Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg anyámmal,...

Hogy értessem meg anyámmal, hogy némi magánéletre van szükségem?

Figyelt kérdés
Folyton belép a Facebookomba, ha valakit nem ismer, kérdezgeti ki az, miért állok szóba “idegenekkel”. Próbáltam Vele normál hangnemben elmagyarázni, hogy 2020 lesz lassan, és akik olyanok mint én, (kissé zárkózottak) azoknak könnyebb így barátkozni. Ekkor ordibálni kezdett velem, de én higgadtan nyugtatgattam, hogy csak beszélgetni szeretnék másokkal. (Mivel nincs kivel társalogjak). Folyton megmondja hova mehetek, hova nem, múltkor pl a tesómhoz nem engedett, aztán meg eltiltott a telefontól, internettől. Volt már pár párkapcsolatom, azokból 3-nak azért lett vége olyan nagyon hamar, mert eltiltott a pasiktól. Az egyikkel az volt a baja, hogy megittam vele pár dl bort. Ordibál, ha nem tetszik Neki valami, b +ozik, és provokál. Volt olyan eset, amikor meg akart ütni, én meg megvédtem magam és lefogtam a kezeit, (bármire megesküszöm, hogy nem ütöttem meg soha, és nem is akarom) akkor az történt, hogy hallom vissza a többi családtagomtól, hogy kezet emeltem a saját anyámra, és hogy mekkora szégyen vagyok. 18 éves vagyok, de semmi pénzem nincs, (van egy kevés, de nem engedik, hogy nálam legyen) szóval elmenni nem tudok itthonról, és egy barátom sincs. A családból lassan mindenkit ellenem fordít, apám már szóba sem áll velem, vagy ha mégis, leráz egyszavas válaszokkal. Mondhatni senkit nem érdeklek, de a legnagyobb baj az, hogy ez így is fog maradni, mert így sosem lesz barátom, sem normális ismerősöm. Mit tennétek a helyemben?
2019. dec. 1. 23:37
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
43%

Könnyebb teli szájjal anyádat szidni mint a sarkadra állni ugye? Minek adtad meg neki a jelszódat? Vagy ha ő derítette ki miért nem cseréled le egy erősebbre?

Összeszedném a helyedbe magam és elköltöznék. Dehogynem tudsz elmenni, csak könnyebb sajnáltatni magad.

2019. dec. 2. 00:10
 2/16 anonim ***** válasza:
79%

Új jelszó mindenhova. Jelentkezel kollégiumba és kész. Ha 18 elmúltál, nem rángathat haza.

Jobb ezeken most túlesni, mert 30 évesen már nem kezdesz vele semmit. Sajnos vannak ilyen túlragaszkodó szülők, őket egyedül leépíteni lehet, mert sosem lesznek jobbak.

2019. dec. 2. 00:24
 3/16 anonim ***** válasza:
80%
Jézusom.. Változtasd meg a jelszavadat, vagy hazudd azt hogy törölted magad. Ne add oda a telefonodat neki. Ha ő hangoztatja az hazugságait és te visszahallod, akkor nyugodtan elmondhatod a te verziódat is, még szép hogy nem hagyod hogy megüssön! A pénzed pedig gyűjtsd a tudtuk nélkül, aztán ha már dolgozol tedd el a keresetedet lépj le, vagy tanulj tovább jó messze...
2019. dec. 2. 00:28
 4/16 anonim ***** válasza:
41%

Ha ennyire nem működik a család akkor egyszerűen le kell lépni és kész, 18 éves vagy lassan amúgy is itt az ideje.

Egyetem ( valami értelmes szak ) + Koli + Diákmunka/Diákhitel, és csak látogatóba mész haza.

Egy-egy pofon az nem a világvége, de ha úgy érzed hogy veszélyben vagy akkor gyámhatósághoz tudsz fordulni.

2019. dec. 2. 00:34
 5/16 anonim ***** válasza:
29%
Az ilyen ember minek csinál gyereket?
2019. dec. 2. 01:30
 6/16 anonim ***** válasza:
73%

Esetleg létrehozol egy kamuprofilt és veszel valami olcsó még működő telefont és azon tartod a kapcsolatot másokkal? Ez az ötletem rövidtávon.

Hosszútávon meg... dolgozz azon, hogy ki tudj törni onnan.

Egyébként nekem is volt egy (nagyon rövid) időszak, amikor édesanyám rendszeresen az én laptopomat használta (mert nem volt másik) és észrevettem, hogy belenézett pár mappámba. Úgyhogy troll voltam, egy-két mappámba eldugtam egy .exe fájlt, ami elindította a parancssort és kiírt mindenféle baromságot! XD Error, vírus ilyenek XD

Ezt még számon is kérte rajtam, na akkor sírva röhögtem rajta xDD Azóta sohasem turkált a cuccaimban.

F

2019. dec. 2. 06:32
 7/16 anonim ***** válasza:
77%

Új jelszó mindenhova, ujjlenyomatos telefonazonosítás. SIM kártya pin kódját jó helyen tárolni.

Kétlépcsős azonosítást kapcsold be.

Bankszámlát nyiss, de levélben tájékoztatást semmiről se küldjenek, ezt intézd el.

2019. dec. 2. 07:42
 8/16 anonim ***** válasza:
83%

1. A jelszókat megváltoztatod és nem adod meg senkinek.

2. Nyitsz egy számlát a bankban, minden pénzedet oda teszed és a kártya pin-jét nem adod meg senkinek.

2019. dec. 2. 08:00
 9/16 A kérdező kommentje:
Ő csinálta a Facebookomat is. Ha megváltozna a jelszó, kikapcsolná a routert, hogy ne tudjam használni az internetet. Volt már ilyenre példa. Ha bármit csinálok, én szívom meg.
2019. dec. 2. 15:57
 10/16 anonim ***** válasza:
71%
Anyád beteg, hívd ki rá az orvost...
2019. dec. 2. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!