Megígértem Anyámnak hogy elmegyek orvoshoz. Most hazudjak neki inkább?
A betegségemre a TB alapú ellátás nem nagyon vált be. Most is februárra kaptam időpontot és a kezelések sem érnek sokat sajnos. Létezik egy injekciós kezelés amit nem támogat az állam, azzal kicsit jobban lehetnék, másoknak bevált.
Anyám rábeszélt, hogy menjek el, foglaltam is időpontot. Viszont otthon a feleségem összeveszett velem, hogy nincs erre pénzünk és azonnal mondjam le. Le is mondtam ma reggel az egészet, már amúgy is megszoktam hogy így vagyok. Eddig is elvoltam nagyjából, bár 2 hónapja nagyon rosszul vagyok, de át szokott menni előbb-utóbb.
Most Anyámnak mit mondjak? Elmondjam hogy nem megyek el, de akkor összeveszik majd a feleségemmel? Vagy hazudjam hogy kivizsgáltak és megkapom a kúrát inkább aztán majd februárban elmegyek TB alapon?
A dilemmám a Karácsonnyal van, mert Anyám biztosan kiszúrja ha rosszul vagyok. Többször is próbáltam magam megjátszani, azt hittem Oscar díjas alakítást nyújtottam (mások észre sem vették), aztán Anyám megölelt és mondta, hogy “nagyon rosszul vagy kisfiam?”
Sajnos pénzzel nem tud segíteni a családom, mindenképpen a saját családi kasszánkból tudnám kezeltetni magamat.
Akinél saját hitelmentes ház van, nincs autó se és így sem telik évi egy nyaralásra, az nem hogy nincs rendben anyagilag, de valamit k_rva szarul csinál.
Bár ja, valószínűleg kamu az egész...
Te egy nagy papucs ember vagy. Mindenki osztja az észt neked csak te magad sem tudod mit akarsz.
Anyukád keresi a betegségedre a megoldást, mert téged nem is érdekel ez a dolog. A feleséged meg ezt látja és pont azt mondja, hogy csak azért mert az anyád tud googelezni ne költsél vagyonokat erre.
Esetleg neked kéne eldönteni, hogy mit is akarsz. Elöször is neked kellene eldönteni, hogy ez így jó neked vagy akarsz mást tenni. Aztán utánna járni mi is ez a kezelés, tényleg hazsnos-e, tényleg a te esetedben is lehet-e használni. Ha a feleségednek azt mondod, hogy drágám találtam egy kezelést és habár drága de ez és ezt csinálják, kiszeretném próbálni, mert azt érzem ez majd jó lesz, akkor a feleséged bizopnyára azt mondja, hogy csináljad.
De ha azt látja, hogy az anyád eléd tett valamit, (anyád is azért csinálja mert látja, hogy tesze tosza vagy és amúgy inkább szenvedsz mint, hogy keresd a megoldást), akkor jól érzi, hogy csak anyád kedvéért csinálod.
Döntsd el te, hogy tényleg akarod-e ezt a kezelést vagy sem. Ès akárhogy is döntesz legyél határozott és vagy csináld végig, vagy mond el, hogy nem akarod végig csinálni.
Gonosz, rosszindulatú emberekkel van tele ez az oldal sajnos. Nem írom le a betegségemet mert azzal is visszaéltek, kigúnyoljátok az embert! És nem 100 ezer forint a kezelés. “Alleluja-hitelt” meg nem fogunk felvenni, hogy még elveszítsük esetleg az otthonunkat is ha baj lenne és nem tudjuk fizetni.
Attól hogy nincs hitelünk nem vagyunk milliomosok egy gyerek mellett! Elhiszem hogy a mamihotelből könnyű okoskodni hogy kamu a kérdés. Egy közalkalmazotti fizetésből meg egy közalkalmazotti gyedből aztán nagy életet lehet élni. De majd megtudjátok ti is milyen a munka világa. A HR-es barátaim mesélik hogy a királyfi-királylányok jönnek a munkahelyekre 600-800 ezres bruttó fizetési igénnyel pályakezdőként. És ezt van pofájuk bemondani.
Egyszer én is írtam ki kérdést családi konfliktusról, amihez köze volt egy betegségemnek. Nem akartam kirészletezni magát a betegséget, mert rossz volt beszélni róla, névtelenül is. Volt olyan válaszoló, aki már az orvosi papírjaimat akarta látni... (vissza kéne hozni a Mónika-showt a szegény, szaftos storyra éhező netes közönségnek.)
A te kérdésed is inkább családi, mint orvosi. Újra beszélned kell a nejeddel, mert számodra ez még nincs megoldva. Ha az orvosod javasolta az új fajta, még nem támogatott kezelést, akkor biztos lehetsz benne, hogy a TB támogatott verzió a nullával egyenlő. Ha csak hallottad, hogy másoknak bevált, akkor előbb kérd ki az orvosod véleményét. Ha már biztos vagy abban, hogy ez az, ami kell, akkor ültesd le az asszonyt és határozottan közöld vele, hogy muszáj belevágni. A gyerek is inkább éljen szerényebben, de legyen sokáig egy szerető apja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!