Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megígértem Anyámnak hogy...

Megígértem Anyámnak hogy elmegyek orvoshoz. Most hazudjak neki inkább?

Figyelt kérdés

A betegségemre a TB alapú ellátás nem nagyon vált be. Most is februárra kaptam időpontot és a kezelések sem érnek sokat sajnos. Létezik egy injekciós kezelés amit nem támogat az állam, azzal kicsit jobban lehetnék, másoknak bevált.

Anyám rábeszélt, hogy menjek el, foglaltam is időpontot. Viszont otthon a feleségem összeveszett velem, hogy nincs erre pénzünk és azonnal mondjam le. Le is mondtam ma reggel az egészet, már amúgy is megszoktam hogy így vagyok. Eddig is elvoltam nagyjából, bár 2 hónapja nagyon rosszul vagyok, de át szokott menni előbb-utóbb.

Most Anyámnak mit mondjak? Elmondjam hogy nem megyek el, de akkor összeveszik majd a feleségemmel? Vagy hazudjam hogy kivizsgáltak és megkapom a kúrát inkább aztán majd februárban elmegyek TB alapon?

A dilemmám a Karácsonnyal van, mert Anyám biztosan kiszúrja ha rosszul vagyok. Többször is próbáltam magam megjátszani, azt hittem Oscar díjas alakítást nyújtottam (mások észre sem vették), aztán Anyám megölelt és mondta, hogy “nagyon rosszul vagy kisfiam?”

Sajnos pénzzel nem tud segíteni a családom, mindenképpen a saját családi kasszánkból tudnám kezeltetni magamat.

2019. dec. 16. 09:30
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
66%
Ja, látatlanban nagyon könnyű ugatni. Persze, normális esetben az egészség az első, de feldughatja az egészségét, ha közben bedől a hitel, kikapcsolják a gázt, meg elárverezik a házat. Nem mindegy milyen betegségről van szó, a kezelés egyszer kellene, vagy élete végéig. Azt is lehetne, hogy a mostani kezelést kifizetni magánban, ha ez nem olyan drága, így hamarabb megkapja és a másikra meg jövőre összespórolni a pénzt, anélkül, hogy csődbe menne a család.
2019. dec. 16. 10:41
 12/31 anonim ***** válasza:
60%

Azért tudni kellene, hogy miről van szó. Húgom férje is a "betegsegere" költötte a család teljes pénzét. Pánikbetegseg, depresszió, havi 150ezret hagyott a pszichológusuknál, persze nem dolgozott. Aztán jött egy nála 20 évvel fiatalabb kislány és hopp, eltűnt az a csúnya depresszió, dobta a feleségét es a kislányát, Angliába költözött, hogy még gyerektartást se kelljen fizetnie...

Szóval attól függ mi a betegség

2019. dec. 16. 10:45
 13/31 A kérdező kommentje:
Nem akartam már választ írni, de nincs hitelünk, a mamámtól örökölt jó állapotú lakásban élünk! Gyerek van, de ajándék is. Mindenre telik, csak pl autó az a luxus amire már nem. Meg a nyaralás. Azon kívül nincs anyagi gondunk, de ezek extra dolgok. Ennyit akartam csak.
2019. dec. 16. 10:47
 14/31 anonim ***** válasza:
96%
Na most akkor mindenre van pénzetek, vagy nincs pénz és le kellett mondjad...?
2019. dec. 16. 10:49
 15/31 anonim ***** válasza:
86%
Ez egy ronda kamu írás.
2019. dec. 16. 10:55
 16/31 anonim ***** válasza:
56%

Nos attól függ, mi a betegség és mi a kezelés... van egy ismerősöm, aki bebeszéli magának meg a férjének, hogy ilyen beteg, meg olyan parazitái vannak, aztán járnak valami természetgyógyászhoz, aki méregteleníti őket.

ha jól értettem, mezítláb valami fémlapra állnak, kezükbe fognak valami fémvackot és valami extragyenge árammal méregtelenítés folyik- nem tudom a nevét, mivel ők is csak úgy emlegetik, hogy járnak a Katihoz kezelésre...havi szinten 50-60 ezerért, és persze jobban vannak (placebo)

Közben meg hitellel vannak tele, cetelem hitelkártyáról költenek, zaciban vannak az ékszerek és hónapról hónapra élnek. Gyerek persze 3 évre előre kap cuccokat (majd belenő, most akciós; kelleni fog neki az iskolában - most kezdte az óvodát....

Na, egy ilyen “kezelés” miatt én is üvöltenék, hogy nincs ilyen szarokra pénz

2019. dec. 16. 10:55
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezö, írd meg légy szíves, konktétan mi bajod van, mert nem mindegy, miröl van szó!
2019. dec. 16. 10:57
 18/31 anonim ***** válasza:
77%
Erre nem lehet válaszolni, mert nem írod le a lényeges információkat. Persze a fröcsögés megy mindenkinek ahogy elnézem. Mi a bajod? Milyen kezelés? Nem mindegy, hogy valami drága hülyeségre akarsz menni, ami nem is használ nagy eséllyel, vagy van értelme. A normális kezelések legtöbbször elérhetőek tb alapon is. Ha jól értem februárban megkapod a kezelést tb alapon? Szerintem érdemesebb megvárni, gondolom a feleséged is így gondolja, de nem vagyok a helyedben, nektek kellene átbeszélni a feleségeddel, ha nagyon rosszul vagy érthető ha inkább fizetsz, anyáddal meg nincs értelme ezekről beszélgetni, csak szítja köztetek a feszültséget.
2019. dec. 16. 11:00
 19/31 anonim ***** válasza:
73%

Ez esetben nem értem a feleségét. Nekem senki ne mondja hogy jó ember, aki a férjét szenvedni akarja látni. Inkább eladnám a kanapét vagy nem ennék, de a férjem az életem, ő a családom.

Nem értem ez miért nem evidens másoknak.

Mi a baj egyébként? Rheumatoid arthritis esetleg?

2019. dec. 16. 11:17
 20/31 anonim ***** válasza:
82%
Ez egy ócska kamu kérdés. 19 biztos lehetsz benne, hogy ha már így szóba hoztál egy betegséget, a következő kérdezői kommnetben olvashatjuk majd, hogy valóban az a betegsége, amit te állítottál.
2019. dec. 16. 11:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!