Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Igaza van anyámnak? Hogy...

Igaza van anyámnak? Hogy szoktassam le erről?

Figyelt kérdés

A sztori annyi, hogy még nyár végén megvettem életem első karóráját, amire azt hazudtam otthon, hogy 60 ezer volt, de valójában 80. Azért hazudtam, mert ismerem anyámat, mindenen spórolni akar és úgysem érti meg, hogy miért jobb egyes dolgokból a drágább. Mindezt úgy, hogy mindkét szülőmnek jól fizető állásuk van.

A lényeg pedig az, hogy mióta megtudta, hogy "mennyibe került", bármilyen alap dolgot kérek, folyton ez a válasza: "hát van neked pénzed, vedd meg magadnak, ha 60 ezres karórára is tellett". Kezd ebből elegem lenni, mert ezt hallgatom konkrétan több mint 2 hónapja + az órába semmit se adott bele, én vettem a zsebpénzből félretett pénzből, meg idén nyáron voltam dolgozni pár hetet és abból. Nem vertem el erre az összet, de azért érezhetően megcsappant a "vagyonom". Hiába mondom anyámnak, hogy ezután évekig nem veszek semmilyen karórát, folyton azt szajkózza, hogy hülye vagyok, amiért ennyiért vettem és már ígyse kellett volna (hűha, mégha tudná valójában mennyi volt). Azt is mondtam neki, hogy akartam egy jó minőségűt venni, aminek azért neve is van és nagyon tetszik is. Hát ennyiért jött össze, nem tudom mit kell rajta problémázni. Másoknak sokkal több karórájuk van, max kevesebbe kerülnek, de ha összeadom, lazán kijöhet 80 ezer másnak is, nem hogy a 60.

Szerintetek igaza van anyámnak? És ha igen/nem, erről hogyan tudnám leszoktatni?

2019. nov. 7. 18:31
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
71%

Nézd, jó nagy hülyeség órát venni 80 ezerért, rolexet venni még nagyobb hülyeség, azt csak azért veszik egyesek, hogy látszódjon van pénzük, státuszszimbolum.

De én is vettem anno baromi drágán telefont részletre, meg felsőt 20 ezerért, 25 évvel ezelőtt ez nagyon nagy pénz volt.

Szóval a fiatalság ezzel jár, de azt azért megértheted, hogy később, amikor már a háztartást viszed, rezsit fizetsz, kaját veszel és megjött a józan eszed, magyarul felnőttél, nem fogsz már a márkákra bukni. Anyád csak felnöttként gondolkodik.

2019. nov. 7. 18:58
 12/51 A kérdező kommentje:

Hát ha így látjatok, akkor oké, elfogadom.

Azt viszont hadd tegyem hozzá, hogy nem én vagyok a hazug, csak anyum egy külön eset, akinek sose szabad megmondani az igazat, ha pénzről van szó. Igen, apu tudja mennyibe került, sőt ő tanácsolta még évekkel ezelőtt, hogy anyának sose mondjuk el mi mennyibe kerül valójában, ami úgymond drágábbnak számít, mert azon csak cirkuszolna. Igaza is van, másban én nem hazudok, ha hiszitek, ha nem.

Köszönöm a további válaszokat.

2019. nov. 7. 19:04
 13/51 anonim ***** válasza:
94%

Nem értem, ha idejön egy tini, hogy akar valami drága szart, leoltjátok, hogy gyűjtse rá össze a pénzt. A kérdező ezt tette, továbbra is savazva van.

Biztos vagyok benne, hogy itt mindenkinek van legalább egy olyan dolga, amire én azt mondanám, tök felesleges. De kit érdekel? Nem vagyunk egyformák.

