Hogyan értessem meg velük minden sértődés nélkül?
Most mentem egyetemre egy másik városba és szüleim folyamatosan hívogatnak, hogy mi van velem, hogy vagyok, milyen az egyetem stb. Tegnap voltunk bulizni pár haverommal mondván, hogy majd később beszélünk. Majd amikor újra beszéltünk, elkezdtek hegyibeszédet tartani arról, hogy nem igaz, hogy csak a bulizáson jár az eszem stb. Mondtam nekik, hogy el kéne fogadniurk, hogy nem vagyok már többé kisgyerek és jó lenne ha nem hívogatnának folyamatosan, de mindezek ellenére ugyanúgy folytatják. Valamint folyamatosan kérdezgetik, hogy van-e barátnőm, mert sosem mondok róla semmit. Nos, eddig csak szexkapcsolataim voltak, mivel egyrészt nem érezem még magam késznek egy komoly kapcsolatra, másrészt szüleim túlbuzgósága miatt sem szeretek minden egyes dologról beszámolni az életemről.
Mint említettem, már utaltam rá, hogy ez zavar, de sajnos nem vették a lapot. Csupán nem szeretném, ha rossz néven vennék ezt az egészet.
19/F
Közöld velük, hogy elég csak heto egyszer telefonálniuk.
Ha tényleg nagyon udvarias szertnél lenni akkor mond meg nekik, hogy lelkiismeretfurdalásod van a telefonszámla miatt vagy ilyesmiket...
Szegény szüleid nehezen viselik, hogy kiszállt a fiókájuk a fészekből. Nehéz dolog nagyon elengedni a gyereket. Van testvéred?
Meg lehetne ám ezt a helyzetet oldani könnyen. Beszéljétek meg, hogy minden nap egy bizonyos időpontban hivjanak - mondjuk este 10-kor vagy reggel 8-kor, vagy hát amikor nektek jó. Az én esetemben anno este 10 volt az időpont. És akkor szánj rá fél órát, és mesélj nekik. A suliról, a tanulnivalókról, a gyakorlatokról, ha sportolsz arról, mindegy miről, csak mesélj nekik, hogyha letetted a telefont, akkor utána őnekik legyen miről beszélgetniük veled kapcsolatban. Ha most kerültél egyetemre akkor van sok élményed, a városról, ahova költöztél, a koleszról vagy albérletről, a csoporttársakról, stb. Mesélj akármiről, csak mesélj, legyen téma az életedből. A bulikról és a szexről ne mesélj. Időnként megemlithedted, hogy éppen randiztál egy helyes szőkével, és akkor ettől megnyugszanak.
Nehéz pszichikai állapotban vannak a szüleid, eltelik pár hónap, mire megszokják, hogy felnőtt lett a gyerekük. De majd megszokják, csak segits nekik ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!