meg nem azt jelenti hogy fog máskor is. Vagy ennyi erővel ha majd te egyszer netalántán verekedesbe kerülnel, majd rád lehetne sütni, hogy fogsz te meg majd. Ekkora baromságot. Az 5 - 6 év meg megnagyobb baromság. Miért pont 6? Ennyi erővel legyen 2-3,ha ennyire bizonyítani akarod a baromságot.
2019. dec. 27. 20:55
 124/154 A kérdező kommentje:
Már csak azért is baromság, mert korábban sosem verekedtem es sosem volt jellemző rám az agresszió, mert inkább magam ellen fordítottam mint más ellen. De ha te ennyire bizonygatni akarod hát legyen igazad. Te is csak annyit tudsz, hogy kB beallitod "figyelőbe", hogy mikor válaszol valaki a kérdésre és itt eléd ki a sanyarú életed már bocs. Meg jó hogy én tudom milyen ember vagyok igazából, amit te nem. Csak láthatatlanban vadaskodsz miközben nem látsz bele az életembe és "jóst" játszol az 5-6 eveddel.
2019. dec. 27. 21:01
 125/154 anonim ***** válasza:
51%
Nem azért jelentette ki hogy fogsz te még verekedni mert egyszer megtetted. Hibázni emberi dolog és mert egyszer valaki hibázott nem jelenti azt hogy újra fog. De te fogsz, mert nem látod be hogy hibaztal. 13 oldalon keresztül mentegeted és sajnaltatod magad. Pedig leírtam én is milyen életem volt apám mellett és azt is hogy ennek ellenére soha nem jutott eszembe megutni, hanem osszecsomagoltam és eljöttem. De nem, te csak mondogatod hogy neked milyen szörnyű volt.... Képzeld a bíróság pl pont leszarja hogy neked milyen gyerekkorod volt ha egyszer bűncselekményt kovettel el. Vannak bizonyos határok a civilizált emberek között amiket semmilyen körülmények között nem lehet atlepni. Te egy ilyen határt léptél át. De szerinted ez rendben van.... És ez az amiért azt mondjuk hogy nem vagy normális.
2019. dec. 27. 21:02
 126/154 anonim ***** válasza:
4%
De fordítsuk meg a dolgot: vajon én miért költöztem el és mondtam viszlatot ahelyett hogy szétvertem volna apám fejét? 🤔 Oh várj, lehet hogy azért mert én normális ember vagyok és úgy viselkedtem mint egy ilyen szituációban a normális emberek?
2019. dec. 27. 21:05
 127/154 A kérdező kommentje:
Tehát az bűncselekmény, hogy én nekimentem és osszeverekedtem az anyámmal azért mert bántalmazott, de az nem az, hogy ő ok nélkül vert és bántalmazott kiskorom óta? Milyen igazság ez? És kinevel belőlem egy olyan embert akinek szemelyisegzavara van és még csodálkozik hogy ilyen formában tör a felszínre. Örülök neki, hogy még én vagyok a nem normális és a bűnös. Mert aztán anyám normális lehet. Örülök neki, hogy ő fel van mentve minden alól.
2019. dec. 27. 21:08
 128/154 A kérdező kommentje:

Legyek csak én a nemnormalis.. Ha téged ez tesz boldoggá, hogy százszor leirod és vered a melled hogy te normálisan reagaltad le én meg nem normálisan akkor érezd jobb embernek magad. Ha nincs ennél fontosabb dolgod így péntek este 9kor, mint a kérdésemet lesni és minősíteni folyamatosan.

👍

2019. dec. 27. 21:10
 129/154 anonim ***** válasza:
4%
Jobb embernek érzem magam mert az is vagyok. :D de látod erre nem tudsz értelmesen reagálni, erre is csak támadni és duzzogni hogy "akkor érezd magad jobb embernek". Nem ám az hogy "oké igazad van, én csesztem el" áhhh.... Senki nem mentegette anyádat, nem tudom ezt honnan veszed. Egyszerűen csak azt mondjuk hogy azért mert ő ezt vagy azt csinálta attól még nincs rendben hogy te is azt teszed. Legalábbis nagyon félre ment valami az ertekrendedben ha azt hiszed azért mert szar gyerekkorod volt akkor rendben van hogy elvered.
2019. dec. 27. 21:16
 130/154 A kérdező kommentje:

Igen igazad van, eléggé eltorzitotta a viselkedesem a nevelése. Ha egy kutyát agresszívan nevelek, akkor hetszentseg hogy a kutya agresszív lesz. Csoda lenne ha nem az lenne. Hogy ettől rossz e? Nem. A gazda felelőssége, hogy mit nevel belőle. Most ez csak egy példa..

Persze lehet mondani, hogy az egy kutya, én meg ember aki gondolkodik, ettől függetlenül persze lehetett volna máshogy is lereagalni ezt a helyzetet. Elmenekulni otthonról, vagy akármi,akkor sajnos nem ezt tettem, inkább agresszív akartam lenni, azt hittem valamit elerek vele. Ha máshogy nem, hát ezzel próbáltam felhivni a figyelmet. Nem így kellett volna tennem, akkor meg emelt fővel is tavozhattam volna a kapcsolatból, ami csak öt minősítette volna. Mostmar engem is. Nem arról van szó, hogy ne merném kimondani azt, hogy valamit rosszul tettem. Simán kimondom. De azt viszont nem fogom elturni, hogy mindenki elhordjon mindennek, miközben ezen kívül semmit nem tudnak rólam az égvilágon. Én ha meghallanam valakiről hogy megveri a szüleit, valószínűleg frászt kapnék és ellenszenvet éreznek az illetővel szemben. De ez talán tartana pár óráig - napig. Logikus ésszel az ember ilyenkor a háttért kezdi el vizsgálni, vajon miért tette amit tett. Sok esetben olya durvan bántak az illetővel, hogy a szülő meg is érdemelné, hogy megussek vagy visszakapja, max a tisztelet miatt nem lehet megtenni, vagy amiatt nem, hogy ne sullyedjel le hozzá. Van egy két szülő, aki rohadtul nem sajnálja a gyereket hogy mit tesz vele. Akkor fordítva miért kellene? Max az esze miatt nem üt vissza valaki, nem azért mert nem tenné meg legszivesebben. Hát én akkor nem az okos döntést hoztam.

2019. dec. 27. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!