Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felnőttként folyton pénzt...

Felnőttként folyton pénzt adnak ajándékba. Hogy utasítsuk vissza?

Figyelt kérdés

Elég jól kereső felnőttek vagyunk, kb ötszöröséből élünk, mint a szüleink. Mégis még mindig pénzt adnak ajándékba, sokszor már pofátlan formában. Legutóbb az anyósom egy étteremben, az asztal alatt dugdosta oda a fiának az 5ezrest. Vagy pl legutóbb az asztalra dobták a pénzt, kb mint egy prostituáltnak, hogy tessék, vegyünk magunknak karácsonyra, amit akarunk, úk úgysem tudják (vagy nem akarják tudni...), hogy minekünk mi tetszik.

Nekem elegem van már ebből, és ezerszer visszautasítottuk a pénzt, de volt, hogy még így is a zsebünkbe erőltették. Kb össze kellene durván veszni velük ezen, hogy leálljanak. Nincs szükségünk a pénzre, ráadásul évek óta ezt csinálják, pedig mi sokkal többet keresünk. Mi mégis szánunk időt az ajándékok kiválasztására, míg ők csak odavágják hozzánk a pénzt, mit sem törődve az önérzetünkkel vagy azzal, hogy nem ez az ajándékozás értelme.

2019. dec. 19. 14:37
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
87%

20-ra:

De igen, ez Magyarországon is jellemző ajándék.

Ha a kérdező (ill. párja) szülei kicsit intelligensebbek lennének, akkor így is rendezhetnék az ajándékozást. De az ember a szüleit ill. párja szüleit nyilván nem tudja átnevelni.

2019. dec. 21. 00:43
 22/25 anonim ***** válasza:
84%
Add tovább a szegényeknek.
2019. dec. 21. 12:12
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Ne hisztizzél már, vedd el a pénzt, köszönd meg, és akkor legközelebb nem az asztal alatt fogják dugdosni. Ők ezt szánják ajándékba és kész, lehet agonizálni, hogy bezzeg te mennyit gondolkodsz a megfelelő ajándékon, de semmi értelme. Az emberek különbözőek, van akinek nyűg az egész ajándékmizéria, és rövidre zárja egy kis pénzzel. Idősebb korban pláne nem szívesen megy el plázázni valaki a legnagyobb tömegbe. Az ajándékkártya egyébként ugyanez, az is csak pénz, csak korlátozott elköltési lehetőséggel. Azt meg végképp nem értem, hogy mi köze a dolognak ahhoz, hogy mennyit keresel.
2019. dec. 21. 13:43
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem Karácsony tekintetében kétféle embertipus létezik: az egyik olyan, mint a tesóm, már novemberben elkezd hívogatni, hogy mit vegyen a gyerekeknek, utána még vagy húszszor megcsörget ugyanezért klf boltokból. A másik meg olyan, mint én, aki stresszrohamot kapok még a fenyőillatú wunderbaumtól is, nemhogy magától az egész kényszeres karácsonyi össznépi őrülettől. Na, én pénzt adok a gyerekeinek (fiatal felnőttek) mindig, a nejemmel meg egymásnak semmit nem veszünk soha és pont lesz@rom, ki, mit gondol, mert megúszom a stresszhelyzetet.

Sztem kérdező az 1. kategóriába, míg anyósáék a 2-ba tartoznak.

2019. dec. 22. 17:03
 25/25 A kérdező kommentje:
Nem talált, én is herótot kapok még a karácsony szó hallatától is. :D Csak lennénk már túl rajta! De nem is ragaszkodom az ajándékokhoz, hanem pont a szülők, akik csak pénzt adnak. "Mert mégiscsak illik valamit" címszóval - de ehhez ragaszkodnak.
2019. dec. 22. 17:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!