Anyósom azt szeretné, ha két hónapos babám egy hétig
náluk nyaralna, szerintetek hogyan értessem meg vele
sértődés nélkül, hogy ebbesemmiképp nem megyek bele?
Figyelt kérdés
Anyósomék 200 km-re laknak tőlünk. Nemrég hívott telefonon és lelkesen bejelentette, hogy hajlandóak egy hétig vigyázni a két hónapos kislányomra, hogy én pihenhessek. Próbáltam udvariasan, de határozottan elmagyarázni neki, hogy ez lehetetlen, maga a kérés is abszurd. Próbáltam türelmes lenni, még az olyan megjegyzéseire sem reagálni udvariatlanul, hogy hiszen ez a baba már eheti, amit ő főz, nincs szüksége mindig az anyjára. Persze így is megsértődött, a fejemhez vágta, hogy biztosan azért nem bízom rájuk, mert nem kedvelem őket, HISZEN a szülésnél sem lehettek ott. Erre már csak hápogni tudtam... még a saját édesapámat sem szerettem volna akkor magam mellett, nemhogy apósomat... Párom volt velem és édesanyám, mivel ő volt a szülésznőm. Nem is értem, hogyan jutott ilyen eszébe. Párom még nem ért haza, inkább őt kérném meg, hogy beszéljen a szüleivel. Anyósom azóta is folyamatosan hív, de inkább nem veszem fel addig. Ti mit tennétek?
Mit tennék? rettentően boldog lennék, hogy ilyen messze laknak, és nem a szomszédban.:))
AMúgy meg mond meg, hogy nem, és kész. Most állj a sarkadra, mert majd a fejedre nőnek. Remélem a férjed majd partner lesz :)
És vedd fel nyugodtan a telefont, ez is egy rossz pont lesz. Mondd, hogy nem, és ez nem megbeszélés tárgya. Én minidg azt mondtam, hogy akkor mehet, ha majd tud beszélni:)
Bár az én anyósom 5 percre nem vigyázna rájuk:)
2012. aug. 22. 18:14
2/33 anonim válasza:
Egy két hónapos babának még szüksége van az anyjára! És csak az anyjára! 1 hét az nagyon sok! Én addig nem merem rábizni mig elmegyek a boltba! :) Szopizik még?
Magyarázd el neki, hogy ha látni szeretné, akkor bármikor szivesen mehet, de el ne vigye még. Épp hogy össze szoktatoK! Hogy ehetné azt amit ő főz??? Hiszen az emésztése meg sem közeliti a felnőttekét!
2012. aug. 22. 18:15
3/33 A kérdező kommentje:
Persze, szopizik. De erre természetesen az a válasz, hogy rosszul csinálom, az ő gyerekei ennyi idősen már ettek... Azt hajtogatta, hogy joga van az unokájához, amikor akarja. Finoman helyreigazítottam, de sajnos már tudom, hogy ennyi kevés neki.
2012. aug. 22. 18:19
4/33 anonim válasza:
Mond meg, hogy szoptatód, így nem megoldható és kész.
2012. aug. 22. 18:19
5/33 anonim válasza:
Akkor nem finoman kell!
2012. aug. 22. 18:22
6/33 A kérdező kommentje:
Kedves második, megfogadtam, felvettem. Hiba volt. Mostmár teljesen belelovalta magát, ordított. Szerinte elrontom a lányomat azzal, hogy ilyen sokáig szoptatom.... ezt inkább nem is kommentálom és ismét a szülést vágta a képembe. Szerinte ez iszonyat rosszul esett nekik, de ezt végképp nem értem. Mióta nagycsaládi esemény egy szülés, hogy anyós-após is jelen legyen? Ilyet még nem is hallottam, eddig ők sem hozták elő, csak egyszer, még a terhességem alatt.
2012. aug. 22. 18:30
7/33 anonim válasza:
Huh, hát jobb lesz ha felveszed ezeket a remek beszélgetéseket, mert a férjednek majd előadja mennyire mézes-mázos....De jól tetted, így ezt már nem vágja a fejedhez, hogy még a telót sem veszed fel.
2012. aug. 22. 18:34
8/33 anonim válasza:
De ezentúl tényleg a telefont sem kell felvenni, jó messze laknak, szerencsés vagy.:)
puffogjon otthon...
2012. aug. 22. 18:36
9/33 anonim válasza:
Azt mondja, hogy sokáig szoptatod a 2 hónapos babádat? Hűha, ott azért komoly baj van. Nem is értem, hogy hogy gondolhatja komolyan azt, hogy 2 hónaposan 1 hétre vagy akár csak egy napra is odaadjam az éppen megszületett babámat. Pláne úgy, hogy még közli is, hogy az Ő gyerekei ilyenkor már rendes kaját kaptak.
Férjed nem tudja leállítani? Ha nem megy finoman, akkor egy kicsit határozottabban kell, mert nem is tudom, hogyha egy 2 hónapos babát 1 hétre akar, mit akar majd, amikor a kicsi 1 éves lesz. Odaköltözteti magukhoz?
Nem irigyellek:-(
2012. aug. 22. 18:37
10/33 anonim válasza:
Nekem is két hónapos a kislányom, eszembe sem jutna sem anyósnak sem Anyunak odaadni még egy napra sem. De ha ilyen anyósom lenne, mint a tiéd, nem érdekelne, hogy megsértődik, úgy elküldeném a sunyiba, mint a huzat! A párod melletted áll? Mert végülis az ő dolga, hogy észre térítse az anyját. Nálunk is a párom mondta meg az anyjának, hogy nem kell naponta átjönni meglátogatni az unokát...két napig puffogott, aztán megértette.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!