2019. nov. 7. 19:16
 14/51 anonim ***** válasza:
55%
gondolom a sok prolinak nem telik rá, csak drága telefonra, mert az van részletre
2019. nov. 7. 19:21
 15/51 anonim ***** válasza:
33%
A probléma ott van, hogy a kérdező -miközben eltartják, lazán kiad marhaságra annyi pénzt, amiért az anyja valószínűleg fél hónapot gürcöl- és a kivagyi kislányt is eltartja belőle. A csaj bónusznak még az anyja szemébe is hazudik, mert hát ugye anyu smucig, nem érti meg hogy miért kell annyit kiadni órára, amiből egy hónapra csomó mindent meg lehetne venni. A kislány az itt, akinek fingja sincs a pénzről. Eltartott emberként persze könnyű arcoskodni hogy ez csak "középkategóriás óra"
2019. nov. 7. 19:24
 16/51 anonim ***** válasza:
64%

nincs. diák vagy dolgoztál,félretettél,stb. Ha nem adott bele,akkor miköze hozzá,hogy mennyibe került? legközelebb hazudj többet....

mostmár csak menteni lehet a helyzetet.

ha kérsz pénzt és mondja szokásosat akkor mondod amit írtam azaz,hogy:nem adtál bele + és mivel ezt a drága órát vettem már nincs pénzem! de járhatók rongyokban vagy éhezhetek (amire épp pénzt kérsz)

2019. nov. 7. 19:26
 17/51 anonim ***** válasza:
82%

Sajnos erről nem tudod leszoktatni 😕

Egyebkent szerintem ha tényleg te kerested meg ra a pénzt, nem kellene így viselkednie

Persze, mondja el 1x normálisan, érvekkel, hogy miért nem kellett volna megvenned, ezt én is megtenném a helyében, de mindig felhozni nagyon nagy bunkosag...

Válaszok, akik igazat adtak az anyanak:

Nem tudom miért kell leszolni a kerdezot...

o kereste meg ra a pénzt, igen, drága volt és amikor majd o fogja eltartani magát, valószínűleg többször is meggondolja, hogy biztos, hogy az az óra kell-e neki vagy elég egy olcsóbb

De igen, ilyenkor, amikor a szulei eltartják az embert és tanul, így leginkább csak nyáron tud dolgozni, sokkal konnyebben vesz mindenki drágább dolgot, mert nincsenek állandó kiadásai és akkor miért me vehetne?! Főleg ami “tartósabb”, mert ha az ember vigyáz egy órára, sok évig jó szolgálatot tesz (max szijat kell cserélni, ha olyan)

Én is 2,5 éve vettem magamnak saját pénzből 200.000 Ft-os telefont és nem bántam meg, nagyon drága volt, de nekem megérte

2019. nov. 7. 19:26
 18/51 anonim ***** válasza:
83%

Biztos, hogy te is kiadtal már olyan dologra pénzt, amire sok ember azt mondja, hogy marhaság volt...

2019. nov. 7. 19:28
 19/51 anonim ***** válasza:
27%

Nos,egy igazi milliomos nem attól gazdag,hogy drága dolgai vannak,hanem hogy sok pénze van,és nem veri el minden drága cuccra.

Persze örülünk az órádnak,biztos király meg minden,(de személy szerint és sem költenék ennyit egy órára.-lényegtelen)

Nyilván te örülsz neki,és ez téged boldoggá tesz,akkor örülni kell,hisz az az első,hogy te jól érezd magad. De azért érezd a súlyát,hogy valaki egy egész hónapig dolgozik ennyi pénzért, vagy még többet,tehát édesanyád kiakadása valóban jogos. Csak talán ő az a fajta aki sokáig hordoz ilyen dolgokat magában,és nem tudja elengedni. Majd idővel elfelejti, neked meg szépen lassan lesz saját kereseted és akkor jobban átlátod,hogy tényleg megéri-e vagy nem :))

Mellesleg nem kell azzal foglalkoznod másoknak mennyi karórájuk van. Ha ennyire tartani akarod az iramot a divattal, azért vigyázz,ne legyél jampec :D

2019. nov. 7. 19:31
 20/51 anonim ***** válasza:
84%

Nem kell mindent kidumálni anyukádnak. Mondhattad volna azt is, hogy 20 ezer volt (bár szerintem azt is sokallta volna). Anyám is ott tart még, hogy egy kiló kenyér az 3,60.

Én a lányomnak ballagásra 8 évvel ezelőtt 60 ezerért vettem Seiko órát, azóta is jó, egyszer kellett elemet cserélni benne.

2019. nov. 7. 19:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!