Igaza van anyámnak? Hogy szoktassam le erről?
A sztori annyi, hogy még nyár végén megvettem életem első karóráját, amire azt hazudtam otthon, hogy 60 ezer volt, de valójában 80. Azért hazudtam, mert ismerem anyámat, mindenen spórolni akar és úgysem érti meg, hogy miért jobb egyes dolgokból a drágább. Mindezt úgy, hogy mindkét szülőmnek jól fizető állásuk van.
A lényeg pedig az, hogy mióta megtudta, hogy "mennyibe került", bármilyen alap dolgot kérek, folyton ez a válasza: "hát van neked pénzed, vedd meg magadnak, ha 60 ezres karórára is tellett". Kezd ebből elegem lenni, mert ezt hallgatom konkrétan több mint 2 hónapja + az órába semmit se adott bele, én vettem a zsebpénzből félretett pénzből, meg idén nyáron voltam dolgozni pár hetet és abból. Nem vertem el erre az összet, de azért érezhetően megcsappant a "vagyonom". Hiába mondom anyámnak, hogy ezután évekig nem veszek semmilyen karórát, folyton azt szajkózza, hogy hülye vagyok, amiért ennyiért vettem és már ígyse kellett volna (hűha, mégha tudná valójában mennyi volt). Azt is mondtam neki, hogy akartam egy jó minőségűt venni, aminek azért neve is van és nagyon tetszik is. Hát ennyiért jött össze, nem tudom mit kell rajta problémázni. Másoknak sokkal több karórájuk van, max kevesebbe kerülnek, de ha összeadom, lazán kijöhet 80 ezer másnak is, nem hogy a 60.
Szerintetek igaza van anyámnak? És ha igen/nem, erről hogyan tudnám leszoktatni?
Azért én a másik oldalra is kíváncsi lennék azonnali ítélethirdetés előtt.
Sajnos vannak tinik, akiknél az “alap” dolgok azt takarják, hogy valóban dolgoznak ugyan, de két kézzel szórják a pénzt, és az mellé kéregetnek még, mert hát kijött a legújabb rucikollekció, a 3 hónappal ezelőtti meg már nem divatos ugye, viszont a fizu az el lett költve már. Az ilyen emberek egyáltalán nem tudják kezelni a pénzt, márpedig a felnőtt életben nem lehet folyton kölcsönkéregetni (vagyis lehet, csak nem ajánlott).
Persze ha kajára kérsz, akkor ezt a kommentet tekintsd tárgytalannak.
" akkor mit szólsz a milliós Rolexre?"
CUncika, azt nem 17 éves diáklányok veszik meg. Millió sokkal értelmesebb dologra is költhetted volna a pénzed. Nem az óra maga drága, hanem neked drága, mert nincs jövedelmed, vagy legalább is nem sok, és a családotokat sem veti fel a pénz.
Sok gazdag családból jövő ember sóher.
Lehet, anyukád is az, de ha nem tőle lejmoltál, akkor nem kéne így nyírni Téged.
"azt hazudtam otthon, hogy 60 ezer volt, de valójában 80."
"hűha, mégha tudná valójában mennyi volt"
Sajnos ebből a két mondatodból rögtön az derül ki, hogy fogalmad sincsen a pénz értékéről.
Azt hitted, hogy ha 20ezret letagadsz, akkor az már egy olyan nagy összeg, hogy érdemes hazudni miatta, és anyád majd elfogadja olcsónak a 60ezret.
Nem 20 ezerrel kellett volna kevesebbet mondani -ha már úgyis hazudsz- hanem eleve csupán 20ezret.
"mert 80 ezer Ft-ért max középkategóriás egy óra"
Látszik, hogy fogalmad sincsen az árakról, ha azt hiszed, hogy neked most egy "középkategóriás" órád van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!