Hazudjak vagy ne és legyen sértődés belőle?
Egyetemről megyek haza a hétvégén, de a szüleimnek azt mondanám, hogy egy nappal később megyek, hogy azt a napot a barátaimmal töltsem. Ha ezt így elmondanám a szüleimnek, kiborulnának, hogy nem ők az elsők és mással szívesebben töltöm az időmet. Nem kezelnek felnőttként, emiatt már néha hazugságokra kényszerülök.
Mit gondoltok erről?
Hazudni minek?
Eleinte megsértödnek, aztán idövel megszokják, hogy nemcsak belölük áll az életed.
Mellesleg ha véletlen tudják meg - "lebuksz" - akkor sokkal nagyobb sértödés lesz belöle.
Mondj igazat, ha sertodes lesz belole az nem a te problemad. Nem vagy mar gyerek. Akar azt is megtehetned hogy haza sem mesz.
Egyetemista koromban volt hogy 2 honapig sem voltam otthon, mert mas dolgom volt. Pedig tok jo a kapcsolatom a szuleimmel. Soha nem problemaztak emiatt.
Én ezt nem értem, ne haragudj. Megmondod a szüleidnek, hogy X napon mész haza HOZZÁJUK. És ez így is lesz igaz.
Hogy előtte is a városban vagy? Ahhoz 1. kinek mi köze (felnőtt ember vagy, oda mész, ahova akarsz és azt csinálsz, amit akarsz), 2. nem is mondtad egy percig sem, hogy addig a városba sem teszed be a lábad, hanem azt mondtad, hogy haza, hozzájuk mikor mész, és ez igaz is.
Ennyi.
Felnőtt ember így oldja meg a dolgot. Nem hazudtál, nem hallgattál el semmit, de a saját életedet éled, ez a programod, kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!