Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felnőttként folyton pénzt...

Felnőttként folyton pénzt adnak ajándékba. Hogy utasítsuk vissza?

Figyelt kérdés

Elég jól kereső felnőttek vagyunk, kb ötszöröséből élünk, mint a szüleink. Mégis még mindig pénzt adnak ajándékba, sokszor már pofátlan formában. Legutóbb az anyósom egy étteremben, az asztal alatt dugdosta oda a fiának az 5ezrest. Vagy pl legutóbb az asztalra dobták a pénzt, kb mint egy prostituáltnak, hogy tessék, vegyünk magunknak karácsonyra, amit akarunk, úk úgysem tudják (vagy nem akarják tudni...), hogy minekünk mi tetszik.

Nekem elegem van már ebből, és ezerszer visszautasítottuk a pénzt, de volt, hogy még így is a zsebünkbe erőltették. Kb össze kellene durván veszni velük ezen, hogy leálljanak. Nincs szükségünk a pénzre, ráadásul évek óta ezt csinálják, pedig mi sokkal többet keresünk. Mi mégis szánunk időt az ajándékok kiválasztására, míg ők csak odavágják hozzánk a pénzt, mit sem törődve az önérzetünkkel vagy azzal, hogy nem ez az ajándékozás értelme.

2019. dec. 19. 14:37
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
74%

És akkor mi lenne a megoldás szerinted? A kedvedért ők is álljanak be az ajándékozósdiba?

Ez amerikai szokások majmolása. Régebben szülők és felnőtt gyerekek egymást csak vendégül látták (italt és virágot vagy édességet visz vendég a vendéglátónak), az unokák kaptak nagyszülőktől ajándékot.

2019. dec. 19. 15:31
 12/25 anonim ***** válasza:
87%

Akkor inkább ne adjanak semmit szerintem!

A kérdezőnek és a családjának úgyis mindene megvan.

Az ember vagy adjon jószívvel, figyelmesen és kulturált módon, vagy ne agyon semmit! Ha tényleg mindenkit csak annyira érdekel a másik, hogy levágnak az asztalra egy ötezrest, akkor az egész “ajándékozást” tényleg el lehetne felejteni.

2019. dec. 19. 15:41
 13/25 anonim ***** válasza:
92%

Nekem nagymamám pénzt szokott adni, pedig felnőtt vagyok. De ő cuki módon, direkt vesz kis borítékot, valamikor ad egy csokit mellé,vagy bonbont, vagy ha nem is akkor is normalisan adja oda. Nem dugdosva odabaxva. Az idősek ilyenek, benne pl él a " tamogatasi ösztön" de hozzateszem latszik jó szívvel adja.

Lehet nektek is pénzt kéne adni. Meg ha bunkón adják megjegyezni hogy így nem kell. Indulás előtt megnézni nem dugták e el valahova a ruhátokba stb. Ha igen visszaadni. Talan ebből értenek, ha anormalis beszélgetésből nem. Mondjuk sok reményt nem fűzök hozzá.

Nem értem miért osztanak a többiek persze jobb mint a 100. Bizbasz, ok. De ne így. Akkor vegyen egy finom likőrt/ csokit amit szerettek. Kész, nem kell túllihegni az ajandék témát.

2019. dec. 19. 16:00
 14/25 anonim ***** válasza:
98%

Kérjétek meg őket, ha annyira pénzt akarnak adni akkor legalább tegyék egy szép borítékba, írják rá a neveteket és tegyék a fára. Annak már van ajándék érzése. Egyékbént én vissza ajándékoznám nekik az összeget vagy egy kicsivel többet "tessék ha ti is így, akkor mi is így"

Ha adtok nekik jó előre kívánság listát akkor is ez megy? Pl ágyneműhuzat, díszpárna, serpenyő st és akkor csak ki kell választamiuk egyet.

2019. dec. 19. 16:03
 15/25 anonim ***** válasza:
89%

Mi lenne, ha a párod beszélne a szüleivel?

Nem ismerem a szülőket, de lehet, hogy nem is sejtik, hogy csak úgy odaadni a pénz nem szokás. Nem mindenki végzett illemtanfolyamot. Részükről a jószándék látszik és nem a Ti megalázásotok. Ezt így fogjátok föl és ne akarjatok velük EMIATT összeveszni! Te lennél - Kedves Kérdező - a rossz, aki a fiukat elidegenítetted tőlük. Gondolj erre is!

