Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felnőttként folyton pénzt...

Felnőttként folyton pénzt adnak ajándékba. Hogy utasítsuk vissza?

Figyelt kérdés

Elég jól kereső felnőttek vagyunk, kb ötszöröséből élünk, mint a szüleink. Mégis még mindig pénzt adnak ajándékba, sokszor már pofátlan formában. Legutóbb az anyósom egy étteremben, az asztal alatt dugdosta oda a fiának az 5ezrest. Vagy pl legutóbb az asztalra dobták a pénzt, kb mint egy prostituáltnak, hogy tessék, vegyünk magunknak karácsonyra, amit akarunk, úk úgysem tudják (vagy nem akarják tudni...), hogy minekünk mi tetszik.

Nekem elegem van már ebből, és ezerszer visszautasítottuk a pénzt, de volt, hogy még így is a zsebünkbe erőltették. Kb össze kellene durván veszni velük ezen, hogy leálljanak. Nincs szükségünk a pénzre, ráadásul évek óta ezt csinálják, pedig mi sokkal többet keresünk. Mi mégis szánunk időt az ajándékok kiválasztására, míg ők csak odavágják hozzánk a pénzt, mit sem törődve az önérzetünkkel vagy azzal, hogy nem ez az ajándékozás értelme.

2019. dec. 19. 14:37
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
66%
Jobb lenne megkapni a 3. konyhai robotgépet, vagy 4 számmal kisebb pulcsit?
2019. dec. 19. 14:42
 2/25 anonim ***** válasza:
95%
Hát a pénzdugdosás meg asztalra lecsapkodás télleg fura, de ez szerintem még mindig jobb, mintha haszontalan kacatokra költenének. Gondolom ők úgy érzik, ezzel tudnak segíteni nektek és még mindig támogatni akarnak, holott már rég nem szorutok rá.
2019. dec. 19. 14:42
 3/25 anonim ***** válasza:
79%
A keresztanyám és nagymamám is ezt csinálták. Pedig mi meg külföldön dolgozunk, dokkal többet keresünk. Nekem ajándék sehogy se kell, nem kell felesleges extra cucc.
2019. dec. 19. 14:44
 4/25 anonim ***** válasza:
88%
Nem értem miért nem fogják fel, szerintem nem is akarják. Vagy felfoghatatlan nekik hogy jól kerestek, nem vagytok rájuk utalva. Rájuk kell szólni ha meglátod hogy dugdossák a pénzt, hogy nem kell dugdosni köszönitek szépen. De gondolom ezek a körök megvoltak, maskülönben nem ide írnal. Kisse lealázó szerintem hogy oda...sszak nektek. Szerintem dugdussátok vissza, ha az egyenes beszédnek semmi haszna. Vagy beszéljetek meg hogy sem Ti sem ők nem adnak semmit. Lehet csak ezérr csinálják, mivel ők kapnak valamit, " visszaadják". Az idősebb generácionak ez mániája ( bocs akinek nem inge..)
2019. dec. 19. 14:46
 5/25 anonim ***** válasza:
23%
Te vagy a jómódú meny, és utálod a csóró anyósodékat. Ennyi.
2019. dec. 19. 14:48
 6/25 anonim ***** válasza:
59%

Jajj de sajnallak kedves kérdező. Tukmaljak rad a penzuket.

Mondjuk arra nem gondoltal, hogy ha mat nincs ra szukseged, akkor egy mosoly kisereteben elteszed, majd odaadod egy raszorulonak? Vagy egy civil egyesuletnek?

Gondolom nem. Inkabb jossz a gyakorira sajnaltatni magad, hogy milyen rossz sorod van hogy a rokonok penzt adnak nektek..

Rohej

2019. dec. 19. 14:52
 7/25 anonim ***** válasza:
66%

Egész egyszerűen nem érdeklitek őket.

Van bennük egy megfelelni akarás vágy, hogy hát azért a gyermeket támogatni kell, ezért itt egy 5000-es, de ennyi, és ennél több időt és energiát mi aztán nem szánunk rátok!

Ajándékot keresni, kitalálni, hogy minek örülnétek, netalán vinni egy tálca finom süteményt, bármi amihez minimális időt vagy energiát kellene befektetni? Áh, dehogy, még mit nem, inkább itt egy 5000-es, aztán örüljél hülye gyerek!

Ha jobb nem jut eszedbe, akkor adj nekik te is minden alkalomra pénzt, ugyanúgy egy 5000-est, de semmi ajándékcsomag vagy boríték, hanem bszd le te is az asztalra, aztán hátha leesik nekik, hogy mekkora tirpákság, amit csinálnak!

2019. dec. 19. 15:02
 8/25 anonim ***** válasza:
94%
Legközelebb adjatok nekik ti is pénzt.
 9/25 anonim ***** válasza:
83%

Inkább örülnél neki!

Én mindig inkább pénzt kérnék, mintsem hlyeségeket és felesleges lomot, mert így azt vennék belőle, amire épp szükségem van.

De ha nektek ennyire nem kell a pénz, akkor is fogadjátok el, legyetek érte hálásak és adományozzátok egy számotokra kedves ügy érdekében árváknak vagy állatmenhelynek vagy kórháznak stb.

Bunkóság ajándékot nem elfogadni, még ha "csak" pénz az, ők ezt adják szeretettel, te meg itt hálátlanul ócsárolod őket - hát meg sem érdemled....

Adjátok rászorulóknak, az úton kéregető koldusnak vagy akárkinek, aki örülne neki, vagy utaljátok át a bankszámlámra, ha nektek nem kell !

10/25 anonim ***** válasza:
97%

"Vagy pl legutóbb az asztalra dobták a pénzt, kb mint egy prostituáltnak, hogy tessék, vegyünk magunknak karácsonyra"

Remélem azért láttok különbséget eközött, és aközött, hogy mondjuk egy borítékba egy szép karácsonyi üdvözlőlap mellé van becsúsztatva a pénz!

2019. dec. 19. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!