Igaza van anyámnak? Hogy szoktassam le erről?
A sztori annyi, hogy még nyár végén megvettem életem első karóráját, amire azt hazudtam otthon, hogy 60 ezer volt, de valójában 80. Azért hazudtam, mert ismerem anyámat, mindenen spórolni akar és úgysem érti meg, hogy miért jobb egyes dolgokból a drágább. Mindezt úgy, hogy mindkét szülőmnek jól fizető állásuk van.
A lényeg pedig az, hogy mióta megtudta, hogy "mennyibe került", bármilyen alap dolgot kérek, folyton ez a válasza: "hát van neked pénzed, vedd meg magadnak, ha 60 ezres karórára is tellett". Kezd ebből elegem lenni, mert ezt hallgatom konkrétan több mint 2 hónapja + az órába semmit se adott bele, én vettem a zsebpénzből félretett pénzből, meg idén nyáron voltam dolgozni pár hetet és abból. Nem vertem el erre az összet, de azért érezhetően megcsappant a "vagyonom". Hiába mondom anyámnak, hogy ezután évekig nem veszek semmilyen karórát, folyton azt szajkózza, hogy hülye vagyok, amiért ennyiért vettem és már ígyse kellett volna (hűha, mégha tudná valójában mennyi volt). Azt is mondtam neki, hogy akartam egy jó minőségűt venni, aminek azért neve is van és nagyon tetszik is. Hát ennyiért jött össze, nem tudom mit kell rajta problémázni. Másoknak sokkal több karórájuk van, max kevesebbe kerülnek, de ha összeadom, lazán kijöhet 80 ezer másnak is, nem hogy a 60.
Szerintetek igaza van anyámnak? És ha igen/nem, erről hogyan tudnám leszoktatni?
#38 nem érdekel mit linkelgetsz, 80 ezerért simán középkategória. :)
,
Amúgy a felvágásról meg annyit, hogy azt nem egy órával fogok, meg miért is felvágás ha nem mondogatom az árát senkinek? Mindenki magából indul ki. Nekem ez tetszett úgyhogy megvettem, mert tellett rá, ennyi.
Pl kértem tőle, hogy fizessen be valamit suliba, vagy vegyen otthonra valami kaját, amit enni akartam (nem, nem kaviárt mielőtt meg valaki ebbe is beleköt)
Köszönöm a válaszokat.
Szerintem hagyd rá és ne idegesítsd magad emiatt. Egy idő után majd túllép rajta és megnyugszik. Esetleg mondd neki azt, hogy "megértelek, Anya, igazad van, tényleg elég sokba került, de most már nem vihetem vissza a boltba. Légyszíves ne büntess emiatt tovább."
Amúgy szerintem sincs (teljesen) igaza. A te pénzed, most megtehetted, hogy megvegyél magadnak valami drágább dolgot, amit jó eséllyel évekig tudsz majd használni. Ha már saját életed lesz, lehet, hogy nem fog ilyenekre telni jó ideig, de ez az óra valószínűleg akkor is meglesz neked.
"nem érdekel mit linkelgetsz, 80 ezerért simán középkategória"
Ha...ha...ha...
+ ha
Azt írtad voltàl dolgozni, szóval félig-meddig megdolgoztàl érte. Ha majd teljesen megdolgozol a drága cuccokèrt le fog róla szokni, de amíg segítségre van szükséged tőle addig nem. Az én párom havonta szór el baromsàgokra nagy összegeket, kés, 40-50 ezres elektronikai készülékek, stb. Ő már dolgozik, de mindig lehülyèzi az anyja(mondjuk ő csak azért hülyèzi le, mert így nem tudja elszedni tőle a fizetèsèt).
Én robogót akarok venni 120-150 ezerért, hogy tudjak normálisan munkába járni, engem is lehülyèzett anya. :D Egy szülő nem nézi soha jó szemmel, ha nagy összegeket szórsz el, főleg ha hobbira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!