Mi lenne, ha ajándékozási alkalom előtt egy ártatlan beszélgetés során "elszólnátok" magatokat, hogy a közeljövőben szeretnétek venni (valamit, ami az ő teherbírásukba belefér). Más rokonokkal is megbeszélhetnétek (ha ők is szoktak ajándékot adni nektek), hogy dobják össze a pénzt többen és vegyenek Nektek rajta valami értékesebbet. Az is jó megoldás lenne, ha Ti esetleg az ő ajándékpénzüket megfejelve 1-2 ezressel ugyancsak pénzt adnátok nekik.

A jószándékot lássátok a szülőknél és ne azt, ha pénzt adnak, asztalra téve vagy asztal alatt odadugva. Ugye, az az asztalra dobás sem volt odadobás, mint egy prostinak, legfeljebb valóban odatették az asztalra, de aligha "dobták". Emlékezz csak vissza, hogyan is történt!

2019. dec. 19. 16:52
 16/25 anonim ***** válasza:
29%

5-ös, nem csak a meny jómódú, hanem a fiuk is.

Te viszont mérhetetlenül ostoba vagy és korlátolt.

2019. dec. 19. 16:56
 17/25 A kérdező kommentje:
Én úgy látom, abszolút nem érdekli őket, mi mit szeretnénk, esetleg mi lehetne jó ajándék nekünk. Ha megkérdeznék mindig a másikunkat, tudnánk jó ajándékötleteket adni a párunkról, de nem is próbálkoznak, egyszerűen a pénzadás az alap náluk. Nem akarnak ezzel foglalkozni, csak egy nyűg nekik az ajándékozás, de azért elvárják tőlünk, hogy mi vegyünk nekik mindenfélét. Mert mi nem sajnáljuk erre az időt, mint ők. Mikor felhozzuk minden évben, hogy befejezhetnénk a több tízezres ajándékozgatást, félremagyaráznak, hogy de hát illik meg stb. Szerintem pedig pénzt az asztalra dobni, hogy "vegyél magadnak valamit" nem illik.
2019. dec. 19. 17:43
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem várják el tőletek sem az ajándékot. Persze, ha azt kérdezed, hogy "miért ti nem örültök ha személyre szóló ajándékot adunk?", arra csak az lehet az udvarias válasz, hogy örülne. Ezt meg ne gondold tovább, hogy el is várják...

Az is tök átlagos, hogy a nagyszülők gyerekeikkel vetetik meg unokáik ajándékát, mert a szülők tudják, hogy mi az ami éppen menő a gyerekeknél (ami éppen valami trendi rajzfilmhez kapcsolódik).

2019. dec. 20. 10:30
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

"Nem akarnak ezzel foglalkozni, csak egy nyűg nekik az ajándékozás"

Őszinte legyek? Nekem is az! És azt hiszem, a férfiak 80%-ának ugyanígy. (Nőknél nem tudnék arányt mondani, de biztos köztük is vannak így.)

És egyetértek 18-assal, szerintem ők sem várják el az ajándékot, legalábbis tárgyi formában. Szerintem ezt csak te képzeled be magadnak.

Ha nektek nem nyűg ajándékot venni (kitalálni, utána járni), akkor vegyetek és ne pampogjatok ezen. Ha nektek is nyűg, akkor meg adjatok ti is pénzt, szép karácsonyi üdvözlőlappal együtt borítékban.

Szerintem is a lehető legrosszabb megoldás, hogyha megveszik azt, ami semmire se jó, és az éles nyelvű menyük csak kritizálni fogja otthon, hogy milyen hülyeséget vettek megint.

2019. dec. 20. 10:42
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Magyarorszagon nem szokas ajandekutalvanyt venni?

Itt kint minden boltnal van ajandekutalvany amit tetszoleges ertekben lehet vasarolni es aki megkapja az abban a boltban levasarolhatja barmire.

Meg a starbucksnak is van ajandekutalvanya.

Ez azert jobb megoldas mint a penz.

2019. dec. 21. 00:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!